http://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

- Ezt az ételt Spanyolországban kóstoltam először, ott készítette el nekem az egyik ismerősöm. Mivel nagyon ízlett, gyorsan a kedvenc ételemmé vált. Amikor Magyarországra hazaértünk az volt a gondom, hogy itthon nem nagyon találtam zöldborsot, de végül felfedeztünk egy olyan üzletláncot, ahol tudtunk vásárolni. Ettől fogva jeles alkalmakkor a család mindig ezt a fogást készítette el. Később, egyik spanyol utunk alkalmával elmentünk egy étterembe, ahol szerepelt az étlapon, s boldogan böktem rá, hogy én ezt kérném. A gond csak az volt, hogy a pincéreknek nem szóltunk, hogy mi magyarok vagyunk, s nem úgy fogyasztjuk a húst, mint ahogy általában külföldön szokás (épphogy csak egy kicsit megsütik). Akkor voltam igazán gondban, amikor kihozták a fogást: finomnak finom volt, de számomra nem igazán volt ehető, órákig rágnom kellett, amíg le tudtam nyelni egy falatot.

ZÖLDBORS MÁRTÁSOS MARHASZELET

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhaszínhús (4 szelet), 1 evőkanál mustár, 0,5 dl olaj, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 evőkanál egész zöld (vagy fehér) bors, 5 dkg vaj, 2 evőkanál konzerv zöldbors (hipermarketekben, apró, kis üvegben kapható), 2 evőkanál liszt, 2 dl húsleves (kockából), 2 dl tejszín Előkészítés: A hússzeleteket megmossuk, kissé kiverjük, széleit bevagdossuk. Sóval, borssal meghintjük, mustárral megkenjük. Olajjal megöntözzük, a szeleteket egymásra fektetjük és lefedve, a hűtőben legalább egy napon át érleljük.

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, lereszeljük. A borsot durvára törjük. A mártáshoz felforrósítjuk a vajat, a hagymát megfonnasztjuk benne. Hozzáadjuk a tört zöldborsot és a lecsepegtetett konzervborsot. Liszttel meghintjük, világosra pirítjuk, végül a húslevessel és a tejszínnel felöntjük. Brandyvel ízesítjük, majd folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha szükséges, megsózzuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, belefektetjük a hússzeleteket és megsütjük. A mártást a frissen sült hússzeletekre öntjük és tálaljuk. Köretként burgonyahasábokat sütünk hozzá.

További híreink

Évet zár a Gimi Galéria

Dátum: 2017. máj 24. 15:09

Dobos Norbertnek nyílt önálló kiállítása május 24-én a Gimi Galériában. A tárlat június 15-éig tekinthető meg.

Segítség a segítőknek

Dátum: 2017. máj 24. 13:38

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ (KSzSzK) a jogszabályban előírtakon felül is kiemelten foglalkozik az időskorúak, a tizennyolc éven felüli csökkent munkaképességű, jövedelem nélküli, valamint demens személyek ellátásával, szociális helyzetük javításával.

Útravaló az ovisoknak

Dátum: 2017. máj 24. 13:28

Többszáz uzsonnacsomaggal segítette Szitka Péter polgármester és Pásztor László önkormányzati képviselő idén a kazincbarcikai óvodások kirándulását.

Kiállítás a jubileum évében

Dátum: 2017. máj 23. 19:38

Gyermekrajzokból nyílt kiállítás a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola aulájában május 23-án.

Programajánló

Mezey István emlékszoba és kiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Kabarci-k tárlata

Mezey István Művészeti Központ

Anyák napi kiállítás

Sajószentpéteri Kulturális és Sportközpont - Sport út 32/1.

NÉPI KÉZMŰVES BÉRLET

Gyermekek Háza - Kézművesház

VIDÁM GYERMEKNAPOK A VÁROSI KÖNYVTÁRBAN

LÉVAY JÓZSEF VÁROSI KÖNYVTÁR - SAJÓSZENTPÉTER, BEM JÓZSEF ÚT 15.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk