KolorTV élőben

http://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

- Ezt az ételt Spanyolországban kóstoltam először, ott készítette el nekem az egyik ismerősöm. Mivel nagyon ízlett, gyorsan a kedvenc ételemmé vált. Amikor Magyarországra hazaértünk az volt a gondom, hogy itthon nem nagyon találtam zöldborsot, de végül felfedeztünk egy olyan üzletláncot, ahol tudtunk vásárolni. Ettől fogva jeles alkalmakkor a család mindig ezt a fogást készítette el. Később, egyik spanyol utunk alkalmával elmentünk egy étterembe, ahol szerepelt az étlapon, s boldogan böktem rá, hogy én ezt kérném. A gond csak az volt, hogy a pincéreknek nem szóltunk, hogy mi magyarok vagyunk, s nem úgy fogyasztjuk a húst, mint ahogy általában külföldön szokás (épphogy csak egy kicsit megsütik). Akkor voltam igazán gondban, amikor kihozták a fogást: finomnak finom volt, de számomra nem igazán volt ehető, órákig rágnom kellett, amíg le tudtam nyelni egy falatot.

ZÖLDBORS MÁRTÁSOS MARHASZELET

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhaszínhús (4 szelet), 1 evőkanál mustár, 0,5 dl olaj, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 evőkanál egész zöld (vagy fehér) bors, 5 dkg vaj, 2 evőkanál konzerv zöldbors (hipermarketekben, apró, kis üvegben kapható), 2 evőkanál liszt, 2 dl húsleves (kockából), 2 dl tejszín Előkészítés: A hússzeleteket megmossuk, kissé kiverjük, széleit bevagdossuk. Sóval, borssal meghintjük, mustárral megkenjük. Olajjal megöntözzük, a szeleteket egymásra fektetjük és lefedve, a hűtőben legalább egy napon át érleljük.

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, lereszeljük. A borsot durvára törjük. A mártáshoz felforrósítjuk a vajat, a hagymát megfonnasztjuk benne. Hozzáadjuk a tört zöldborsot és a lecsepegtetett konzervborsot. Liszttel meghintjük, világosra pirítjuk, végül a húslevessel és a tejszínnel felöntjük. Brandyvel ízesítjük, majd folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha szükséges, megsózzuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, belefektetjük a hússzeleteket és megsütjük. A mártást a frissen sült hússzeletekre öntjük és tálaljuk. Köretként burgonyahasábokat sütünk hozzá.

További híreink

Az év LEGKOCKÁBB gyermekprogramja, nemcsak gyerekeknek: Kockabarátok kiállítás és játszóház LEGO® alkotásokból

Dátum: 2018. jan 20. 08:57

A trendek jönnek-mennek: igaz ez a játékiparra is, ahol napjainkban már a boltok polcain a legújabb elektromos autók, Barbie-babák különböző fajtái, interaktív plüssállatok vagy társasjátékok sorakoznak, azonban mellettük ott van évtizedek óta a megunhatatlan, kreatív játék; a LEGO. Érték, játék és minőség – ez jellemzi a márkát.

Hegedűs Mária egykori költő, vizuális művész kapta az idei Barcikart-díjat

Dátum: 2018. jan 19. 22:18

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Kft. január 19-én ünnepelte a magyar kultúra napját az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. Idén a legrangosabb kitüntetést, a Barcikart-díjat Hegedűs Mária, egykori költő, vizuális művész kapta.

A doni hősökre emlékeztek

Dátum: 2018. jan 19. 16:40

A doni hősök emléke előtt tisztelegve rendezett megemlékezést a Kazincbarcikai Hadigondozottak Egyesülete és Kazincbarcika Város Önkormányzata január 19-én a Mezey István Művészeti Központban.

Gálán mutatkoztak be a szalézisok

Dátum: 2018. jan 19. 16:26

Idén is megrendezték a Szalézi Gálát január 19-én a Don Bosco Sportközpontban.

KolorTV élőben

Programajánló

Barcika Fitness Centrum 3. szülinap

Kazincbarcika

Hyppolit, a lakáj

József Attila Művelődési Ház - Rudolftelep, József A. út 1.

2018. évi B.-A.-Z. Megyei Téli Teremlabdarúgó Torna

Kazincbarcika

MAGYAR KULTÚRA NAPJA - SAJÓSZENTPÉTER

Sajószentpéteri Kulturális és Sportközpont - Sport út 32/1.

MAGYAR KULTÚRA NAPJA

EDELÉNY - MŰVELŐDÉSI KÖZPONT - ISTVÁN KIRÁLY ÚTJA 49.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk