http://kolorline.hu/Hétköznapi csoda

Hétköznapi csoda

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Október elseje a zene világnapja, melynek célja, hogy a társadalom széles rétegei számára népszerűsítse a zeneművészetet, és az UNESCO elveinek megfelelően - szorgalmazza a népek közti barátságot és megbékélést.

Yehudi Menuhin kezdeményezésére 1975 óta a zene világnapjaként tartják számon október elsejét, s azóta a föld minden pontján ezen a napon különös figyelmet szentelnek annak a csodának, ami a születésünktől a sírig elkísér: a zenének.


Fotók: Zele Tímea (archív - Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola)

A tizenötödik században azt mondták: a muzsika a menny rezonanciája, angyalhang, madárének, az Éden gyönyörűsége, az egyház orgánuma, szomorú szívek épülése, néha ördögi csodaszer. Kodály Zoltán szerint: „A zene nem magánosok kedvtelése, hanem lelki erőforrás, amelyet minden művelt nemzet igyekszik közkinccsé tenni.”, Thomas Mann pedig a „legmorálisabb művészetet” látta a melódiákban.

A legcsodálatosabb, ami velünk történhet, az a zene hallgatása és szeretete. Ez az ember legő- sibb kifejezési formája, amely segít bennünket a kikapcsolódásban, enyhíti a bánatunkat, a szomorúságunkat, örömöt szerez, boldogsággal tölt el, kikapcsol, és mindemellett személyiségfejlesztő, közösségfejlesztő és értékteremtő. 

Egyszóval nem lehet élni nélküle. Mindegy, hogy milyen stílusú és műfajú, csak értékes legyen, szeressük, segítsen az életünkben, vagy „csak” szórakoztasson bennünket.

További híreink

ETO FC Győr-Kazincbarcika 4-3 (1-2)

Dátum: 2017. okt 22. 20:44

Az ETO FC Győr csapata látta vendégül október 22-én aí KBSC-t. A barcikai gárda küzdelmes mérkőzést játszott a győriekkel, de végül nem sikerült elhozni a 3 pontot.

Tovább szárnyalnak a barcikai férfi kézilabdázók

Dátum: 2017. okt 22. 18:39

A férfi kézilabda NB II észak-keleti csoportjában az 5. fordulóban a Fehérgyarmat együttesét fogadta a Kazincbarcika. A borsodiak a második félidőben nyújtott teljesítményüknek köszönhetően arattak újabb győzelmet.

Pátrovics Géza a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Príma-díj egyik jelöltje

Dátum: 2017. okt 22. 18:25

Pátrovics Géza súlyemelő edző neve foglalom Kazincbarcikán. A sportember most a Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Príma-díjának egyik jelelöltje a Magyar Sport kategóriájában.

Szén-dioxid mérgezést kaphattak

Dátum: 2017. okt 22. 11:40

Három férfit mentettek ki a borospincéből egy Kazincbarcikához közeli településen.

Programajánló

Október 23-i megemlékezés Kazincbarcikán

Egressy Béni Művelődési Központ

Slamovits Tibor előadóestje

Kazincbarcika

HOWARD MATHEU KÜLÖNÖS ESETEI

LÉVAY JÓZSEF VÁROSI KÖNYVTÁR - SAJÓSZENTPÉTER, BEM JÓZSEF ÚT 15.

HALLOWEEN

LÉVAY JÓZSEF VÁROSI KÖNYVTÁR - SAJÓSZENTPÉTER, BEM JÓZSEF ÚT 15.

Színházi előadások kicsiknek

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Szavazás

Melyik köztéri alkotás a kedvence?

Szavazzon! Önnek melyik kazincbarcikai alkotás vagy alkotások tetszenek a legjobban?

Gumiabroncsszobrok

Színes házfalak

Sárkány

Unikornis

Szavazok

Facebook

Szurkoljunk