KolorTV élőben

http://kolorline.hu/Hétköznapi csoda

Hétköznapi csoda

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Október elseje a zene világnapja, melynek célja, hogy a társadalom széles rétegei számára népszerűsítse a zeneművészetet, és az UNESCO elveinek megfelelően - szorgalmazza a népek közti barátságot és megbékélést.

Yehudi Menuhin kezdeményezésére 1975 óta a zene világnapjaként tartják számon október elsejét, s azóta a föld minden pontján ezen a napon különös figyelmet szentelnek annak a csodának, ami a születésünktől a sírig elkísér: a zenének.


Fotók: Zele Tímea (archív - Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola)

A tizenötödik században azt mondták: a muzsika a menny rezonanciája, angyalhang, madárének, az Éden gyönyörűsége, az egyház orgánuma, szomorú szívek épülése, néha ördögi csodaszer. Kodály Zoltán szerint: „A zene nem magánosok kedvtelése, hanem lelki erőforrás, amelyet minden művelt nemzet igyekszik közkinccsé tenni.”, Thomas Mann pedig a „legmorálisabb művészetet” látta a melódiákban.

A legcsodálatosabb, ami velünk történhet, az a zene hallgatása és szeretete. Ez az ember legő- sibb kifejezési formája, amely segít bennünket a kikapcsolódásban, enyhíti a bánatunkat, a szomorúságunkat, örömöt szerez, boldogsággal tölt el, kikapcsol, és mindemellett személyiségfejlesztő, közösségfejlesztő és értékteremtő. 

Egyszóval nem lehet élni nélküle. Mindegy, hogy milyen stílusú és műfajú, csak értékes legyen, szeressük, segítsen az életünkben, vagy „csak” szórakoztasson bennünket.

További híreink

Pénzember kiállítás a Mezeyben

Dátum: 2018. jan 18. 20:00

„Pénzember” címmel nyílt kiállítás ma a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében Tóth Róbert numizmatikus gyűjteményéből.

Egy recept, egy sztori

Dátum: 2018. jan 18. 15:00

Egy recept, egy sztori - Untenerné Márton Ágnes

A kakaó, vagyis az istenek eledele

Dátum: 2018. jan 17. 18:00

Mi fán terem a kakaóbab?

Már letölthető a KolorApp

Dátum: 2018. jan 17. 15:40

Január elsejétől már élesben is használhatják a kazincbarcikaiak a KolorAppot, vagyis az intelligens városüzemeltetési problémabejelentő mobilapplikációt.

KolorTV élőben

Programajánló

IV. Vámos - toros nap

Sajóvámos

Barcika Fitness Centrum 3. szülinap

Kazincbarcika

Hyppolit, a lakáj

József Attila Művelődési Ház - Rudolftelep, József A. út 1.

2018. évi B.-A.-Z. Megyei Téli Teremlabdarúgó Torna

Kazincbarcika

MAGYAR KULTÚRA NAPJA - SAJÓSZENTPÉTER

Sajószentpéteri Kulturális és Sportközpont - Sport út 32/1.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk