http://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori

Egy recept, egy sztori

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Fancsik József, a Kazincbarcika Városszépítő Egyesület Elnöke

- Egyik kedvenc ételem a kemencés csülök, melyet a parasztházamban lévő búbos kemencémben szoktam elkészíteni, ha vendégek látogatnak el hozzám. Mivel sok barátom van, ezért szívesen készítek számukra bármilyen ételt. Mindig azt mondom, hogy nem tudok főzni, de eddig még soha nem volt panasz. Szívesen használom az interneten található receptek alapját, de mindig a saját elgondolásom szerint fűszerezem és adok hozzá alapanyagot. A végeredmény a saját ízlésvilágomnak megfelelő étel.


Fotók: Kovács Loretta


Kemencés csülök

Hozzávalók:

• 2 kg nyers sertéscsülök

• 3 db közepes vöröshagyma

• 10 gerezd fokhagyma

• 3 db közepes lila hagyma

• 4 db babérlevél

• 1 kg burgonya

• 4 evőkanál olvasztott sertészsír

• 2 dl sör

• 1 evőkanál majoranna

• 1 rozmaringág

• ízlés szerint szemes és őrölt bors

• só

Elkészítés: A megmosott csülköt lábasba tesszük, majd vízzel feltöltjük, hogy a csülköt ellepje. Forralás közben a vízbe szemes borsot, babérlevet, foghagymát, hagymát, sót, majoránnát teszünk és addig főzzük közepes lángon, ameddig a csülök lefordul a csontjáról. A habot leszedjük, majd ebben a páclében hagyjuk kihűlni. A csülköt ezután megtűzdeljük foghagymával és sóval, borssal, majoránnával ízesítjük. Egy tálat jó vastagon kikenünk zsírral, a bőrös részt megvagdossuk és a tetejére zöld rozmaringágat teszünk és a sütőbe rakjuk. A krumplit külön készítsük el köretnek, vagy törten, vagy sülten. Miközben a lefedett csülök sül, sörrel és a páclével időnként meglocsoljuk. Ha elkészült, a burgonyakörettel és almakompóttal tálaljuk. 

 

 

További híreink

Kiállítás Göőz Pál emlékére

Dátum: 2017. nov 22. 12:31

Göőz Pálra emlékeztek Vadnán.

Médiaközpont: új korszak kezdődött a kazincbarcikai média életében

Dátum: 2017. nov 22. 09:40

A térség egyik legkorszerűbb médiaközpontját adták át november 21-én Kazincbarcikán.

5 dolog, amiért már novemberben érdemes készülni a karácsonyra 

Dátum: 2017. nov 22. 09:00

A karácsony-fanatikusok táborába tartozol, vagy hallani sem akarsz az ünnepi felhajtásról? Van 5 érvünk, amiért érdemes már korábban elkezdeni a felkészülést!

Forgalomkorlátozás lesz a miskolci Búza téren

Dátum: 2017. nov 21. 14:00

Burkolatjel festési munkák miatt forgalomkorlátozásra kell számítani Miskolcon, a Búza téren, a 3-as és a 26-os számú főutak csomópontjában a következő napokban – tájékoztatta szerkesztőségünket a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Programajánló

Kiállítás

Kazincbarcika

Krumplilángos fesztivál

Bánhorváti

Kazincbarcika - Torpedo Floorball

Kazincbarcika

Szent Borbála szobor felszentelése

Ormosbánya

Adventi kézműves foglalkozások

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk