https://kolorline.hu/Mire jó az érett banán?

Mire jó az érett banán?

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Mindenkivel előfordult már, hogy barna, túlérett banán volt a háztartásában. Tíz ötletet adunk most, miért ne dobd ki.

1.Banános testradír

A banán tele van ásványi anyagokkal, tápanyagokban gazdag, ezért nagyon jó bőrtápláló hatással bír.

Nyomjunk szét érett banánokat, tegyünk hozzá 3 evőkanál kristálycukrot, majd tegyünk hozzá egy teáskanál olíva olajat, zuhanyozás előtt masszírozzuk be a bőrbe, majd alaposan öblítsük le.

2.Cipőtisztító

A banánhéja tökéletes a bőrcipő ápolására. Különleges ragyogást ad a cipőknek. Dörzsöljük a cipőhöz, majd puha ronggyal töröljük át.

3.Lepkék etetése

A pillangók nagyon szeretik az érett banánt, ezért kitéve természetbe kedveskedhetünk a pillangóknak.

4. Szobanövények berobbantása

Egy banánhéjjal csodát művelhetünk otthon, a növényeink között. Tegyünk egy befőttesüvegbe banánhéjat és öntsük fel vízzel. Egy részhez adjunk 5 rész tiszta sima vizet, és ezzel öntözzük a növényeinket.

5.Grillcsirkére bőr helyett

A grillen sütött csirke nagyon ízletes, de ha egészségesebbé akarja varázsolni, akkor érdemes levenni a bőrét. Így viszont a hús könnyen kiszáradhat. Ha a húsra teszünk egy banánhéjat, az megvédi a húst a kiszáradástól.

6. Olcsó fogfehérítő

Egyszerűen dörzsölje be a frissen mosott fogát a banánhéj belső felével mindennap, nagyjából 2 percig. A banánban található szalicilsav kíméletesen fehéríti a fogakat, hatékonyan tünteti el a szennyeződéseket, amik az elszíneződét okozzák.

7. Megszabadít a pattanásoktól

A héjban rejtőző hatóanyagok, antioxidánsok fertőtlenítenek is, így az arcbőrt elcsúnyító pattanások ellen nagyszerű gyógyírt jelent, és még puhává is varázsolja a bőrt. Naponta három alkalommal dörzsöljük be arcunkat a héj belső felével. A hatás nem marad el.

8. Eltávolítja a dudorokat, bütyköket

A kezeken, lábfejeken kialakul bőrkinövések sokszor komoly esztétikai problémát jelentenek. Amennyiben rendszeresen a banánhéjjal bedörzsöljük, majd bekötjük ezeket a bütyköket, akkor hamarosan leszáradnak. Érdemes kipróbálni.

9. Halványabb ráncok
A banánhéj segít, hogy bőrünk hidratáltabb, simább és feszesebb legyen. Az összezúzott banánhéjhoz adjuk hozzá egy tojássárgáját, majd ezt a keveréket vigyük fel az arcunkra. Öt perc elteltével mossuk le alaposan langyos vízzel.

10.Portörlés

A növényeink leveleit is portalaníthatjuk vele. Tiszták és fényesek lesznek a levelek.

(forrás:femina.hu)

További híreink

Bejárás a Vízi komplexumban — a város vezetői látogatták meg az épülő létesítményt

Dátum: 2024. ápr 19. 23:31

Az elmúlt héten Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, a térség országgyűlési képviselője és a hivatal vezetői kaptak meghívást, hogy bejárják az épülő Vízi komplexumot, miután zárul a beruházás első üteme és kezdődik a második. A látogatást követően most szombaton a lakosság számára is megnyílik a lehetőség egy hasonló programon való részvételre. Az érdeklődés akkora, hogy az első nap nyilvános túráira a helyek pillanatok alatt beteltek.

Ideiglenes költözés a Rózsa úti rendelő felújítása miatt

Dátum: 2024. ápr 19. 21:11

Megújul a kazincbarcikai Rózsa úti rendelő. A munkálatok idejére — április 24-től — a Május 1. út 13. szám alatt található egykori Központi Ügyelet helyén fogadja az 5. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit Dr. Perjési Zsolt.

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk