https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori

Egy recept, egy sztori

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Egy recept, egy sztori - Untenerné Márton Ágnes, Pro Urbe Kazincbarcika-díjas nyugalmazott tanácsadó

- Gyermekkorom (ami nem most volt) kedvenc ételei közé tartozott a lábatlantyúk, krumplipürével és sóskaszósszal. Az ötvenes években az édesanyáknak nagyon kreatívnak kellett lenniük ahhoz, hogy mindennap friss és ízletes ebéd kerüljön az asztalra. Nem volt ez másképp nálunk sem. Baráti körben többször felidéztük a gyermekkor ízeit, ételeit, s többször említettem az enyémet. Nagy meglepetésemre nem ismerték, ezt az egyszerű húsmentes ételt, ami így az ünnepek után jótékonyan hat az emberre. Mígnem a múlt héten a piacon a kedvenc árusomnál egyik ismerősöm friss zöldpetrezselymet kért, mert lábatlantyúkot akart készíteni. Mit mondjak zene volt füleimnek, hogy végre valaki ismeri ezt az ételt. Aztán az eladónénivel egyetemben ki-ki elmondta a saját verzióját. 

Lábatlantyúk

Hozzávalók: 3 zsemle, 3 db tojás, 1 kávéskanál ételízesítő, 1 evőkanál friss petrezselyem, 1 csipet só, bazsalikom ízlés szerint, majoranna ízlés szerint, bors, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 közepes fej hagyma, 2 evőkanál olivaolaj


Fotók: Zele Tímea

Elkészítése: A zsemléből készült tölteléket mindenki jól ismeri, s az elkészítés módja sem ördöngős. Az összetevőket összekeverjük, majd a tölteléket egy kör alakú zsíradékkal és zsemlemorzsával kikent tortaformába tesszük és sütőben megsütjük. Ha kihűlt tortaszelet formára vágjuk fel. Krumplipüré illik hozzá és sóskaszósz, isteni finom.

 

 

 

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk