https://kolorline.hu/KÖZLEMÉNY a Kazincbarcikai Összevont Óvodák 2017/2018. nevelési évre vonatkozó beiratkozás rendjéről

KÖZLEMÉNY a Kazincbarcikai Összevont Óvodák 2017/2018. nevelési évre vonatkozó beiratkozás rendjéről

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Tájékoztatom a Tisztelt Szülőket arról, hogy a Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi feladatellátási helyén a 2017/2018. nevelési évre az alábbi időpontokban lehet beíratni azokat a gyermekeket, akiknek a beíratása még nem történt meg:

2017. május 2. (kedd) 800-tól 17.00 óráig

2017. május 3. (szerda) 800-tól 17.00 óráig

Az óvodai beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

  • a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványa, születési anyakönyvi kivonata, TAJ-kártyája;
  • a szülő személyi azonosítója és lakcímet igazoló hatósági igazolványa;
  • nem magyar állampolgárságú gyermek esetén az itt-tartózkodást engedélyező okmányok;
  • amennyiben a gyermek sajátos nevelési igényről szóló szakvéleménnyel, beilleszkedési, tanulási, magatartási zavar megállapításáról szóló szakvéleménnyel rendelkezik, abban az esetben az arról szóló dokumentumok.

Az óvodai jelentkezéshez jelentkezési lapot szükséges kitölteni, amelyet bármelyik tagóvodában be lehet szerezni, vagy letölthető Kazincbarcika város honlapjáról (www.kazincbarcika.hu), vagy a Kazincbarcikai Összevont Óvodák honlapjáról (www.barcikaicimborak.hu).

  • A 2017/2018. nevelési évben az a gyermek köteles óvodai nevelésben részt venni, aki az adott év augusztus 31-ig betölti a harmadik életévét.

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 2015. szeptember 1-jétől hatályba lépő rendelkezése szerint a gyermeknek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kell részt vennie. Ez a kötelezettség azon gyermekekre vonatkozik, akik 2014. szeptember 1. előtt születtek, és még nem járnak óvodába. A szülő gyermekét köteles beíratni az önkormányzat által közzétett közleményben vagy hirdetményben meghatározott időpontban.

  • A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 49. §. (2) bekezdése alapján a gyermeket elsősorban abba az óvodába kell felvenni, átvenni, amelynek körzetében lakik, vagy ahol szülője dolgozik. A felvételről, átvételről az óvoda vezetője dönt. Ha a jelentkezők száma meghaladja a felvehető gyermekek számát, az óvodavezető, amennyiben az óvoda fenntartója több óvodát tart fenn, az óvoda fenntartója bizottságot szervez, amely javaslatot tesz a felvételre.
  • Az óvoda felveheti azt a körzetében lakó gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételtől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvoda felvételi kérelme teljesíthető.
  • A települési önkormányzat közzéteszi az óvoda felvételi körzetét, valamint az óvoda nyitvatartásának rendjét (A Kazincbarcikai Összevont Óvodák kazincbarcikai telephelyein munkanapokon 500-től 1700 óráig nyitva tartanak az óvodák). Az óvoda köteles felvenni, átvenni azt a gyermeket, aki életvitelszerűen az óvoda körzetében lakik (a továbbiakban: kötelező felvételt biztosító óvoda). Tekintettel a 20/2012. (VIII. 31) EMMI rendeletre és a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvényre.
  • Az év közbeni férőhelyek biztosítása miatt azon 3. életévüket 2017. augusztus 31. után betöltő gyermekeket is be kell íratni, akik a 2017/2018. nevelési év közben igénybe kívánják venni az óvodai ellátást.
  • A gyermek felvétele nem a jelentkezés sorrendjében történik.

Az óvoda vezetője az óvodai felvételi kérelem elbírálásáról a döntést megalapozó indoklással, a fellebbezésre vonatkozó tájékoztatással értesíti a szülőt.

A felvételi kérelem elutasítása esetén a szülő/törvényes képviselő a tudomásra jutástól számított 15 napon belül felülbírálati kérelmet nyújthat be az óvoda vezetőjéhez. A gyermek felvételéről másodfokon a jegyző dönt.

A közlemény közzétételének időpontja: 2017. április 01.

Az óvodai felvétel tárgyában meghozott döntés közlésének határnapja: 2017. június 06.

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák gondoskodnak a többi gyermekkel együtt nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai neveléséről is az intézmény alapító okirata szerint.

Az óvodai nevelésre kötelezett gyermek szülője, amennyiben gyermeke az óvodakötelezettséget külföldön teljesíti, köteles arról a beiratkozás idejének utolsó határnapját követő 15 napon belül írásban értesíteni a gyermek lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes jegyzőt.

A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 247. §. a.) pontja értelmében az a szülő, aki a felügyelete vagy gyámsága alatt álló óvodaköteles gyermeket kellő időben nem íratja be az óvodába, szabálysértést követ el.

Kazincbarcika, 2017. március 30.

Szitka Péter

polgármester

További híreink

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk