https://kolorline.hu/Rendészeti ellenőrzés a Kiserdő környékén

Rendészeti ellenőrzés a Kiserdő környékén

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kiserdő és a vízmű feletti hétvégi házas területen tartott ellenőrzést április 26-án az önkormányzati rendészet a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ munkatársaival együttműködve.

 

Vincze Csaba, az Önkormányzati Rendészet Kazincbarcika vezetője elmondta, a csütörtöki ellenőrzésen 11 rendész és egy mezőőr vett részt, de jelen voltak a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ munkatársai is.
– Kazincbarcikán ez az első ilyen fokozott ellenőrzés, hiszen maga a rendészet is mindössze két éve alakult meg a jelenlegi fogmában. Ennek az ellenőrzésnek az volt az alapja, hogy a helyi lakosok, és önkormányzati képviselők és munkatársaink is jelezték, hogy nincs minden rendben a területen. Több az oltatlan kutya, előfordult olyan, hogy egyes ingatlanokat jogszerűtlenül foglaltak el és természetesen ezeknek az állapotoknak az ellenőrzésére rendeltük el ezt az akciót, melyek során munkánkat a KSZSZK munkatársai is segítették – részletezte Vincze Csaba.

 

A rendészeti vezető hangsúlyozta, az ellenőrzéssorozatnak kettős célja volt, egyrészt az, hogy a jogkövető, jogtisztelő állampolgárok felé szeretné a rendészet jelezni, hogy figyelnek a lakókörnyezetükre, mindent megtesznek a biztonságuk érdekében. Másrészt pedig szeretnék elérni azt is, hogy a jogsértők tisztában legyenek azzal, hogy a felelősségre vonás nem fog elmaradni.

 

Vincze Csaba érdeklődésünkre elmondta, a délelőtt folyamán 114 ingatlant ellenőriztek a rendészek, ebből 27-ben tartózkodtak otthon.
– Tizenkét kutyának nem tudták bemutatni az oltási könyvét, illetve három ingatlanban nem tudták igazolni, hogy milyen jogcímen tartózkodnak ott. Ezekben az esetekben később ellenőrizzük, hogy a hiányosságokat pótolták-e – hangsúlyozta a rendészeti szakember, aki hozzátette: az ellenőrzések a jövőben más városrészeken folytatódnak.

 

 

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk