https://kolorline.hu/Igazi barcikai örömünnep: négy év után ismét NB II-ben a KBSC

Igazi barcikai örömünnep: négy év után ismét NB II-ben a KBSC

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A labdarúgó NB III keleti csoportjának 31. fordulójában a Kazincbarcika a Putnok együttesét fogadta. A házigazdák számára 3-0-ás a győzelem a bajnoki címet és a feljutást jelentette.

Nagy várakozás előzte meg a találkozót, hiszen a Kazincbarcikának egy győzelem a 3 ponton túl a bajnoki címet jelentette volna. Ennek megfelelően lendületesen kezdtek a házigazdák, a Putnok csak ritkán jutott el Somodi kapujáig. A kék-sárga lehetőségek azonban kimaradtak. A vehemens hazai rohamok a 44. percben értek góllá, amikor Constantinescu vette be fejjel Botló kapuját (1-0). A legjobbkor került előnybe a hazai együttes, örült is a népes - mintegy ezer fős - szurkolósereg. A második játékrész is hazai helyzetekkel kezdődött és a cserként beállt Bene duplázta meg a KBSC előnyét jobb oldalról leadott lövése kötött ki a bal sarokban (2-0). A folytatásban akadt helyzete a vendégeknek is, de továbbra is főként a KBSC dominált a mérkőzésen. A kék-sárgák remekül védekeztek és a Putnok nem tudott szépíteni. A végén jött a csattanó, Farkas húzta el a labdát a kapus mellett és az üresen maradt kapuba lőtt (3-0). A találkozón a végig fölényben játszó KBSC megérdemelten győzött. Ez a siker azt jelenti, hogy a hátralévő 3 forduló eredményeitől függetlenül a 11 pontos előnnyel élen álló Kazincbarcika biztosan az élen végez az NB III keleti csoportjában és feljut az NB II-be. A lefújás után együtt ünnepelt játékos, vezető és szurkoló. A kék-sárgák 4 év után szerepelhetnek ősztől ismét a másodosztályban. Előkerültek a pezsgősüvegek, kezdődhetett az ünneplés. A szurkolók a mérkőzés után sem mozdultak, állva tapsolták a bajnokcsapat tagjait, pacsiztak a kedvencekkel. A játékosok és a vezetők egy-egy betűt jelző pólóban, Bajnokcsapat KBSC 2017! feliratot alkotva vonultak ki egyesével a pályára. Mindenki boldog és elégedett volt a mérkőzés után, egy régi álom vált valóra. A KBSC legközelebb május 20-án Jászberényben szerepel, majd május 27-én este hat órától a Tiszaújváros ellen játszik hazai pályán.

Kazincbarcika – Putnok 3-0 (1-0)

Vezette: Ducsai

KBSC: Somodi – Fekete, Szemere, Kardos, Sigér, - Süttő, Engel (Lipusz 77. perc), Molnár M. (Bene 38. perc), Constantinescu (Kovács P. 64. perc), - Farkas.
Szakmai igazgató: Koleszár György.

Putnok: Botló – Zimányi (Szala 75. perc), Nagy Cs., Fehér, Czető, - Tóth Sz., Kovács B., Bocsi, Illés(Fábián 64. perc), Icsó (Dávid 67. perc) – Csirszki.
Vezetőedző: Koszta Péter.
Gólszerző: Constantinescu 44. perc, Bene 56. perc, Farkas 90. perc.

Mestermérleg

Koleszár György: Nagyon boldog vagyok, örülök, hogy már most sikerült kiharcolni a bajnoki címet és a feljutást. Szívből kívánom, hogy a Kazincbarcika stabilizálja a helyét az NB II-ben, hiszen ez a csapat megérdemelte ezt a sikert.

Koszta Péter: Gratulálok a KBSC bajnoki címéhez. Az első játékrészben voltak lehetőségeink, de a második 45 percben hibáinkat kihasználták a hazaiak és ez vereséghez vezetett.

További híreink

Ideiglenes költözés a Rózsa úti rendelő felújítása miatt

Dátum: 2024. ápr 19. 21:11

Megújul a kazincbarcikai Rózsa úti rendelő. A munkálatok idejére — április 24-től — a Május 1. út 13. szám alatt található egykori Központi Ügyelet helyén fogadja az 5. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit Dr. Perjési Zsolt.

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk