https://kolorline.hu/5000 spártai veszi be Kazincbarcikát!

5000 spártai veszi be Kazincbarcikát!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Június 17-én első ízben érkezik Kazincbarcikára a Spartan Race Super, a világ egyik legnépszerűbb és legismertebb akadályfutó versenye.

Tavaly ősszel vált nyilvánossá, hogy Közép-Európa legnagyobb akadályfutó versenye 2017-ben Kazincbarcikára is ellátogat. A helyi futam szervezése, a pálya kijelölése már az elmúlt hetekben véglegesedett, a héten pedig már a fesztivál és a versenyterület építése is megkezdődött.

Az áprilisi Spartan Race Veszprém Sprintet követően Kazincbarcikán egy középtávú futamot rendeznek meg most szombaton, azaz a Kazincbarcika Super indulóinak egy körülbelül 13-16 kilométer hosszú versenytávval kell megküzdeniük.

Sisak Zsófia versenyigazgató a kazincbarcikai futam előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy Szitka Péter, Kazincbarcika város polgármesterének megkeresésére látogattak el tavaly nyáron a városba, hogy felmérjék, alkalmas-e a terület a versenypálya kialakítására. A kiváló domborzati adottságokat megtekintve azonnal fantáziát  láttak a helyszínben, ami azért is különleges a Spartan Race életében, mert ez az első hazai, nyári verseny.

– A Kazincbarcika Superen közel 5000 vállalkozó szellemű indulónk van, a legfiatalabbak 15 évesek, felső korhatár nincsen. Fontos, hogy a középtávú verseny mellett két kísérő futamot is elhoztunk ide. Az egyik a Spartan Race Kids, ahol a gyerekek, a serdülők, a kamaszok mérethetik meg magukat. A legkisebbek egy hat-hétszáz méteres távon kocognak szülői felügyelettel. A 6-8 évesek nyolc-kilencszáz méteres, a 8-10 évesek körülbelül másfél kilométeres, a 10-14 évesek pedig 2-2.3 kilométeres pályákon futhatnak kisebb akadályokkal és természetesen már szülők nélkül. Emellett szombaton hajnalban rajtol a Spartan Race Hurrican Heat is, ami egy katonai jellegű, kiképzésszerű csapatjáték, itt a versenyzők kifejezetten nehezített feladatokat kapnak és ezeket csak együttműködve tudják megoldani.  – mondta Sisak Zsófia, a Spartan Race Hungary versenyigazgatója.

Visszavárják a spártaiakat

Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere úgy fogalmazott, nemzeti sportvárosként kiemelten fontos a település számára, hogy a sportág legnépszerűbb versenysorozatának helyszíne lehet. A városvezető reményét fejezte ki, hogy a Spartan Race Hungary szervezői és az önkormányzat közötti jó kapcsolat biztosítéka lehet annak, hogy a sportrendezvény visszatér Kazincbarcikára.

A városvezető köszönetet mondott, többek között Újlaki Bélának, Alacska polgármesterének, a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság és a Kazincbarcikai Polgárőr Egyesület munkatársainak, valamint mindenkinek, aki segítette és segíti most hétvégén a rendezvény zökkenőmentes lebonyolítását. 

Útlezárás, forgalirányítás: közlekedjünk inkább gyalogosan!

Június 17-én, szombaton lezárásják a Herbolyai út és Hajcsár út közötti szakaszt, ez a volt Jókai iskola melletti bevezető út. A kiskertesek, a versenyzők biztonságára való tekintettel, kizárólag a Hajcsár út felől közelíthetik meg ingatlanjaikat behajtási engedéllyel, különös figyelemmel a verseny negyedóránkénti rajtjaira. Behajtási engedély az Egressy Béni Művelődési Központban igénylehető Szilasi Lászlónénál: +36 20 823 9953, szilasiancsa@gmail.com.

A szombati napon várhatóan több ezer autó érkezik a városba, melyekkel egyrészt a Csónakázó-tó környékén, másrészt a Kazincbarcikai Sportközpontban és kapcsolódó területeken tudnak parkolni az idelátogatók. Segítsék vendégeinket, ha tehetik, közlekedjenek gyalogosan!

Spártai After Party és változatos kísérőprogramok

A Csónakázó-tó környékén kialakított fesztiválterületen egész napos, látványos, ingyenes programok várják az érdeklődőket. A verseny rajt és célkapuja is itt kap helyet, a gyerkőcök a NERF pályán kipróbálhatják az akadályokat, a „Kolorcity shop és relax”-nél unikornis tetoválás, lufihajtogató bohóc, interaktív rajzóra és sok-sok meglepetés program színesíti a napot.

A városnéző segway-túrákon (3500 Ft /fő) megtekinthetik a kazincbarcikai színes házfalakat, a Kolorcity-alkotásokat, a város legszebb pontjait, a tónál pedig street food különlegességekkel és egyéb kísérőprogramokkal, este ingyenes after party-val, Mystery Gang-koncerttel és retro discoval várnak mindenkit.

www.spartanrace.hu

www.kolorcity.hu

www.facebook.com/Kolorcity

 

 

 

 

 

 

További híreink

Szerteágazó sportágválasztó program az alsósoknak a magyar sport napja alkalmából

Dátum: 2024. ápr 23. 15:12

A magyar sport napja alkalmából, április 19-én újra sportágválasztó programmal készült a város az alsó tagozatos diákoknak. A városban működő sportszakosztályok edzői és sportolói segítségével élesben próbálhatták ki a gyerekek a különböző sportágakat és azok eszközeit.

A Szalézi gimisek rendkívüli sikert arattak az István, a király rockopera-feldolgozásukkal

Dátum: 2024. ápr 23. 13:00

Dupla ősbemutatóval debütált a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanulóinak István, a király rockeropera-előadása április 16-án, a Don Bosco Sportközpontban. Délelőtt diáktársaiknak, délután a nagyközönségnek adták elő a legendás darabot, kitörő sikerrel a nyomukban.

Virágbörze Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 22. 21:01

A Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület Virágbörzét rendezett szombat. A programon délelőtt mintegy 2000 tő növény talált gazdára, majd délután Szomorú Miklós okleveles kertészmérnök tartott előadást az organikus gazdálkodásról.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium amatőr focistái országos elődöntőbe jutottak

Dátum: 2024. ápr 22. 13:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium amatőrökből álló rendkívüli labdarúgócsapata a McDonald's Fair Play Cup őszi és tavaszi fordulóján veretlenül végzett. Ezt megyei szintre emelve bejutottak az országos bajnokság elődöntőjébe, amelyet Debrecenben rendeznek április 23-án.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk