https://kolorline.hu/Rendkívüli ülés

Rendkívüli ülés

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Húszmillió forintos pályázati alap mikro- és kisvállalkozásoknak

Rendkívüli ülést tartott Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete július 27-én. A tanácskozáson tizennégy napirendi pontot tárgyalt a grémium.
A testületi ülést megelőzően Novák Péter, a Barcika Centrum Kft. ügyvezető igazgatója bemutatta a Barcika Szolg Kft. új ügyvezető igazgatóját, Kókai Pétert; majd a városatyák sorra tárgyalták az előterjesztéseket.
A képviselők döntöttek a KolorFund Pályázati Alap meghirdetéséről. A pályázati alap célja, hogy ösztönözze a kazincbarcikai mikro- és kisvállalkozások megújulását, innovatív fejlesztéseit új termékek vagy szolgáltatások bevezetésével. A támogatott vállalkozások működésük stabilizálásával és eredményességük javulásával hozzájárulhatnak új munkahelyek létrejöttéhez. A pályázati alaphoz Kazincbarcika Város Önkormányzata 20 millió Ft-ot biztosított a korábbi svájci támogatási program folytatásaként.
A városatyák határoztak a Helyi Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálatáról; térítésmentesen biztosítják a szavazófülkéket és a szavazóurnákat a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara november 3-ai kamarai választásának lebonyolításához; valamint egyetértettek a térség polgármesterei által kezdeményezett a Bükk-vidék Geopark létrehozásával is.
A tanácskozáson résztvevők több rendeletmódosításról és új rendelet megalkotásáról is döntöttek.
 

Megszűnik a 8. sz. felnőtt háziorvosi körzet

 

A képviselők elfogadták - mivel dr. Lőrincz Csaba háziorvos augusztus 31-ével, közös megegyezéssel kérte feladatellátási szerződésének megszüntetését, mellyel egy időben lemond a praxisjogáról is -, a 8. számú felnőtt háziorvosi körzet felosztását. A megszűnő körzet a 2. sz., 3. sz. és a 4. sz. felnőtt háziorvosi körzetek között lesz felosztva az alábbiak szerint:
2. számú körzet (dr. Szabó Anna): Építők útja páros-páratlan oldal végig, Ifjúmunkás tér, Mátyás király út 4-34., Szabó Ervin utca
3. számú körzet (dr. Lencár Márta): Béke tér, Derkovits Gyula tér, Egressy Béni út páros oldal 2-32., páratlan oldal 1-19., Jókai tér, Munkácsy tér, Paál László út, Rákóczi tér, Szabadság tér
4. számú körzet (dr. Dohányos Klára): Akácfa utca, Aranyalma utca, Barabás Miklós utca, Barca dűlő, Bartók Béla utca, Berkenye utca, Bodza utca, Csontváry utca, Diófasor út, Egres utca, Egyház dűlő, Galagonya utca, Gyöngyvirág utca, Hámán Kató utca, Herbolyai út Akácfa utcáig, Hóvirág utca, Kert utca, Kiserdősor utca, Kökény utca, Liliom utca, Május 1. út 2-26., Május 1. út 28-54., Mányoki Ádám utca, Mogyoró utca, Pincesor, sportpálya, Szeder utca, Szegfű utca, Tardonai út Csalogány útig, Tulipán utca, Vadas oldal, Vadas tető, Vadrózsa utca, Vadvirág utca, Veres dűlő, Völgy utca

Új neve lesz a tagóvodáknak

Augusztus 1-jétől a Kazincbarcikai Összevont Óvodák három tagóvodájának a nevéből is eltűnik a régi, városrészre utaló elnevezés. Az Alsóvárosi Tagóvoda a Nefelejcs nevet veszi fel, az Építők Úti Tagóvodából Eszterlánc Tagóvoda lesz, míg a Kertvárosi Tagóvoda Százszorszép Tagóvodaként folytatja tovább működését. A kazincbarcikai tagóvodák közül a Füzike, Mesevár, Napsugár elnevezése marad, illetve a Csokonai úti székhelyóvoda sem vált nevet.

További híreink

Nyílt hét a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményében

Dátum: 2024. ápr 20. 07:03

Előadások, szakmai programok és nyílt foglalkozások keretében a szülőknek és a szakmai partnereknek mutatkozott be a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye. Egy héten keresztül számos tehetséggondozó és felzárkóztató programot tekinthettek meg az érdeklődők.

Bejárás a Vízi komplexumban — a város vezetői látogatták meg az épülő létesítményt

Dátum: 2024. ápr 19. 23:31

Az elmúlt héten Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, a térség országgyűlési képviselője és a hivatal vezetői kaptak meghívást, hogy bejárják az épülő Vízi komplexumot, miután zárul a beruházás első üteme és kezdődik a második. A látogatást követően most szombaton a lakosság számára is megnyílik a lehetőség egy hasonló programon való részvételre. Az érdeklődés akkora, hogy az első nap nyilvános túráira a helyek pillanatok alatt beteltek.

Ideiglenes költözés a Rózsa úti rendelő felújítása miatt

Dátum: 2024. ápr 19. 21:11

Megújul a kazincbarcikai Rózsa úti rendelő. A munkálatok idejére — április 24-től — a Május 1. út 13. szám alatt található egykori Központi Ügyelet helyén fogadja az 5. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit Dr. Perjési Zsolt.

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

KolorTV élőben

Programajánló

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk