http://kolorline.hu/Rekordkísérlet, sport és könnyűzene a Kolorfesztiválon

Rekordkísérlet, sport és könnyűzene a Kolorfesztiválon

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

24 órás tollaslabda rekordkísérlet, az aggteleki Hegy- és Sziklamászó Fesztivál, valamint könnyűzenei programok színesítették az 5. Kolorfesztivál 12. napját.

 

Augusztus 10-13. között rendezi meg Aggtelek Kupa néven 44. alkalommal a Hegy- és Sziklamászó Fesztivált az 5. Kolorfesztivál kísérőrendezvényeként a Perem Sziklamászó Egyesület. Az esemény alatt a szervezők Aggtelek összes mászható sziklafelületét beépítették a hegymászóknak, így 5 szektorban közel 1000 négyzetméter, mintegy 30 úttal várja a sport szerelmeseit. A négy nap alatt közel negyven óra áll a versenyzők rendelkezésre a pontgyűjtéshez, emellett pedig különböző vetélkedőket is szerveztek a résztvevőknek. A négynapos program vasárnap zárul.

 

aggtelek (1) aggtelek (2) aggtelek (3) aggtelek (4) aggtelek (11) aggtelek (12)

 

Délelőtt 10 órakor elrajtolt a 24 órás tollaslabdázás, vagyis az idei Kolor-rekordkísérlet. A nem mindennapi programmal kapcsolatban Sável Marianna szervező elmondta, baráti társasággal rendszeresen járnak tollasozni, illetve a közös játékon túl céljuk a sport népszerűsítése.
– Idén támadt az ötletünk, hogy egy ilyen rekordkísérlettel csatlakoznánk a Kolorfesztivál programjaihoz, és nagy-nagy örömünkre mind a munkahelyünk, a BorsodChem Zrt., mind Kazincbarcika önkormányzata, mind pedig a Kolorfesztivál szervezői mellénk álltak, így valósulhatott meg ilyen színvonalas körülmények között, az Irinyi tornacsarnokban ez a rendezvény – mondta Sável Marianna.
A szervező hozzátette: a rekordkísérlet meglehetősen szabadfogású, hiszen mindössze annyi a kikötés, hogy 24 órán keresztül legalább ketten tollasozzanak a csarnokban. Várhatóan azonban ennél jóval többen játszanak majd, és vesznek részt a rekordkísérletben, hiszen előzetesen is közel 50-en jelentkeztek, valamint a helyszínen is sokan érdeklődtek, be lehet-e még kapcsolódni a megmérettetésbe. A rekorderekkel együtt játszottak többek között a városvezetők: Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester is. Az, hogy sikerült-e a rekord, vasárnap délelőtt 10 órakor derül ki. A kísérletet folyamatosan figyelemmel kíséri a Magyar Rekordok Szövetségének munkatársa.

 

tollasrekord (2) tollasrekord (3) tollasrekord (4)

 

Délután három órától Buborékshow és interaktív buborék játszótér várta a gyerkőcöket a Völgy parkba, ahol mind a kicsik, mind pedig a nagyok kipróbálhatták a buborékkészítő eszközöket, melyekkel hatalmas buborékokat is fújhattak, továbbá az animátorok vezetésével táncolhattak is.

 

buborék (2) buborék (4) buborék (5) buborék (7) buborék

 

A könnyűzenei programoknak ismét a Csónakázó-tó adott otthont, ahol este hét órától Lotfi Begi gondoskodott a jó hangulatról. A perzsa dj zenésztársaival csaknem tíz évvel ezelőtt alapította meg az ismert és elismert Compact Disco-t, emellett pedig producerként, dalszerzőként és remixerként is rendkívül foglalkoztatott. Begi olyan magyar zenekarokkal és előadókkal dolgozott már együtt, mint Rúzsa Magdi, a Margaret Island, ByeAlex, Ákos, Zséda, Mező Misi, a Hooligans, Majka, valamint Magashegyi Underground.

 

lofti lotfi_ruzsa (1) lotfi_ruzsa (3) lotfi_ruzsa2 (2) lotfi_ruzsa2 (5)

Majd Rúzsa Magdi, a népszerű magyar énekesnő adott koncertet a kilátogatóknak. A Fonogram-díjas előadó az elmúlt években többször lépett fel a Kolorfesztiválon a közönség legnagyobb örömére. A több mint egy órás koncerten olyan dalokat hallhatott a nagyérdemű, mint a „Jel”, az „Egyszer” és az „Érj hozzám”.

lotfi_ruzsa (4) lotfi_ruzsa (5) lotfi_ruzsa (6)

 

Vasárnap 14 órától tartják a Kolorpikniket, amelyre ezúttal is a családokat várják a szervezők. A Mezey István Művészeti Központ kertjében a Sajómenti Népművészeti Egyesület alkotóinak interaktív bemutatóját láthatják az érdeklődők; 15.00 órától kézműves játszóházban alkothatnak a gyerekek, eközben pedig lesz kézműves vásár, műhelyfoglakozás a Folt Hátán Folt Klubbal, valamint a kilátogatók betekintést nyerhetnek a Modellmix Egyesület munkájába és a ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft. ismeretterjesztő kamionjába is.
16.00 órától Balásssy Betti és Varga Feri fergeteges gyermekkoncertet ad a Völgy Parkban, majd 17.00 órától a Czutorborsók: Czutor Zoltán és Köles Eliza mozgatják meg a kicsiket és a nagyokat.
A komolyzenéé lesz a főszerep 17.00 órától a Szent János Görögkatolikus Templomban, ahol Horgas Eszter fuvolaművész örömzenéjével kápráztatja majd el a kultúra iránt érdeklődőket.
Este héttől pedig az 5. Kolorfesztivál utolsó könnyűzenei koncertjeit hallhatják a Csónakázó-tónál, hiszen a következő hétvégén már a Fő térre költöznek a programok.
Elsőként a Kazincbarcikán mindig óriási sikert arató Children of Distance lép a színpadra, 21.30-tól pedig a rap nagyágyúi Majka és Curtis rázzák fel Kolorcity lakóit.
Aznap 20 órától igazi zenei csemegét ígér a Kolorcountry. A Miskolci Dixieland Band a kurityáni kastélykertben ad majd koncertet.

További híreink

Napközis olvasótábor kicsiknek

Dátum: 2017. aug 19. 17:53

A kazincbarcikai Egressy Béni Városi Könyvtár idén augusztusban is megszervezte a 10 éves hagyományra visszatekintő nyári napközis olvasótáborokat.

Színház az egész világ

Dátum: 2017. aug 19. 00:02

A Kolorcountry programsorozat folytatásaként, délután négy órától az Egri Pinceszínház előadását élvezhették azok, akik ellátogattak a dédestapolcsányi Vásártérre.

Elrajtolt az 5. Kolorfesztivál utolsó hétvégéje

Dátum: 2017. aug 18. 23:58

Népzene és színházi előadások színesítették az 5. Kolorfesztivál 18. napjának programjait a Fő téren és a Kolorcountryban.

Velem mindig történik valami

Dátum: 2017. aug 18. 14:26

Sajószentpéteren, a Lévay József Városi Könyvtárban augusztus 07. és 11. között olvasótábort rendeztek, 7-12 éves gyermekek számára.

Programajánló

Mezey István emlékszoba és kiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Kabarci-k tárlata

Mezey István Művészeti Központ

SAJÓSZENTPÉTERI SZENT ISTVÁN ÜNNEP

Sajószentpéter - Bercsényi tér (a Korona Söröző előtti tér)

BÁNYÁSZ FÚVÓSZENEKAROK ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA

Sajószentpéter - Bercsényi tér (a Korona Vendéglő előtti tér)

NOSZTALGIA ZENÉS – TÁNCOS EST

Táncsics Mihály Művelődési Ház - Kazincbarcika, Táncsics út 52.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk