https://kolorline.hu/Díjátadó az 5. Kolorfesztivál hivatalos zárónapján

Díjátadó az 5. Kolorfesztivál hivatalos zárónapján

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az augusztus 20-ai nemzeti és állami ünnep alkalmából több kitüntetést is átadtak az 5. Kolorfesztivál keretében az Egressy színháztermében, ugyanitt adott koncertet a Buda Folk Band 17 órától.

Az államalapítás ünnepének délelőttjén szentmisére várták az érdeklődőket a Szent Család Templomba.

 

szentmise (2) szentmise (3) szentmise (4) szentmise (6) szentmise (7) szentmise (10) szentmise (11) szentmise (12)
A Szent István-napi programok az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében folytatódtak, ahol Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete tartotta ünnepi tanácskozását. Az idei eseményen Barcika és Sajókazinc 70 évvel ezelőtti egyesítéséről is megemlékeztek a résztvevők.
Az ország egyik leghosszabb és legszínesebb fesztiváljának főszervezője, a Barcika Art Kft. és Kazincbarcika Város Önkormányzata az ünnepi képviselő-testületi ülésen köszönetet mondott a fesztivál együttműködő partnereinek és támogatóinak.

unnepi_testulet (3) unnepi_testulet (4)

Majd Szitka Péter Kazincbarcika polgármestere szólt. A város első embere beszédében a múlt jelentőségére emlékeztetett és a város dinamikus fejlődését hangsúlyozta. Ezt követően megszegte az új kenyeret.

 

unnepi_testulet (2)
Az eseményen elsőként a „Tiszta udvar, rendes ház” elismerő címeket adták át, melyeknek szerencsés tulajdonosai: Lőrincz Róbert, Pásztor Péter és Takács László voltak.

Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben Bukta Imréné nyugalmazott könyvtáros, Dékány Józsefné nyugalmazott ápolási igazgató, valamint Csala András mentőállomás-vezető részesültek.
„Kazincbarcika Város Egészségügyéért” díjat dr. Balogh Imre radiológus; „Kazincbarcika Város Közszolgálatáért” elismerést Fodorné Bárczi Ildikó, a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal adócsoportjának főtanácsosa vett át.
Kazincbarcika Város Képviselő-testületének „Elismerő Plakettjét” Karikás Lajosné, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ nyugalmazott stratégiai igazgatója kapta, míg „Pro Urbe” díjban dr. Fedor István nyugalmazott belgyógyász főorvos részesült.
Az ünnepségen közreműködött Márczi Anna, a Buda Folk Band énekesnője is.

unnepi_testulet (5) unnepi_testulet (6) unnepi_testulet (7) unnepi_testulet (8) unnepi_testulet (9) unnepi_testulet (10)

Eközben a kedvezőtlen időjárás ellenére teltházzal üzemelt a városnéző kisvonat a gyerekek legnagyobb örömére.

vonat (2) vonat (3) vonat

 

Az időjárásra való tekintettel 17 órától a színházteremben tartotta koncertjét a méltán népszerű Buda Folk Band.

Buda Folk Band (2) Buda Folk Band (3) Buda Folk Band (4) Buda Folk Band (5) Buda Folk Band

 

A rendkívüli időjárás miatt augusztus 21-én, hétfőn új időpontban 17 órától lép fel Bebe és Éliás Jr. & Abrakazabra, 19.30-tól pedig Keresztes Ildikó ad koncertet a Fő téren. A tűzijátékshowt 21 órától láthatják a kilátogatók.

A rendezvénysorozat még egy hétvége erejéig visszatér, augusztus 25-én Sajógalgócon koncertezik a Güsch, majd Péter Szabó Szilvia. Augusztus 26-án pedig déltől másnap hajnalig sportprogramokkal és bemutatókkal, neves dj-kel és tűzijátékkal búcsúzik a Vadna Parkban az V. Kolorfesztivál.

További híreink

Bejárás a Vízi komplexumban — a város vezetői látogatták meg az épülő létesítményt

Dátum: 2024. ápr 19. 23:31

Az elmúlt héten Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, a térség országgyűlési képviselője és a hivatal vezetői kaptak meghívást, hogy bejárják az épülő Vízi komplexumot, miután zárul a beruházás első üteme és kezdődik a második. A látogatást követően most szombaton a lakosság számára is megnyílik a lehetőség egy hasonló programon való részvételre. Az érdeklődés akkora, hogy az első nap nyilvános túráira a helyek pillanatok alatt beteltek.

Ideiglenes költözés a Rózsa úti rendelő felújítása miatt

Dátum: 2024. ápr 19. 21:11

Megújul a kazincbarcikai Rózsa úti rendelő. A munkálatok idejére — április 24-től — a Május 1. út 13. szám alatt található egykori Központi Ügyelet helyén fogadja az 5. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit Dr. Perjési Zsolt.

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk