https://kolorline.hu/Óriási érdeklődés a Kolorfolk hétvégén

Óriási érdeklődés a Kolorfolk hétvégén

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Több százan vettek részt a „Szüreti vigalom” elnevezésű programon október 14-én a Mezey István Művészeti Központ udvarán.
Évek óta hagyomány, hogy októberben „Szüreti vigalomra” várja az érdeklődőket a Barcika Art Kft. és a Sajómenti Népművészeti Egyesület. Az idei Kolorfolk hétvége különlegessége, hogy immár nem kettő, hanem három napon át tart.
A szombati programok a Galagonya Citerazenekar előadásával kezdődtek, majd az Ádám Jenő Tagiskola kiskórusa mutatta be tudását a kilátogatóknak, ezt követően Klimon István Kazincbarcika alpolgármestere köszöntötte az érdeklődőket. Délután négy órától a Kazincbarcikai Összevont Óvodák kicsinyei adtak műsort, őket a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosai követték a színpadon. A rendezvényt - az idén tízéves jubileumát ünneplő - Maszkura és a Tücsökraj fergeteges koncertje zárta.
A gyönyörű őszi délutánon nemcsak színpadi programokkal kedveskedtek a szervezők a megjelenteknek. A Mezey udvarán bemutatkoztak a kazincbarcikai és a környékbeli kézművesek, akik többek között fafaragásokat, mézeskalácsot, finomabbnál finomabb sajtokat, házi lekvárokat, szörpöket, dísztárgyakat, táskákat és még számos terméket kínáltak a nagyérdeműnek. Emellett voltak népi játékok, állatsimogató, szőlőtaposás és mustkészítés, valamint íjászat is.
A Barcika Art Kft. a teljes bevétellel idén is a Sajómenti Népművészeti Egyesület munkáját kívánta támogatni.

A Kolorfolk hétvége zárónapján, október 15-én a Gyermekek Háza-Kézművesház őszi, családi játszóházba várja az érdeklődőket, akik délelőtt tíz órától őszi dekorációkat és töklámpást is készíthetnek.

További híreink

TÉRKÉPPEL — Nem áll meg a munka az Újkazinc városrészen és a Paál László utcán sem

Dátum: 2024. ápr 15. 18:57

Az Újkazinc városrészen április 17-től (szerdától) aszfaltmarással folytatódik az útfelújítás, a Paál László utcán pedig ugyanekkortól egy szakasz lezárásra kerül. Mint arról már többször is beszámoltunk: Kazincbarcikán összesen 2,5 km út kap teljesen új aszfaltot.

Mező Misi fellépése koronázta meg a költészet napját Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 14. 20:24

A Magna Cum Laude frontembereként ismert énekes rendhagyó műsorral bűvölte el a közönséget a Mezey István Művészeti Központban. Mező Misi Mesélő című előadásán nemcsak a zenéé volt a főszerep — személyes, egyúttal inspiráló történetei is elhangzottak.

Jubileumi, 10. születésnapját ünnepelte a Kincsem Napközi

Dátum: 2024. ápr 13. 21:02

A jelenleg 32 férőhellyel üzemelő intézmény 2014-ben vált a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ tagjává. Az intézmény jelentős és megkerülhetetlen szerepet tölt be a város életében: az ide járó fogyatékkal élő fiatalok társadalmi integrációját és esélyegyenlőségét is segíti.

Súlykorlátozott zónát alakítanak ki Sajószentpéteren

Dátum: 2024. ápr 12. 17:11

Tavaly év végén adták át a forgalomnak az új 260-as, többek között Sajószentpétert elkerülő utat. A fejlesztés lehetőséget teremtett arra, hogy a településen átmenő nehézgépjármű-forgalmat átirányítsák az új útra, tehermentesítve ezzel a várost.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk