https://kolorline.hu/Pátrovics Géza a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Príma-díj egyik jelöltje

Pátrovics Géza a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Príma-díj egyik jelöltje

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Pátrovics Géza súlyemelő edző neve foglalom Kazincbarcikán. A sportember most a Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Príma-díjának egyik jelelöltje a Magyar Sport kategóriájában.


 
A kiváló súlyemelő a sportággal 1974-ben ismerkedett meg a sportággal Kazincbarcikán. A hazai bajnokságokon elért sikerei mellett két EB 4. hellyen vétette magát észre a 80-as évek elején. Az 1984-es olimpiára Los Angelesbe a „nagy válogatott” tagjaként a bojkott miatt nem mehetett el, ám négy évvel később 1988-ban még mindig tagja volt az olimpiai keretnek, de az utolsó pillanatban sajnos ezúttal is lemaradt az ötkarikás játékokon való indulásról.

Pátrovics Gézát Kazincbarcikán a fiatalok, mint edzőt ismerhetik, hiszen 1990-től a KVSE súlyemelő szakosztályának vezetőedzőjeként dolgozik. Tanítványai közül a legnagyobb sikert a felnőtt női válogatott tanítványa, Ráki Henrietta érte el, aki már Európa bajnoki arany- és ezüstérmet is szerzett. A Magyar Súlyemelő Szövetség megbízásából 2009-2011 között szövetségi kapitányi feladatokat látott el.

Sportolói és edzői tevékenysége mellett kiváló szervező is, hiszen a Szűcs Lajos Nemzetközi Súlyemelő verseny mellett az 1999-es kazincbarcikai Masters Európa Bajnokság, valamint a BorsodChem Grand Prix kvalifikációs viadal szervezésében is aktív részt vállalt. A 2007-es kazincbarcikai már Masters Világbajnokságon a szervezés mellett aranyéremmel is megörvendeztette a helyi sportbarátokat. Öt évvel később pedig ismét a kontinens legjobbjai versenyeztek a borsodi városban az Európa bajnokságon.  
Pátrovics Géza ma is rendszeresen edz és indul a különböző Masters versenyeken. „Masters” versenyzőként 35 évesen nyert először Európa-bajnokságot, s ma már többek között tizennyolcszoros Európa-bajnoknak és tizennégyszeres világbajnoknak, valamint örökös csúcstartónak mondhatja magát. A Masters Európa Bajnokságokon való szereplése alapján 2002-től tagja az Európai Halhatatlanok Klubjának.  Masters világbajnokságokon elért eredmények alapján, 2008. szeptemberében Görögországban tagja lett a "Halhatatlanok Klub"-jának, vagyis a Hall of Fame-nek.

A súlyemelő edző számos szép eredménnyel örvendeztette meg a megye sportbarátait, akik ezúttal egy kattintással egy szavazattal segíthetnek a barcikai súlyemelőedzőn. Pátrovics Géza ugyanis a Megyei Príma-díj jelöltje a Magyar Sport kategóriában. Szavazni a http://www.voszborsod.hu/ oldalon lehet a Megyei Príma díj 2017 menüpontban.

További híreink

A KolorFUND-dal a lakosság is nyer, nemcsak a vállalkozó

Dátum: 2024. márc 18. 12:52

A Kazincbarcika Város Önkormányzata által 2023-ban újraélesztett KolorFUND pályázatnak köszönhetően több helyi kis- és középvállalkozó jutott olyan vissza nem térítendő támogatáshoz, amelyet vállalkozása fejlesztésére fordíthatott. A 44 nyertes egyike a Kőkorszak Kert Kft.

Deákos diákok hagyták kézjegyüket a Mezeyben

Dátum: 2024. márc 17. 18:24

Telt ház előtt nyílt meg a Kézjegyek című kiállítás március 7-én a Mezey István Művészeti Központ emeletén. A látogatók az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola grafikus tanulóinak munkáiban április 10-ig gyönyörködhetnek.

Összetett március 15-i megemlékezés és műsor Kazincbarcikán

Dátum: 2024. márc 16. 17:38

Komplex „sokművészeti” műsorral és Rékasi Károly színművész ünnepi beszéd-felvonásaival tisztelgett Kazincbarcika az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt. A programok főleg a délutánra koncentrálódtak, így ráalkonyodott a koszorúzásba torkolló fáklyás felvonulásra. A város gyermekei viszont már délelőtt megkezdhették a kreatív tiszteletadást.

Az utak mellett a gyalogutak is új aszfaltréteget kapnak — útfelújítások Kazincbarcikán

Dátum: 2024. márc 15. 21:28

Az utak mellett a járdák is megújulnak a városban. Összesen 2 és fél kilométernyi útszakasz kap új aszfaltréteget Kazincbarcikán, mintegy 246 és fél millió forintból, ezzel párhuzamosan pedig elkezdődtek a járdafelújítások is. A munkagépek jelenleg a Május 1. úton dolgoznak gőzerővel.

KolorTV élőben

Programajánló

Nyílt nap az Angyalkert Görögkatolikus Óvodában

Angyalkert Görögkatolikus Óvoda

Pro: Értelem és Érzelem - 25. Internet Fiesta

Egressy Béni Városi Könyvtár

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk