KolorTV élőben

http://kolorline.hu/Ég az első gyertya a Kolorcity adventi koszorúján

Ég az első gyertya a Kolorcity adventi koszorúján

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika adventi koszorúján is meggyújtották az első gyertyát december 3-án, a Fő téren.

Advent első vasárnapján délután négy órától a Kiskedvencek titkos élete című filmet vetítették le telt ház előtt az Egressy Béni Művelődési Központ Színháztermében. Ezt követően fél hattól a Fő téren elhelyezett óriás adventi koszorúnál folytatódott a program, itt Szitka Péter polgármester a városi civil szervezetekkel, illetve azok képviselőivel együtt gyújtotta meg az első gyertyát.

December 3-ára egyébként teljes ünnepi díszbe öltözött Kazincbarcika. Az adventi készülés már hetek óta tartott, a koszorú az elmúlt napokban készült el, de megérkezett a művelődési központ mellé a népszerű meséből ismert hóember, Olaf figurája is, aki már most rendkívül népszerű kicsik és nagyon körében.

A díszkivilágítás is tovább bővült idén, hiszen a helyi önkormányzat a 2017. évi költségvetésében több millió forintot különített el az ünnepi világítás pótlására, fejlesztésére. Így a 2016-ban vásárolt díszekkel összhangban újabb fényfüzéreket, motívumokat, 3d-s gömböket helyeztek el Kazincbarcika több pontján.

A tavaly vásárolt fényfüzéreket és díszeket idén a Göncz Árpád útra helyezték ki, új motívumok és átfüggesztések világítanak a Mátyás Király út kandeláberein is, de idén az Egressy útról nyíló hat belvárosi tér is ünnepi fénybe öltözik. Az újonnan csatlakozó terek díszkivilágításával Kazincbarcika főutcája teljes pompában világít december 3-ától, advent első vasárnapjától.

További híreink

Karácsonyi meglepetés a szépkorúaknak

Dátum: 2017. dec 15. 14:56

Karácsonyi műsort adtak ma a Tompa Mihály Református Általános Iskola diákjai és a Nefelejcs Tagóvoda óvodásai a Muskátli úti Nyugdíjasházban. Az ünnepségen Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere is ünnepi beszédet mondott.

A Tompában is választható lesz a menü

Dátum: 2017. dec 15. 14:47

Január elsejétől az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolájában is lehet választani A és B menü.

Tájékoztató téli igazgatási szünetről

Dátum: 2017. dec 15. 13:12

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy 2017. december 21. napjától december 29. napjáig igazgatási szünet miatt a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.

KolorTV élőben

Programajánló

III. adventi gyertyagyújtás

Berente - Fő tér

Noir Színház - Aladdin

Kazincbarcika

Mézeskalács díszítő foglalkozás felnőttek részére

Kazincbarcika

Adventi játszóház

Művelődési Ház - Berente, Bajcsy-Zsilinszky út 1.

XXVI. ÜNNEPI HANGVERSENY

Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium - Edelény

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk