https://kolorline.hu/Ég az első gyertya a Kolorcity adventi koszorúján

Ég az első gyertya a Kolorcity adventi koszorúján

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika adventi koszorúján is meggyújtották az első gyertyát december 3-án, a Fő téren.

Advent első vasárnapján délután négy órától a Kiskedvencek titkos élete című filmet vetítették le telt ház előtt az Egressy Béni Művelődési Központ Színháztermében. Ezt követően fél hattól a Fő téren elhelyezett óriás adventi koszorúnál folytatódott a program, itt Szitka Péter polgármester a városi civil szervezetekkel, illetve azok képviselőivel együtt gyújtotta meg az első gyertyát.

December 3-ára egyébként teljes ünnepi díszbe öltözött Kazincbarcika. Az adventi készülés már hetek óta tartott, a koszorú az elmúlt napokban készült el, de megérkezett a művelődési központ mellé a népszerű meséből ismert hóember, Olaf figurája is, aki már most rendkívül népszerű kicsik és nagyon körében.

A díszkivilágítás is tovább bővült idén, hiszen a helyi önkormányzat a 2017. évi költségvetésében több millió forintot különített el az ünnepi világítás pótlására, fejlesztésére. Így a 2016-ban vásárolt díszekkel összhangban újabb fényfüzéreket, motívumokat, 3d-s gömböket helyeztek el Kazincbarcika több pontján.

A tavaly vásárolt fényfüzéreket és díszeket idén a Göncz Árpád útra helyezték ki, új motívumok és átfüggesztések világítanak a Mátyás Király út kandeláberein is, de idén az Egressy útról nyíló hat belvárosi tér is ünnepi fénybe öltözik. Az újonnan csatlakozó terek díszkivilágításával Kazincbarcika főutcája teljes pompában világít december 3-ától, advent első vasárnapjától.

További híreink

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

Lalák Angelika keramikusművész színes kiállítása a Gimi Galériában

Dátum: 2024. ápr 24. 13:00

Lalák Angelika városunk extravagáns köztéri kerámiaalkotásainak, a Mesélőnek és a Kolorkerámiának a művésze újabb kiállítást nyitott a vizuális élmények kedvelőinek. Egyedi stílusban készült hatásos forma- és színkombinációi a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériájában tekinthetők meg május közepéig.

Szerteágazó sportágválasztó program az alsósoknak a magyar sport napja alkalmából

Dátum: 2024. ápr 23. 15:12

A magyar sport napja alkalmából, április 19-én újra sportágválasztó programmal készült a város az alsó tagozatos diákoknak. A városban működő sportszakosztályok edzői és sportolói segítségével élesben próbálhatták ki a gyerekek a különböző sportágakat és azok eszközeit.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk