KolorTV élőben

http://kolorline.hu/Karácsonyi dekorációk a gimiben

Karácsonyi dekorációk a gimiben

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az év utolsó - már hagyománnyá vált - kiállítása nyílt a Gimi Galériában a Folt Hátán-Folt Klub tagjainak alkotásaiból december 5-én. Az év végi tárlaton különböző karácsonyi dekorációkat láthatnak az érdeklődők december 20-áig.

A kiállítást Szabóné Zsuponyó Ágnes, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ igazgatóhelyettese nyitotta meg, aki beszédében méltatta az alkotókat, s a klubbal kapcsolatos emlékeit osztotta meg. 

- A mi személyes és közvetlen ismerettségünk gyökerei 2010-ig nyúlnak vissza. Az önkormányzaton rendszeres részt vettek a civil szervezetek számára kiírt pályázaton, amit akkor én koordináltam. Mindig fantasztikus ötleteik voltak! 2011-ben amikor a kisfiam még pocaklakó volt nyitottam meg a kiállításukat a Gyermekek Háza régi épületében, amely szintén egy karácsonyi kiállítás volt. Azóta a kisfiam már elsős iskolás, így a Gyermekek Háza rendezvényein látogatjuk a foltvarrókat.


Fotók: Zele Tímea

A Folt Hátán Folt Klub 2002-ben alakult Pácz Jánosné, Ibolya vezetésével akkor még az Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sport Központ Gyermekek Háza Kézműves Ház részlegében. A törzstagok jelenlegi száma: 16 fő

Páczné Ibolya és társai évente többször rendeztek és rendeznek kiállításokat Kazincbarcikán és a környező településeken pl.Szendrőben, Rudolftelepen, Izsófalván vagy legutóbb Sajókazán. 

A város életében is aktívan jelen vannak: megtaláljuk őket a szociális ellátó intézmények idősotthonaiban különböző rendezvényeken, vagy a Kolorcity fesztiválokon is: 2015-ben a Kiskalász zenekar Hepehupa városában c. dalában szereplő állatokat varrták meg vagy 2016-ban pl. az újrahasznosítás jegyében ingből bevásárló szatyrokat és levendula zsákokat készítettek.

További híreink

Karácsonyi meglepetés a szépkorúaknak

Dátum: 2017. dec 15. 14:56

Karácsonyi műsort adtak ma a Tompa Mihály Református Általános Iskola diákjai és a Nefelejcs Tagóvoda óvodásai a Muskátli úti Nyugdíjasházban. Az ünnepségen Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere is ünnepi beszédet mondott.

A Tompában is választható lesz a menü

Dátum: 2017. dec 15. 14:47

Január elsejétől az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolájában is lehet választani A és B menü.

Tájékoztató téli igazgatási szünetről

Dátum: 2017. dec 15. 13:12

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy 2017. december 21. napjától december 29. napjáig igazgatási szünet miatt a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.

KolorTV élőben

Programajánló

III. adventi gyertyagyújtás

Berente - Fő tér

Noir Színház - Aladdin

Kazincbarcika

Mézeskalács díszítő foglalkozás felnőttek részére

Kazincbarcika

Adventi játszóház

Művelődési Ház - Berente, Bajcsy-Zsilinszky út 1.

XXVI. ÜNNEPI HANGVERSENY

Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium - Edelény

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk