KolorTV élőben

http://kolorline.hu/Az időskori esztétika

Az időskori esztétika

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kolorakadémia Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem harmadik félévének negyedik előadását tartották meg a Mezey István Művészeti Központban december 7-én.


 

A programon dr. Dobos László, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd a jövő év tavaszán esedékes szakmai kirándulásokról és a további előadások témájáról beszélt.


fotók: Zele Tímea
 

Ezt követően az elnök virágcsokorral köszönte meg az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub tagjainak az országos bűnmegelőzési vetélkedőn elért eredményes szereplést.
 

A szabadegyetem előadója ezúttal dr. Boga Bálint, a Magyar Hospice Alapítvány főorvosa volt, aki az időskor és az esztétika kapcsolatáról és a művészetek jelentőségéről szólt. Dr. Boga Bálint a Kolorline kérdésére elmondta: az esztétikumot a szépkorúak vonatkozásában öt szempont szerint lehet tárgyalni: az öregedő test esztétikuma, az idős ember művészi ízlésének változása, a művész idősödésének jelei, az idősek ábrázolása a művészetekben és az alkotás öregedést gátló hatása.Az előadássorozat célja az életen át tartó tanulás biztosítása az Észak-magyarországi régióban, a társadalom egyik legfontosabb erőforrásának, a tudásnak az átadása idős emberek és több generáció részére. A színes előadás-sorozat szervezői a Miskolci Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, Nyelv és Kommunikáció Kutatócsoport, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány, a Szikra Alapítvány és a Barcika Art Kft. A program fő támogatója Kazincbarcika Város Önkormányzata.A Szenior Szabadegyetem negyedik félévének utolsó állomása 2018. január 11-én lesz a Mezey István Művészeti Központban, ahol Szanyi Mária szakpszichológus, testnevelő, jóga és body ART oktató "Test és lélek, egészség - betegség, boldogság és boldogtalanság" címmel tart előadást.

További híreink

Karácsonyi meglepetés a szépkorúaknak

Dátum: 2017. dec 15. 14:56

Karácsonyi műsort adtak ma a Tompa Mihály Református Általános Iskola diákjai és a Nefelejcs Tagóvoda óvodásai a Muskátli úti Nyugdíjasházban. Az ünnepségen Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere is ünnepi beszédet mondott.

A Tompában is választható lesz a menü

Dátum: 2017. dec 15. 14:47

Január elsejétől az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolájában is lehet választani A és B menü.

Tájékoztató téli igazgatási szünetről

Dátum: 2017. dec 15. 13:12

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy 2017. december 21. napjától december 29. napjáig igazgatási szünet miatt a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.

KolorTV élőben

Programajánló

VII. Munkácsy Dezső Birkózó Emlékverseny

Kazincbarcika

III. adventi gyertyagyújtás

Berente - Fő tér

Noir Színház - Aladdin

Kazincbarcika

Mézeskalács díszítő foglalkozás felnőttek részére

Kazincbarcika

Adventi játszóház

Művelődési Ház - Berente, Bajcsy-Zsilinszky út 1.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk