KolorTV élőben

http://kolorline.hu/Kiállítás a térségi művészek alkotásaiból

Kiállítás a térségi művészek alkotásaiból

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Esszenciák” címmel nyílt kiállítás ma a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében a térségi művészek ünnepi alkotásaiból. Az ünnepélyes eseményen kihirdették az "Ősszel" című fotópályázat első három helyezettjét is.

Az október elején életre hívott "Ősszel" című fotópályázat első három helyezettjének kihirdetésével vette kezdetét az „Esszenciák” címmel nyílt kiállítás a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében. A zsűri által választott első három helyezett:

1. helyezést ért el Dedics Judit, Őszi örömök című munkájaval

2. helyezést ért el Hebők András, Búcsú a nyártól című alkotásával és 

3. helyezést ért el Szabó Gréta, Szerelmeslevél című fotójával. 

A szakmai zsűri tagjait Szathmáry - Király Ádám és Simkó Szilárd alkotta.

További díjazottak akik a zsűri dícséretében részesültek: 

Pichler Júlia, Mátyás Tibor, Kakula Nóra és Mecsei Zita.

Az első helyezett lehetőséget kap, hogy 2018. februárjában megrendezhesse saját kiállítását a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében.

A kiállításmegnyitó Gyenes Anna Mária pedagógus és az Ádám Jenő Tagiskola Kamarakórusának előadásával kezdődött, majd dr. Janka Gábor parókus köszöntötte a résztvevőket, kiállítókat, ezután az advent és a karácsony jelentéséről, fontosságáról beszélt a kiállított alkotások tükrében.


Fotók: Zele Tímea

A rendezvényen részt vett Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere és Klimon István alpolgármester, akik a város, illetve a Barcika Art Kft. nevében egy-egy emléklappal és mézeskaláccsal köszöntötték a kiállító művészeket, a műsorral készült diákokat és pedagógusukat.

Somodi-Hornyák Szilárd, az Ózdi Szakképzési Centrum Deák Ferenc Szakképző Iskolája és Művészeti Szakgimnáziumának zenész-művésztanára a kolorline.hu kérdésére elmondta, hogy kiállított művei a tárlat címének és ünnepi témájának megfelelően készültek el.

A kiállítás 18 térségi művész – Balázs Sándorné, Bolacsek László, Fülöp Tibor, Hegedűs János, Kerekes István, Kovács Gabriella, Lalák Angelika, Majercsik János, Majercsikné Bierbaum Anna, Neszádeli Gyula, Neszádeliné Kállai Mária, Novák Géza, Novák Gézáné, Simkó Fanni, Somodi-Hornyák Szilárd, Szathmáry-Király Ádám, Telekes Balázs és Tóth Lóránt - munkáját mutatja be.

A tárlaton többek között bőrékszereket, népművészeti tárgyakat, fotókat, kerámiaalkotásokat, kovács-valamint ötvösmester munkáit, szobrocskákat lehet megtekinteni.

Az eseményt követően az Öt Órai Tea gitár zenekar koncertjét tekinthették meg a résztvevők. Az Esszenciák ünnepi kiállítás 2018. január 5-éig tekinthető meg a Mezey-ház kiállítótermében.

További híreink

Karácsonyi meglepetés a szépkorúaknak

Dátum: 2017. dec 15. 14:56

Karácsonyi műsort adtak ma a Tompa Mihály Református Általános Iskola diákjai és a Nefelejcs Tagóvoda óvodásai a Muskátli úti Nyugdíjasházban. Az ünnepségen Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere is ünnepi beszédet mondott.

A Tompában is választható lesz a menü

Dátum: 2017. dec 15. 14:47

Január elsejétől az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolájában is lehet választani A és B menü.

Tájékoztató téli igazgatási szünetről

Dátum: 2017. dec 15. 13:12

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy 2017. december 21. napjától december 29. napjáig igazgatási szünet miatt a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.

KolorTV élőben

Programajánló

III. adventi gyertyagyújtás

Berente - Fő tér

Noir Színház - Aladdin

Kazincbarcika

Mézeskalács díszítő foglalkozás felnőttek részére

Kazincbarcika

Adventi játszóház

Művelődési Ház - Berente, Bajcsy-Zsilinszky út 1.

XXVI. ÜNNEPI HANGVERSENY

Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium - Edelény

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk