https://kolorline.hu/„Fontos, hogy értsük egymást” – előadás a generációk közti kommunikációról

„Fontos, hogy értsük egymást” – előadás a generációk közti kommunikációról

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A generációk közötti kommunikáció fontosságáról és annak módjairól tartott előadást dr. Dobos Csilla egyetemi docens középiskolások számára január 9-én a Mezey István Művészeti Központban.

A Szikra Alapítvány, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub és a Barcika Art Kft. szervezésében megvalósult eseményen a város középiskoláiból résztvevő diákok, de más generációk képviselői is érdeklődtek az előadás iránt.

Dr. Habil Dobos Csilla egyetemi docens, intézetigazgató a kolorline.hu érdeklődésére emlékeztetett, a témában már korábban volt egy előadás Kazincbarcikán, akkor az Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem előadássorozatának részeként. A téma fontosságára való tekintettel azonban most a fiatalabbak számára is megismételték az ismeretterjesztő programot.

– A kommunikációelmélet első alapszabálya, hogy nem lehet nem kommunikálni. Nagyon fontos az, hogy minél többet kommunikáljunk, az emberek közötti kapcsolat egyik alapja ugyanis a beszélgetés. Ha elzárkózom, bezárkózom, az semmilyen szempontból nem tesz jót sem magamnak, sem a másiknak, sem a társadalomnak. Így van ez a velem egykorúakkal is, és így van ez a generációk között is. Szükség van arra, hogy a fiatalok és az idősek beszéljenek egymással. Ez most egy speciális kontextusban történik hiszen mára megjelentek az úgynevezett digitális bennszülöttek, és a digitális bevándorlók, akik ugye az idősebb generáció képviselői. A kommunikációt alapvetően alakította át az IKT (Információs és kommunikációs technikai – a szerk.) eszközök és az internet megjelenése éppen ezért tudatosítani kell minden generáció képviselőiben azt, hogy a kommunikáció mennyire fontos, mennyi időt kell, érdemes rászánni és hogy miről beszélgessünk, hogyan beszélgessünk. A szavaknak ugyanis ereje van – foglalta össze az előadást röviden dr. Dobos Csilla.

A Kolorakadémia Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem új előadással egyébként legközelebb január 11-én, délután három órától várja az érdeklődőket ugyancsak a Mezey-ház rendezvénytermében. Az érdeklődők akkor Szanyi Mária szakpszichológus, testnevelő, jóga és body ART oktató előadását hallgathatják meg „Test és lélek, egészség-betegség, boldogság és boldogtalanság” címmel.

 

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk