KolorTV élőben

http://kolorline.hu/2018-ban is köszöntötték a város „elsőszülöttjét”, valamint legidősebb polgárát

2018-ban is köszöntötték a város „elsőszülöttjét”, valamint legidősebb polgárát

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Immár hagyomány Kazincbarcikán, hogy minden év januárjában a városvezetők köszöntik az esztendő első kazincbarcikai babáját és a település legidősebb lakóját. Idén, az ottjártukkor éppen 1 hetes Musa Kristóf Tamásnál, valamint a februárban 104. életévét betöltő Kern Istvánnénál tette tiszteletét Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester.

Fotók: Kovács Loretta

Nagy az öröm a Musa családban, egy héttel ezelőtt jött világra a fiatal pár, Gabriella és Tamás első gyermeke. A kis Kristóf 3410 grammal és 50 cm-rel látta meg a napvilágot. Szülei nagy örömére nyugodt, jókedélyű gyermek. A büszke édesanya látogatásunkkor elmesélte: míg Kristóf legfőbb napi elfoglaltsága az alvás, addig az övék párjával az, hogy kisfiukban gyönyörködjenek - természetesen a számtalan újfajta tennivaló közepette. A szülők nem is sejtették, hogy gyermekük lehet az év első kazincbarcikai babája, megérzésük azt súgta: már szilveszterre érkezik.

Városunk legidősebb lakóját, Kern Istvánnét régi kedves ismerősként üdvözli Szitka Péter polgármester, hiszen már negyedik évben köszönti.

Ilonka nénivel igazi élmény a beszélgetés; megelevenedik a történelem. Mesél a gyerekkoráról, vagy azokról az időkről, mikor fiatal lányként Wekerle Sándor miniszterelnök édesanyjánál szolgált. Ilonka néni hamarosan a 104. születésnapját ünnepli – természetesen nagy, családi körben. Arra a kérdésre, vajon mi a hosszú élet titka, azt mondja: a munka. Mai napig korán kel és mosogatással kezdi a napot.

Ilona néninek és a kis Kristófnak ezúton is jó egészséget kívánunk!

További híreink

Pénzember kiállítás a Mezeyben

Dátum: 2018. jan 18. 20:00

„Pénzember” címmel nyílt kiállítás ma a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében Tóth Róbert numizmatikus gyűjteményéből.

Egy recept, egy sztori

Dátum: 2018. jan 18. 15:00

Egy recept, egy sztori - Untenerné Márton Ágnes

A kakaó, vagyis az istenek eledele

Dátum: 2018. jan 17. 18:00

Mi fán terem a kakaóbab?

Már letölthető a KolorApp

Dátum: 2018. jan 17. 15:40

Január elsejétől már élesben is használhatják a kazincbarcikaiak a KolorAppot, vagyis az intelligens városüzemeltetési problémabejelentő mobilapplikációt.

KolorTV élőben

Programajánló

IV. Vámos - toros nap

Sajóvámos

Barcika Fitness Centrum 3. szülinap

Kazincbarcika

Hyppolit, a lakáj

József Attila Művelődési Ház - Rudolftelep, József A. út 1.

2018. évi B.-A.-Z. Megyei Téli Teremlabdarúgó Torna

Kazincbarcika

MAGYAR KULTÚRA NAPJA - SAJÓSZENTPÉTER

Sajószentpéteri Kulturális és Sportközpont - Sport út 32/1.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk