KolorTV élőben

http://kolorline.hu/Sport és mozgás időskorban - a Szenior Szabadegyetemen

Sport és mozgás időskorban - a Szenior Szabadegyetemen

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kolorakadémia Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem harmadik félévének utolsó előadását tartották meg ma a Mezey István Művészeti Központban.

A programon Papp Mónika, a Szikra Alapítvány elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd a 2018-as év tavaszán esedékes előadások témáiról és időpontjairól beszélt.

A szabadegyetem előadója ezúttal Szanyi Mária szakpszichológus, testnevelő, jóga és body ART oktató volt, aki „Test és lélek, egészség - betegség, boldogság és boldogtalanság" címmel tartott előadást. Az előadó érdeklődésünkre elmondta, hogy fontosnak tartja az időskori mozgást, hiszen ez az a generáció, aki még nem tanulta meg, hogy a mozgás nemcsak a fiataloké és ebben a korban igenis szükséges legalább egy fél órát aktív tevékenységgel, mozgással eltölteni.

(Fotók: Zele Tímea)

Az előadássorozat célja az életen át tartó tanulás biztosítása az Észak-magyarországi régióban, a társadalom egyik legfontosabb erőforrásának, a tudásnak az átadása idős emberek és több generáció részére. A színes előadás-sorozat szervezői a Miskolci Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, Nyelv és Kommunikáció Kutatócsoport, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány, a Szikra Alapítvány és a Barcika Art Kft. A program fő támogatója Kazincbarcika Város Önkormányzata.

(Fotók: Zele Tímea)

A Szenior Szabadegyetem következő előadását február 8-án, 15:00 órától rendezik meg a Mezey István Művészeti Központban, ahol Dr. habil. Dobos Csilla, egyetemi docens, intézetigazgató „A szavak ereje: A szó olyan, mint a méh: méze és fullánkja van„ címmel tart előadást.

A rendezvényen dr. Dobos László, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány elnöke is részt vett.

További híreink

Pénzember kiállítás a Mezeyben

Dátum: 2018. jan 18. 20:00

„Pénzember” címmel nyílt kiállítás ma a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében Tóth Róbert numizmatikus gyűjteményéből.

Egy recept, egy sztori

Dátum: 2018. jan 18. 15:00

Egy recept, egy sztori - Untenerné Márton Ágnes

A kakaó, vagyis az istenek eledele

Dátum: 2018. jan 17. 18:00

Mi fán terem a kakaóbab?

Már letölthető a KolorApp

Dátum: 2018. jan 17. 15:40

Január elsejétől már élesben is használhatják a kazincbarcikaiak a KolorAppot, vagyis az intelligens városüzemeltetési problémabejelentő mobilapplikációt.

KolorTV élőben

Programajánló

IV. Vámos - toros nap

Sajóvámos

Barcika Fitness Centrum 3. szülinap

Kazincbarcika

Hyppolit, a lakáj

József Attila Művelődési Ház - Rudolftelep, József A. út 1.

2018. évi B.-A.-Z. Megyei Téli Teremlabdarúgó Torna

Kazincbarcika

MAGYAR KULTÚRA NAPJA - SAJÓSZENTPÉTER

Sajószentpéteri Kulturális és Sportközpont - Sport út 32/1.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk