https://kolorline.hu/Visszatért a tél

Visszatért a tél

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kelet felől érkező hideg, száraz levegő hozza vissza a telet. Visszatér a fagyos időjárás, szombaton többfelé havazhat - írja az Időkép.

A meteorológiai portál információi szerint, az elmúlt időszakban nagy mennyiségű hideg levegő halmozódot fel a Kelet-európai-síkság felett. Ennek hatására egy nagy kiterjedésű anticiklon jött létre, melynek déli peremén hétvégén hozzánk is megérkezik a kontinentális eredetű hideg levegő. A hidegbetörés mértékét azonban a Kárpátok hegykoszorúja jelentősen enyhíteni, késleltetni fogja, de végül a hideg levegő megtalálja a réseket ezen a "pajzson" és eljut a medence belsejébe is, miközben jellegzetes helyi szeleket alakít ki.

Szombaton ezek a jellegzetes szélviszonyok fogják meghatározni időjárásunkat. Időjárási front nem lesz a térségünkben, ennek ellenére a medence belsejében találkozó szelek által létrehozott, úgynevezett összeáramlási zónák mentén többfelé számíthatunk csapadékra. Ez a csapadék havas eső, havazás formájában hullhat le. A Békéscsaba-Sopron tengely széles sávjában akár 2-4 centiméter vastagságú hóréteg is kialakulhat. Az északi, északkeleti országrészben kell szeles időre készülni, mely kifújja az itt felhalmozódott nedvességet, így napközben egyre inkább felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. A délutáni órákban már téliesnek mondható, 1-5 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Vasárnap fagyos reggelre ébredhetünk. A legalacsonyabb értékeket északon, északkeleten mérhetjük, ahol -5, -7, a fagyzugos helyeken akár -8, -9 fokig is süllyedhet a hőmérséklet, de az ország többi részén is +1, -3 fokot mutathatnak a hőmérők. A délelőtt folyamán főként a Dunántúlon kell további kisebb havazásra, hószállingózásra számítani. Másutt többnyire felhős, északon, északkeleten viszont napos idő ígérkezik. A keleti, északkeleti szél többfelé megélénkülhet. Hideg lesz a délután is, fagypont körüli maximumok várhatóak.

Hétfőn is folytatódik fagyos, téli idő. Kitisztul felettünk az ég és legyengül a légmozgás, emiatt hajnalban nagy területen kell erős fagyokra számítani, a Dunántúlon helyenként ködfoltok is megjelenhetnek. -4, -10 fok között alakulhat a legalacsonyabb hőmérséklet, északon és délnyugaton lesz a leghidegebb a reggel. Napközben túlnyomóan napos, hideg időre készülhetünk -2, +3 fokos maximumokkal.

Kedden továbbra is hideg, ugyanakkor csapadékos, szeles időre van kilátás.

További híreink

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

Lalák Angelika keramikusművész színes kiállítása a Gimi Galériában

Dátum: 2024. ápr 24. 13:00

Lalák Angelika városunk extravagáns köztéri kerámiaalkotásainak, a Mesélőnek és a Kolorkerámiának a művésze újabb kiállítást nyitott a vizuális élmények kedvelőinek. Egyedi stílusban készült hatásos forma- és színkombinációi a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériájában tekinthetők meg május közepéig.

Szerteágazó sportágválasztó program az alsósoknak a magyar sport napja alkalmából

Dátum: 2024. ápr 23. 15:12

A magyar sport napja alkalmából, április 19-én újra sportágválasztó programmal készült a város az alsó tagozatos diákoknak. A városban működő sportszakosztályok edzői és sportolói segítségével élesben próbálhatták ki a gyerekek a különböző sportágakat és azok eszközeit.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk