Kazincbarcika

Molnárné Marczis Erzsébet — búcsú a karmesteri pálcától

Dátum: 2023. júl 04. 08:55

A városi pedagógusnapi ünnepségen hatalmas tapssal köszöntötték Kazincbarcika Város Közneveléséért idei díjazottját, Molnárné Marczis Erzsébetet, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium történelem-ének szakos pedagógusát.

Ünnepélyesen átadták a BorsodChem IV-es telepét és új termelőegységeit

Dátum: 2023. júl 03. 09:00

A BorsodChem Zrt. ünnepélyes keretek között, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében átadta a társaság együttesen mintegy 400 millió euróból megvalósult IV-es telepét és üzemeit.

Kiváló közbiztonsági mutatók Kazincbarcikán — ülésezett a képviselő-testület

Dátum: 2023. júl 02. 14:00

Munkaterv szerinti ülését tartotta Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete. A június végi ülésen a legtöbb hozzászólás és kérdés a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rendőrségi beszámolójához érkezett, amelyet alaposan átbeszéltek a képviselők, a kapitány és a vármegyei főkapitány-helyettes részvételével.

Vízijáték-show — mostantól minden este

Dátum: 2023. júl 02. 10:32

Elkezdődött a nyári időszámítás Kazincbarcika főterén is. A tavaszi hétvégék után július 1-jétől minden este szól a zene (víz- és fényjátékra), a város legszebb terén.

Együttműködés a fenntartható jövőért

Dátum: 2023. júl 01. 13:00

Egy fontos együttműködés született a Miskolci Egyetem, a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás, valamint a Zöld Völgy Nonprofit Kft. között. A három fél elkötelezett abban, hogy a szemléletformálás és a fenntarthatóság erősítése érdekében közösen tegyenek konkrét lépéseket térségünkben, így Kazincbarcikán is.

Irodalmi versmaraton

Dátum: 2023. júl 01. 08:00

Mintegy három órán keresztül folyamatosan irodalmi műveket olvastak fel a versmaratonon résztvevők a Mezey István Művészeti Központban.

Karbantartás — két napig nem lesz melegvíz a kazincbarcikai távhős ingatlanokban

Dátum: 2023. jún 30. 10:51

Karbantartás miatt két napig szünetel a távhőszolgáltatás, valamint a használati melegvíz-szolgáltatás Kazincbarcikán. A kimaradásra július 5-én, szerdán 06:00 órától július 6-án, csütörtökön éjfélig kell számítani. A társaság a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Megkezdődött a balesetveszélyes fák kivágása

Dátum: 2023. jún 30. 09:23

Szerdán megkezdődött a Csokonai utcai óvodában található 60-70 éves, a hanyatlás időszakába került, törékennyé vált, balesetbeszélyes fák kivágása. Nemrégiben közülük egyet a vihar döntött ki, amely egy üzlet tetejére zuhant, károkat okozva annak tetőszerkezetében.

Megújult a Vasvári Pál tér

Dátum: 2023. jún 28. 10:25

A Deák és a Kazinczy tér után teljesen új arculatot kapott a Vasvári Pál tér is Kazincbarcikán. Szitka Péter polgármester és a terület önkormányzati képviselője, dr. Perjési Zsolt, még 2019-ben tett ígéretet arra, hogy az Újkazinci városrész mind az öt tere megszépül. A Vasvári tér lakói hétfőn ünnepélyes átadón vették birtokba a zöldbirodalmat.

Kolorfesztivál: a rendezvény programfüzete hamarosan minden háztartásban elérhető lesz

Dátum: 2023. jún 25. 19:05

Változatos zenei stílusok, izgalmas képzőművészeti események, színvonalas tánc- és színházi programok, felejthetetlen kulináris élmények. Az idei nyár sem telhet el Kolorfesztivál nélkül, amelyet augusztus 1. és 20. között rendeznek meg a környezettudatosság és a fenntarthatóság jegyében. A rendezvény  programfüzete hamarosan a postaládákba kerül, online formában pedig már elérhető a kolorline.hu oldalon.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk