Kazincbarcika

IBC-tartályokra pályázhatnak a kazincbarcikaiak

Dátum: 2023. márc 31. 09:29

Kazincbarcika Város Önkormányzata a LIFE19 CCA/HU/001320 – LIFE-CLIMCOOP VÁROSOK ÉS HELYI VÁLLALATOK EGYÜTTMŰKÖDÉSE A KLÍMAADAPTÁCIÓÉRT című projekt keretein belül nyilvános pályázatot hirdet kazincbarcikai lakhellyel, tartózkodási hellyel rendelkező magánszemélyek számára, IBC-tartályok újrahasznosítására esővíz gyűjtése és öntözéshez való használata céljából.

Már elérhetőek a személyi jövedelemadó-bevallási tervezetek

Dátum: 2023. márc 30. 09:00

Az ügyfélkapun keresztül már elérhetőek, és szükség esetén módosíthatóak az adóbevallás-tervezetek. Aki egyetért a tervezet adataival, és azt nem kell semmivel kiegészítenie, annak nincs további teendője, május 22-én a tervezete érvényes szja-bevallássá válik. Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is lehet rendelkezni elektronikusan és papíron is.

Hulladékszállítás az ünnepek alatt

Dátum: 2023. márc 29. 18:00

Kazincbarcikán nem változik a hulladékszállítás rendje a húsvéti ünnepek alatt.

Szeptemberre elkészül az Eszterlánc Óvoda új épülete

Dátum: 2023. márc 29. 09:00

Korszerű, a mai kor színvonalának megfelelő épületet kap a kazincbarcikai Eszterlánc Óvoda a Magyarországi Református Egyház országos óvodaprogramjának keretében. A beruházás jó ütemben halad, így az új intézmény idén szeptembertől fogadja a gyermekeket.

A végéhez közelít a távfűtési szezon

Dátum: 2023. márc 28. 18:29

Kazincbarcikán az országos átlaghoz képest kiemelten sok, körülbelül 8000 távfűtéses ingatlan található. A távhőtörvény szerint a szolgáltatónak szeptember 15. és május 15. között kell rendelkezésre állnia. Hogy mikor induljon és mikor álljon le a fűtés ezen időszakon belül, azt a társasházközösség dönti el. Kazincbarcikán az intézményekben úgynevezett jelleggörbe alapján, míg a távfűtéses lakásokban a külső hőmérséklet alakulásának függvényében fűtenek.

A Deák iskola tanulóinak alkotásaiból nyílt tárlat a Mezeyben

Dátum: 2023. márc 28. 09:00

Az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola diákjai márciusban kiállították változatos műveiket a Mezey István Művészeti Központban. A MONTÁZS május 4-ig tekinthető meg.

Bemutatkoztak a leendő elsősök tanítói Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 27. 22:13

Egy igazán kedves és emlékezetes program során ismerhették meg a leendő első osztályos kazincbarcikai óvodások tanítóikat. A Pollack Mihály Általános Iskola és tagiskolái a Don Bosco Sportközpontba hívták a város utolsó éves ovisait, hogy bemutathassák, milyen munka zajlik az érintett oktatási intézményekben.

Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig - jegyvásárlási link a cikkben

Dátum: 2023. márc 26. 21:10

A legózás, sőt a legóművészet felsőfokából részesülhet Kazincbarcika és a környék lakossága április 12-től 15-ig. A Mezey István Művészeti Központ két szinten, 500 négyzetméteren ad otthont 4 napig a Kockabarátok közösség kiállításának és játszóházának. A különleges kisvásárral egybekötött esemény kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Nemcsak gyerekeknek lesz nagy élmény, de a 9 és 14 éves kor közöttieknek építőpályázatot is hirdetnek a szervezők. A jegyvásárlási link cikkünkön keresztül már elérhető.

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

KolorTV élőben

Programajánló

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk