Hírek

Mozgalmas nőnap Kazincbarcikán

Dátum: 2024. márc 08. 20:20

Kazincbarcika városvezetése mára hagyománnyá tette, hogy a városháza a nemzetközi nőnapon a hivatal hölgyeit az ajándék mellé műsorral is meglepi. Idén, a 70 éves város ünnepi évében rendkívül módon kitettek magukért. A képviselő-testület tagjai pedig már március 7-étől kezdve látogatták a városi intézmények és cégek női dolgozóit.

Magyar Kupa döntőt játszik március 10-én a VRCK, Kazincbarcika röplabdacsapata

Dátum: 2024. márc 07. 23:19

Nagy az ok az örömre és az izgalomra a kazincbarcikai röplabdaéletben: a Magyar Kupa döntőjébe jutott a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika. A csapat március 10-én, vasárnap az aranyért küzd a fináléban, az Érd Arénában, 19 óra 15 perces kezdettel. A végső összecsapáson az ellenfél a Fino Kaposvár csapata lesz.

Takarékoskodás, hatékonyság és alkalmazkodás – Miért és hogyan kezdjünk hozzá?

Dátum: 2024. márc 07. 22:13

Az éghajlatváltozás egyre hosszabb intervallumokban, egyre több helyen érezteti közvetlen hatásait már hétköznapjainkban is; gondolhatunk akár a „hagyományosabbnak” mondható jelenségekre, mint például a szélsőséges időjárási események fokozódása: a nagy melegek, hőhullámok, vagy a hirtelen lehulló, heves csapadékokat követő villámárvizek, ugyanakkor egyre gyakrabban szembesülünk például a vízhiány problémájával, az aszályos időszakok gyakoriságának növekedésével, ráadásul már nem csak nyáron.

Haltelepítés és horgászati tilalom

Dátum: 2024. márc 07. 21:36

A Barcika Park Nonprofit Kft. március 14-én haltelepítést végez a Csónakázó-tavon és a Herbolyai tavakon. Az ehhez kapcsolódó horgászati tilalom március 15-én reggelig tart.

Kazincbarcika idén duplázik — májusban Tour de Hongrie

Dátum: 2024. márc 07. 00:02

Öt szakasz, 854 kilométer, csaknem 8000 méternyi szintemelkedés, 10 kategorizált emelkedő, két klasszikus sprinteretap és két ikonikus hegyi befutó vár a 45. Magyar Kerékpáros Körverseny résztvevőire. A Tour de Hongrie többnapos verseny szakaszait március 5-én, élő televíziós közvetítés mellett mutatták be a Budapest Music Centerben, ahol bejelentették: Kazincbarcika dupla állomással került fel az idei térképre!

Horgászati újítások Kazincbarcikán: a haltelepítéstől a környezetfejlesztésig

Dátum: 2024. márc 06. 00:17

Kellemes meglepetéssel nyitotta meg a horgászok számára a 2024-es szezont a Barcika Park Nonprofit Kft.: a népszerű Csónakázó-tóba amurok kerültek. A gyarapítás a környezeti elemek bővítésével és szépítésével is folytatódik, a Csó-tó mellett a Herbolyai-tavaknál is.

Háry János füllentései kodályos pedagógusok előadásában

Dátum: 2024. márc 04. 18:29

Második alkalommal várta a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola A Kodály Ifjúsági Hangversenybérlet rendezvénysorozatára a kazincbarcikai diákokat. A résztvevői egy rendhagyó énekóra keretében Háry János daljátékának „keresztmetszetét” hallgathatták a művészeti iskola pedagógusainak közreműködésével.

A Csónakázó-tó krónikája

Dátum: 2024. márc 03. 16:47

Nemcsak virágok nyílnak Kolorcityben, amikor eljön a tavasz. Kinyílik a városlakók kedve is a szabadba járni, és ilyenkor telik meg igazán a Csónakázó-tó világa. Körülnéztünk közkedvelt városi tavunk vize táján…

Jókai Mór a Jókai téren — szobrok Kazincbarcikán

Dátum: 2024. márc 02. 20:02

Gazdag történetű, sok helyi összefüggéssel bíró alkotással folytatjuk Kazincbarcika egész várost érintő szoborparkjának feltérképezését kortárs szoborszakértőnkkel, Somodi-Hornyák Szilárd „Távolodó” képzőművésszel és művésztanárral.

Aki életre kelti a fémeket – id. Bolacsek László iparművész tárlata a Gimi Galériában

Dátum: 2024. márc 01. 20:12

A napokban nyílt meg id. Bolacsek László ötvös és fémműves iparművész kiállítása a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Galériájában. A különleges alkotó művei minden hétköznap 18:00 óráig tekinthetőek meg az intézmény emeletén.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk