Hírek

Szúnyoggyérítés Kazincbarcikán


Dátum: 2023. aug 23. 13:18

Ezúttal a Katasztrófavédelem tervezett szúnyoggyérítése következik, augusztus 24-én, csütörtökön, a napnyugtát követő órákban.

Két hétig zárva lesz az uszoda

Dátum: 2023. aug 23. 09:00

Nagyleállás lesz a Kazincbarcikai Fedett Uszodában augusztus 26-tól. Nyitás: szeptember 10-én.

Lakhatási támogatás — a családok rezsijéhez havi ötezer forinttal járul hozzá az önkormányzat

Dátum: 2023. aug 22. 09:00

Többen kaphatnak lakbértámogatást Kazincbarcikán annak köszönhetően, hogy a képviselő-testület nemrégiben módosította a települési támogatás keretében nyújtott szociális ellátásokhoz kapcsolódó jövedelemhatárokat. A változás jelentős mértékben érinti az egyedülállókat is, akik így sokkal szélesebb körben tudják igénybe venni a juttatást. A lakhatási támogatás havi összege 5 ezer Ft, amely 6 havi időtartamra jár, és több alkalommal is kérelmezhető.

Gyors és hatékony — nem pihennek a biciklis közterület-felügyelők

Dátum: 2023. aug 21. 09:00

A jó időben kerékpáros járőrök teljesítenek szolgálatot Kazincbarcika teljes területén. Céljuk a szabálysértések, a bűncselekmények megelőzése, megakadályozása, a közterületek ellenőrzése, az állampolgárok segítése. A városban jelenleg 4 kerékpáros járőr dolgozik váltásban.

Gólyafióka-avató ünnepség augusztus végén

Dátum: 2023. aug 20. 19:00

UPDATE: A városi gólyafióka-avató ünnepség helyszíne változott: az Irinyi tornacsarnokban lesz az ünnepség megtartva. Az időpont változatlan: augusztus 30., 17:00 óra. A hagyományoknak megfelelően idén is köszönti a leendő elsős gyermekeket és hozzátartozóikat Kazincbarcika Város Önkormányzata,  a Kazincbarcikai Tankerületi Központ és a Tiszáninneni Református Egyházkerület.

Segít az önkormányzat — idén is igényelhető a beiskolázási támogatás

Dátum: 2023. aug 20. 18:00

Alig két hét, és elkezdődik az iskola. A tanévkezdés a szakértők számításai szerint gyermekenként legalább 50 ezer forintba kerülhet — a szükséges új ruhák költsége nélkül. A családok kiadásain idén is beiskolázási támogatással igyekszik enyhíteni Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az igénylést augusztus 21. és november 15. között lehet benyújtani.

Fokozott ellenőrzés az utakon Kazincbarcikán is

Dátum: 2023. aug 19. 17:00

A rendőrség a nyári hónapokban is kiemelt figyelmet fordít az ittas vagy bódult állapotban közlekedők elleni határozott fellépésre.

Augusztus 20. — idén is méltó módon emlékezünk az államalapításra városunkban

Dátum: 2023. aug 19. 11:40

Nemzeti ünnepünk és államalapító Szent István királyunk napja alkalmából Kazincbarcika Város Önkormányzata augusztus 20-án, vasárnap, megemlékezést rendez.

Az íjász Gáspár Tamás paralimpiai országkvótát szerzett a rotterdami multisport para Európa-bajnokságon

Dátum: 2023. aug 18. 20:40

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) pénteki beszámolója szerint a paralimpiai ötödik, vb-kilencedik kazincbarcikai születésű Gáspár a vele azonos sérültségi kategóriába tartozókkal indult külön versenyen, amelyet megnyert. 


Lakossági tájékoztató ebtartóknak

Dátum: 2023. aug 18. 19:00

A Barcika Art Nonprofit Kft., mint a KolorFesztivál szervezője tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy Kazincbarcikán az államalapítás ünnepe alkalmából augusztus 20-án, vasárnap, 21:15-től tűzijátékot tartanak. Kérjük a kutyatulajdonosokat, hogy háziállataikra fokozottan figyeljenek!

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk