Hírek

A KolorFUND-dal a lakosság is nyer, nemcsak a vállalkozó

Dátum: 2024. márc 18. 12:52

A Kazincbarcika Város Önkormányzata által 2023-ban újraélesztett KolorFUND pályázatnak köszönhetően több helyi kis- és középvállalkozó jutott olyan vissza nem térítendő támogatáshoz, amelyet vállalkozása fejlesztésére fordíthatott. A 44 nyertes egyike a Kőkorszak Kert Kft.

Deákos diákok hagyták kézjegyüket a Mezeyben

Dátum: 2024. márc 17. 18:24

Telt ház előtt nyílt meg a Kézjegyek című kiállítás március 7-én a Mezey István Művészeti Központ emeletén. A látogatók az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola grafikus tanulóinak munkáiban április 10-ig gyönyörködhetnek.

Összetett március 15-i megemlékezés és műsor Kazincbarcikán

Dátum: 2024. márc 16. 17:38

Komplex „sokművészeti” műsorral és Rékasi Károly színművész ünnepi beszéd-felvonásaival tisztelgett Kazincbarcika az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt. A programok főleg a délutánra koncentrálódtak, így ráalkonyodott a koszorúzásba torkolló fáklyás felvonulásra. A város gyermekei viszont már délelőtt megkezdhették a kreatív tiszteletadást.

Az utak mellett a gyalogutak is új aszfaltréteget kapnak — útfelújítások Kazincbarcikán

Dátum: 2024. márc 15. 21:28

Az utak mellett a járdák is megújulnak a városban. Összesen 2 és fél kilométernyi útszakasz kap új aszfaltréteget Kazincbarcikán, mintegy 246 és fél millió forintból, ezzel párhuzamosan pedig elkezdődtek a járdafelújítások is. A munkagépek jelenleg a Május 1. úton dolgoznak gőzerővel.

Kezdődik az Attila út felújítása

Dátum: 2024. márc 14. 19:38

A harmadik szakaszához érkezik Kazincbarcikán a belterületi utak felújítása projekt. A tervek szerint március 18-án az Attila úton kezdődnek meg a munkálatok.

Határidő — csütörtökig lehet pályázniuk a jó tanulóknak és szüleiknek

Dátum: 2024. márc 13. 13:22

Idén a meglévő támogatások mellett új családtámogatási formákat vezetett be Kazincbarcika Város Önkormányzata. A tanulást ösztönző támogatás nagyon népszerű a városban, amelyet nappali tagozatos általános iskolások és középiskolások, valamint sajátos nevelésű igényű gyermekek és szüleik igényelhetnek egy évben kétszer: most, és a tanév végén.

Lalák Angelika: Mesélő – Szobrok Kazincbarcikán

Dátum: 2024. márc 13. 09:06

A szobrok városának egy kortárs, a régi örökség alkotásai között rendkívüli példánya Lalák Angelika keramikus művésznő kolorcitysen színes remeke a Völgy parkban. Már elsőre megkapó, üde, a csodaszép zöld környezetét is csak még jobban feldobó mű. Ráadásul még annál is sokkal többet rejt mint első látásra gondolnánk, éppen hatvanötször annyit. Nem véletlenül hívják Mesélőnek… El is meséljük a történetét!

Új és hasznos „szövetség” köttetett Kazincbarcika gyermekeinek biztonságáért

Dátum: 2024. márc 12. 16:15

Ötéves együttműködés vette kezdetét a közelmúltban a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye és a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központja között. Az intézményeknél zajló szakmai tapasztalat- és információcsere Kazincbarcika és körzete gyermekeinek fokozottabb biztonságát segíti elő.

Nem terveznek akkumulátorgyárat Kazincbarcikán

Dátum: 2024. márc 11. 19:01

Napok óta megy a pánikkeltés, és találgatások, álhírek terjednek a hírportálokon, valamint a közösségi médiában is egy Kazincbarcikán építendő akkumulátorgyár létesítésével kapcsolatban. Mindez azonban csak „fake news”. Az alábbiakban Demeter Zoltánnak, a térség országgyűlési képviselőjének tájékoztatását olvashatják, amelyet változtatás nélkül teszünk közzé.

Ezüstéremig röpítette magát Kazincbarcika röplapdacsapata, a VRCK

Dátum: 2024. márc 11. 16:00

Csak pár ponton múlott az aranyérem, de így is ezüsttel végzett a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika röplabdacsapata a DRK Magyar Kupa döntőjében a Fino Kaposvárral szemben. Az ellenfél az első két játszmát simán nyerte, aztán egyenlítettek hazai srácaink, és az ötszettes döntő végén csak minimális különbséggel, 16-14-es végső állással lettek másodikak.

KolorTV élőben

Programajánló

Nyílt nap az Angyalkert Görögkatolikus Óvodában

Angyalkert Görögkatolikus Óvoda

Pro: Értelem és Érzelem - 25. Internet Fiesta

Egressy Béni Városi Könyvtár

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk