https://kolorline.hu/Új tervek és beruházások Edelényben

Új tervek és beruházások Edelényben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A 2017-es év  bővelkedik a megvalósításra váró beruházásokban a városban. Az önkormányzat számos fejlesztést, újítást célzó projektre pályázott, melynek elbírálása még folyamatban van. A benyújtott tervezetek nem csupán a strukturális korszerűsítést irányozzák elő, hanem a közösségi és a szociális élet megreformálását is magukban foglalják.

 

Többek között iparterület kialakítását tervezik az Egres városrészen. Megteremtésére egy 12 hektáros területet jelöltek ki. A zöldmezős beruházás keretében a teljes infrastruktúra, - víz, gáz, szennyvíz, elektromos energia, közúti csatlakozás,- valamint a betelepülő vállalkozások működését segítő inkubátorház létrehozása a cél  724 millió forintból. Ugyancsak az egresi városrészt érinti a szociális városrehabilitáció programja. Ebből a pályázatból szeretnék megoldani egy többfunkciós intézmény működtetését, melyben a szociális szféra dolgozóinak terveznek biztosítani állandó helyiséget szociális blokkal, a közmunkásoknak pedig vizesblokkal ellátott melegedőt. A kulturális élet fejlesztésére színház- és hangversenyterem, valamint oktatóhelyiségek kialakításával is kalkulálnak.

 

Az itt élők szórakozását szolgálja majd egy kis méretű labdarúgópálya és egy játszótér építése. Az alapvető élelmiszerek megtermelésére néhány hektáros szántóföldet juttatnak a lakóknak. A kerékpárosok közlekedését könnyítené a mintegy 450 millió forintból teljesülő kerékpárút kiépítése. A tervezett új vásárcsarnok szintén többféle problémára kínál megoldást. A helyi együttműködési program a társadalmi együttélést, a felzárkóztatást támogatja majd, ami javíthatja a város lakóinak közérzetét. Ezen kívül az ütemtervben szerepelnek a művelődési központ, a Mátyás óvoda, a panzió felújítási munkálatai és foganatosításra várnak a helyi foglalkoztatási programok konzorciumban a kormányhivatallal, összességében 350 millió forintos alapból.

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk