http://kolorline.hu/Egy nem mindennapi élet pillanatai

Egy nem mindennapi élet pillanatai

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Író-olvasó találkozót tartottak Sajószentpéteren, a Lévay József Városi Könyvtárban, június 10-én. A meghívott Kisgergely József táncos - énekes - színész - író volt. A művészt fordulatos, vargabetűktől sem mentes életútja több, mint harminc éven át a színpadhoz, a művészvilághoz és az éjszakai élethez kötötte. Táncolt a Budapesti Operettszínházban, a Pécsi Balettben. Kisebb prózai szerepekben láthatta a közönség a Békéscsabai Jókai Színházban, de fellépett a Maxim Varietében is. Tizenöt éven keresztül volt ügyelője a Budapest Bábszínház jogelődjeként működő Állami Bábszínháznak, majd egy ideig a Zsadon Andrea – Szolnoki Tibor házaspár alapította Operettvilág együttessel járta az országot. Eseménydús pályája, tapasztalatai ihlették könyvei témáját. Éjjeli pillangók között című könyve több éves, bárokban eltöltött élményein alapul. A vidám-keserédes kötet különböző élethelyzeteket, sorsokat tár az olvasó elé. Nehezen definiálható a Gencsy Sári opera-énekesnőről írt könyve. A tanítvány egy csipet életrajzzal, korrajzzal és a zenedráma világának bemutatásával állít emléket a 2008-ban elhunyt énekesnő előtt. Önéletrajzi témájú a Győzelemre születtem című regény. Tulajdonképpen erre a kötetre hegyeződött ki a beszélgetés, melyet Kiss Barnabás, a Sajószentpéteri Krónika újságírója vezetett az alkotóval. A rendezvény második felében a vendég adott válaszokat a résztvevők kérdéseire.

További híreink

Nem sokáig örült zsákmányának a putnoki tolvaj

Dátum: 2017. jún 26. 15:49

Egy órán belül elfogták a Putnoki Rendőrőrs járőrei a telefon-tolvajt.

Folytatja a munkát a Zenei Tehetséggondozó Műhely

Dátum: 2017. jún 26. 14:52

Lezárult az Irinyi János Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon Zenei Tehetséggondozó Műhelyének legutóbbi pályázata.

Egy recept, egy sztori - Fóris Csaba

Dátum: 2017. jún 26. 14:30

Egy recept, egy sztori - Fóris Csaba a Rafael Virág tulajdonosa

Kisiskolások ismerkedtek a rendőrséggel Edelényben

Dátum: 2017. jún 26. 14:11

A szögligeti Ménes-völgyi Tudásvető Alapítvány Általános Iskolájának diákjait látta vendégül június 13-án az Edelényi Rendőrkapitányság.

Programajánló

Mezey István emlékszoba és kiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Kabarci-k tárlata

Mezey István Művészeti Központ

Kolor Napközis Sporttábor

Kazincbarcikai Sportközpont

Kézműves foglalkozás

Idősek klubja - Kazincbarcika, Hámán Kató út 1.

Dalostalálkozó

GÖŐZ PÁL MŰVELŐDÉSI HÁZ - VADNA, KOSSUTH ÚT 7.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk