KolorTV élőben

http://kolorline.hu/Egy nem mindennapi élet pillanatai

Egy nem mindennapi élet pillanatai

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Író-olvasó találkozót tartottak Sajószentpéteren, a Lévay József Városi Könyvtárban, június 10-én. A meghívott Kisgergely József táncos - énekes - színész - író volt. A művészt fordulatos, vargabetűktől sem mentes életútja több, mint harminc éven át a színpadhoz, a művészvilághoz és az éjszakai élethez kötötte. Táncolt a Budapesti Operettszínházban, a Pécsi Balettben. Kisebb prózai szerepekben láthatta a közönség a Békéscsabai Jókai Színházban, de fellépett a Maxim Varietében is. Tizenöt éven keresztül volt ügyelője a Budapest Bábszínház jogelődjeként működő Állami Bábszínháznak, majd egy ideig a Zsadon Andrea – Szolnoki Tibor házaspár alapította Operettvilág együttessel járta az országot. Eseménydús pályája, tapasztalatai ihlették könyvei témáját. Éjjeli pillangók között című könyve több éves, bárokban eltöltött élményein alapul. A vidám-keserédes kötet különböző élethelyzeteket, sorsokat tár az olvasó elé. Nehezen definiálható a Gencsy Sári opera-énekesnőről írt könyve. A tanítvány egy csipet életrajzzal, korrajzzal és a zenedráma világának bemutatásával állít emléket a 2008-ban elhunyt énekesnő előtt. Önéletrajzi témájú a Győzelemre születtem című regény. Tulajdonképpen erre a kötetre hegyeződött ki a beszélgetés, melyet Kiss Barnabás, a Sajószentpéteri Krónika újságírója vezetett az alkotóval. A rendezvény második felében a vendég adott válaszokat a résztvevők kérdéseire.

További híreink

Az év LEGKOCKÁBB gyermekprogramja, nemcsak gyerekeknek: Kockabarátok kiállítás és játszóház LEGO® alkotásokból

Dátum: 2018. jan 20. 08:57

A trendek jönnek-mennek: igaz ez a játékiparra is, ahol napjainkban már a boltok polcain a legújabb elektromos autók, Barbie-babák különböző fajtái, interaktív plüssállatok vagy társasjátékok sorakoznak, azonban mellettük ott van évtizedek óta a megunhatatlan, kreatív játék; a LEGO. Érték, játék és minőség – ez jellemzi a márkát.

Hegedűs Mária egykori költő, vizuális művész kapta az idei Barcikart-díjat

Dátum: 2018. jan 19. 22:18

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Kft. január 19-én ünnepelte a magyar kultúra napját az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. Idén a legrangosabb kitüntetést, a Barcikart-díjat Hegedűs Mária, egykori költő, vizuális művész kapta.

A doni hősökre emlékeztek

Dátum: 2018. jan 19. 16:40

A doni hősök emléke előtt tisztelegve rendezett megemlékezést a Kazincbarcikai Hadigondozottak Egyesülete és Kazincbarcika Város Önkormányzata január 19-én a Mezey István Művészeti Központban.

Gálán mutatkoztak be a szalézisok

Dátum: 2018. jan 19. 16:26

Idén is megrendezték a Szalézi Gálát január 19-én a Don Bosco Sportközpontban.

KolorTV élőben

Programajánló

Barcika Fitness Centrum 3. szülinap

Kazincbarcika

Hyppolit, a lakáj

József Attila Művelődési Ház - Rudolftelep, József A. út 1.

2018. évi B.-A.-Z. Megyei Téli Teremlabdarúgó Torna

Kazincbarcika

MAGYAR KULTÚRA NAPJA - SAJÓSZENTPÉTER

Sajószentpéteri Kulturális és Sportközpont - Sport út 32/1.

MAGYAR KULTÚRA NAPJA

EDELÉNY - MŰVELŐDÉSI KÖZPONT - ISTVÁN KIRÁLY ÚTJA 49.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk