http://kolorline.hu/Egy nem mindennapi élet pillanatai

Egy nem mindennapi élet pillanatai

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Író-olvasó találkozót tartottak Sajószentpéteren, a Lévay József Városi Könyvtárban, június 10-én. A meghívott Kisgergely József táncos - énekes - színész - író volt. A művészt fordulatos, vargabetűktől sem mentes életútja több, mint harminc éven át a színpadhoz, a művészvilághoz és az éjszakai élethez kötötte. Táncolt a Budapesti Operettszínházban, a Pécsi Balettben. Kisebb prózai szerepekben láthatta a közönség a Békéscsabai Jókai Színházban, de fellépett a Maxim Varietében is. Tizenöt éven keresztül volt ügyelője a Budapest Bábszínház jogelődjeként működő Állami Bábszínháznak, majd egy ideig a Zsadon Andrea – Szolnoki Tibor házaspár alapította Operettvilág együttessel járta az országot. Eseménydús pályája, tapasztalatai ihlették könyvei témáját. Éjjeli pillangók között című könyve több éves, bárokban eltöltött élményein alapul. A vidám-keserédes kötet különböző élethelyzeteket, sorsokat tár az olvasó elé. Nehezen definiálható a Gencsy Sári opera-énekesnőről írt könyve. A tanítvány egy csipet életrajzzal, korrajzzal és a zenedráma világának bemutatásával állít emléket a 2008-ban elhunyt énekesnő előtt. Önéletrajzi témájú a Győzelemre születtem című regény. Tulajdonképpen erre a kötetre hegyeződött ki a beszélgetés, melyet Kiss Barnabás, a Sajószentpéteri Krónika újságírója vezetett az alkotóval. A rendezvény második felében a vendég adott válaszokat a résztvevők kérdéseire.

További híreink

Napközis olvasótábor kicsiknek

Dátum: 2017. aug 19. 17:53

A kazincbarcikai Egressy Béni Városi Könyvtár idén augusztusban is megszervezte a 10 éves hagyományra visszatekintő nyári napközis olvasótáborokat.

Színház az egész világ

Dátum: 2017. aug 19. 00:02

A Kolorcountry programsorozat folytatásaként, délután négy órától az Egri Pinceszínház előadását élvezhették azok, akik ellátogattak a dédestapolcsányi Vásártérre.

Elrajtolt az 5. Kolorfesztivál utolsó hétvégéje

Dátum: 2017. aug 18. 23:58

Népzene és színházi előadások színesítették az 5. Kolorfesztivál 18. napjának programjait a Fő téren és a Kolorcountryban.

Velem mindig történik valami

Dátum: 2017. aug 18. 14:26

Sajószentpéteren, a Lévay József Városi Könyvtárban augusztus 07. és 11. között olvasótábort rendeztek, 7-12 éves gyermekek számára.

Programajánló

Mezey István emlékszoba és kiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Kabarci-k tárlata

Mezey István Művészeti Központ

SAJÓSZENTPÉTERI SZENT ISTVÁN ÜNNEP

Sajószentpéter - Bercsényi tér (a Korona Söröző előtti tér)

BÁNYÁSZ FÚVÓSZENEKAROK ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA

Sajószentpéter - Bercsényi tér (a Korona Vendéglő előtti tér)

NOSZTALGIA ZENÉS – TÁNCOS EST

Táncsics Mihály Művelődési Ház - Kazincbarcika, Táncsics út 52.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk