https://kolorline.hu/Sztárparádé és kitüntetések a sajószentpéteri városnapon

Sztárparádé és kitüntetések a sajószentpéteri városnapon

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Négynapos ünnepi forgataggal kedveskedett Sajószentpéter városa lakosai számára. Június 22-25. között rendezték meg a tizenegyedik városnapokat. Főként a művelődési központ környékére, valamint a sportpályára koncentrált sokrétű program igazi kikapcsolódást ígért az érdeklődőknek. A kavalkádot a St. Martin Képzőművészeti Telep elmúlt két évében készült alkotásait felvonultató kiállítás nyitotta meg. Pénteken adták át a városi kitüntetéseket. A képviselő-testület Sajószentpéter Város „PRO URBE” díjat adományozott Perényi Barnabásnak, a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatójának.  A Sajószentpéter Város Közszolgálatért Díjat Antal Anita,

a Sajószentpéteri Városgondnokság igazgatója és Pásztorné Péter Éva,   a Sajószentpéteri Polgármesteri Hivatal köztisztviselője kapta. Sajószentpéter Város Pedagógiai Díja kitüntetésben részesült Gula Józsefné, nyugdíjas pedagógus és

Tóth László Péter tanár. Idén a Sajószentpéter Város Egészségügyi és Szociális Díja kitüntetést Dobosné dr. Bezsilla Anna gyógyszerésznek ítélték oda.  A Sajószentpéter Város Képviselő-testületének Elismerő Plakettje kitüntetést Hadházi Károly vállalkozó és Kalinszki István az egykori Sajószentpéteri Bányász Fúvószenekar tagja vihette haza.

Molnár Zoltán, a Pedagógusok Szakszervezete Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének elnöke adja át Goórné Sajcz Zitának, a városi szakszervezeti titkárnak az Eötvös József Emlékérem bronz fokozatát. A város intézményeiben foglalkoztatottak közül többen részesültek polgármesteri dicséretben.

A szombat és a vasárnap kulturális műsorában a könnyűzenei műfajon kívül helyet kapott a folklór és az operett is. A teljesség igénye nélkül olyan neves előadókat láthatott - hallhatott a közönség, mint Pál Dénes, Dér Heni, Igni, Détár Enikő, illetve Farkas Bálint és Bálint Emese. A néphagyomány képviselői a Sajógyöngye Népdalkör és a Tücsökmadár Néptáncegyüttes, valamint a Szinva Art társulat voltak. Formációs és társas társastáncot mutatott be a Freedance 2008 csapata. A rendezvényt a generációk nagy kedvence, a Neoton Família koncertje zárta. Mindezeken túl lehetőség volt hüllőkiállítás, karate bemutató és hőlégballon show megtekintésére.

 

További híreink

Új járművek a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet szolgálatában

Dátum: 2024. márc 28. 22:05

Idős autóikat sikerült lecserélniük újakra a kazincbarcikai rendészeknek, így mostantól még gyorsabban és hatékonyabban érhetnek ki a lakossági bejelentések helyszínére, valamint a járőrözésben is eredményesebben vehetnek részt. A fejlesztéseknek még nincs vége.

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Dátum: 2024. márc 27. 07:05

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk