http://kolorline.hu/Szeressük egymást gyerekek…

Szeressük egymást gyerekek…

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Egy kellemes nyári délután velejárója lehet a muzsikaszó, pláne, ha jókedvű baráti társaság körében vigadunk. Ennek apropóján rendezték meg Sajókazán második alkalommal a Népdalkörök Találkozóját, július 14-én. A házigazdákat a Kazai Nótakör képviselte.  Meghívott vendégeik Berentéről a Rozmaring Dalkör, Nagybarcáról a Borostyán Kórus, a vadnai Őszirózsák Népdalkör, a Múcsonyi Népdalkör, valamint a sajószentpéteri Sajógyöngye Népdalkör voltak. A vendéglátók nevében a megjelenteket köszöntő Izsó Pál szavait idézve a muzsikára szükség van, hiszen életünk minden szakaszán átsegít, erőt ad, legyen az jó, vagy rossz időszak. A fellépők nagyanyáink, nagyapáink sírós – mulatós nótáit, dalkincseink népies műdalait adták elő nagy átéléssel.  A műsorban a népdalok szinte minden ágát megszólaltatták az előadók. Fantasztikus hangulatot varázsolt, mikor a program zárásaként az ódon Radvánszky – kastély teraszán a résztvevő mintegy száz énekes ajkáról együttesen szólt a Kis kút, kerekeskút kezdetű nóta, illetve Seress Rezső elévülhetetlen örökzöldje, a Szeressük egymást gyerekek. A részvételt tanúsító emléklapok és az ajándéktárgyak átadása után mindenki jó étvággyal fogyasztotta el az ízletes estebédet, majd egy pohár bor mellett kvaterkázott és halk zene mellett mulatott asztaltársaival.

További híreink

Ha nyár, akkor irány Fónagyság

Dátum: 2017. júl 21. 09:00

Több mint húsz éve szervez tábort Fónagyságon a Gyermekek Háza-Kézművesház, ami idén július 17-től július 22-éig tart.

Másodfokú hőségriadó van érvényben

Dátum: 2017. júl 20. 16:50

Az Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkár 2017. július 22-én 00.00 órától július 23-án 24.00 óráig II. fokú hőségriasztást adott ki, mert vasárnap éjfélig tartós kánikulára számíthatunk.

Érthetetlen döntés született a kazincbarcikai iskolaigazgatói kinevezésről

Dátum: 2017. júl 20. 14:48

Mint ahogy arról korábbi lapszámunkban már beszámoltunk, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola intézményvezetői pozíciójának betöltésére pályázat került kiírásra néhány hónapja.

5-2-es győzelem a Tállya ellen

Dátum: 2017. júl 20. 10:24

Újabb edzőmérkőzést játszott hazai pályán csapatunk, az ellenfél ezúttal az NB III-as szinten jó kerettel rendelkező Tállya csapata volt.

Programajánló

Mezey István emlékszoba és kiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Kabarci-k tárlata

Mezey István Művészeti Központ

Vidám játékos udvari vetélkedő

Idősek klubja

I. Császtai Vadásztalálkozó

Császta szőlőhegy - rendezvény tér és pincesor

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk