http://kolorline.hu/Szeressük egymást gyerekek…

Szeressük egymást gyerekek…

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Egy kellemes nyári délután velejárója lehet a muzsikaszó, pláne, ha jókedvű baráti társaság körében vigadunk.

Ennek apropóján rendezték meg Sajókazán második alkalommal a Népdalkörök Találkozóját, július 14-én. A házigazdákat a Kazai Nótakör képviselte.  Meghívott vendégeik Berentéről a Rozmaring Dalkör, Nagybarcáról a Borostyán Kórus, a vadnai Őszirózsák Népdalkör, a Múcsonyi Népdalkör, valamint a Sajószentpéteri Sajógyöngye Népdalkör voltak. A vendéglátók nevében a megjelenteket köszöntő Izsó Pál szavait idézve a muzsikára szükség van, hiszen életünk minden szakaszán átsegít, erőt ad, legyen az jó, vagy rossz időszak. A fellépők nagyanyáink, nagyapáink sírós – mulatós nótáit, dalkincseink népies műdalait adták elő nagy átéléssel.  A műsorban a népdalok szinte minden ágát megszólaltatták az előadók. Fantasztikus hangulatot varázsolt, mikor a program zárásaként az ódon Radvánszky – kastély teraszán a résztvevő mintegy száz énekes ajkáról együttesen szólt a Kis kút, kerekeskút kezdetű nóta, illetve Seress Rezső elévülhetetlen örökzöldje, a Szeressük egymást gyerekek. A részvételt tanúsító emléklapok és az ajándéktárgyak átadása után mindenki jó étvággyal fogyasztotta el az ízletes estebédet, majd egy pohár bor mellett kvaterkázott és halk zene mellett mulatott asztaltársaival.

További híreink

Showtime Deák módra

Dátum: 2017. nov 23. 18:27

Éves tárlat nyílt a Deákos diákok munkáiból.

Elkezdődtek a Lévay-napok rendezvényei Sajószentpéteren

Dátum: 2017. nov 23. 17:25

November 17-én elkezdődtek Sajószentpéteren a Lévay-napok rendezvényei.

A családi kapcsolatokról a szabadegyemen

Dátum: 2017. nov 23. 16:24

A család volt a fő témája a Kolorakadémia Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem harmadik félévének harmadik előadásának, melyet november 23-án tartottak a Mezey István Művészeti Központ rendezvénytermében.

Ajándék az Ádám Jenő Tagiskola kórusának

Dátum: 2017. nov 22. 20:08

Bereczki Zoltán színész, énekes és Ágoston Katalin színésznő, a Lepkegyűjtő című előadás főszereplői az Ádám Jenő Tagiskola nagy kórusához látogattak november 22-én.