http://kolorline.hu/A nagy árvízre emlékeztek

A nagy árvízre emlékeztek

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Borsod-Abaúj-Zemplénben a 2010. május-június hónapokban történt minden idők legkritikusabb ár- és belvízi katasztrófája. A lehullott csapadékmennyiség hatására a megye folyói kilépve medrükből településeket öntöttek el. Különösen kritikus volt a helyzet Edelényben, ahol a Bódva áradása idézett elő súlyos állapotokat. A lakosság egy emberként fogott össze a tragédia elkerülésére. Erre a heroikus küzdelemre emlékezve az Edelényi Térségfejlesztő Műhely szervezésében tartanak 2011 óta Árvízapasztó partyt azok a helyi fiatalok, akik egykor részt vettek a védekezésben. Az összejövetel helyszíne a Döme Kerékpár Centrum kertje, melyet annak idején kiváltképp érintett az ár. A mostani, július 22-én rendezett találkozón a Mangalica, a Vibrátor és a budapesti Kispárna zenekar fellépése feledtette a múltat. Az est sztárelőadói Gál Gábor, a Takáts Tamás Dirty Blues Band és a Budapest Acoustic Band gitárosa, valamint Móra Erzsébet, a Budapest Acoustic Band egyik alapítója voltak.

 

 

Fotó: Tóth Marianna

További híreink

Napközis olvasótábor kicsiknek

Dátum: 2017. aug 19. 17:53

A kazincbarcikai Egressy Béni Városi Könyvtár idén augusztusban is megszervezte a 10 éves hagyományra visszatekintő nyári napközis olvasótáborokat.

Színház az egész világ

Dátum: 2017. aug 19. 00:02

A Kolorcountry programsorozat folytatásaként, délután négy órától az Egri Pinceszínház előadását élvezhették azok, akik ellátogattak a dédestapolcsányi Vásártérre.

Elrajtolt az 5. Kolorfesztivál utolsó hétvégéje

Dátum: 2017. aug 18. 23:58

Népzene és színházi előadások színesítették az 5. Kolorfesztivál 18. napjának programjait a Fő téren és a Kolorcountryban.

Velem mindig történik valami

Dátum: 2017. aug 18. 14:26

Sajószentpéteren, a Lévay József Városi Könyvtárban augusztus 07. és 11. között olvasótábort rendeztek, 7-12 éves gyermekek számára.

Programajánló

Mezey István emlékszoba és kiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Kabarci-k tárlata

Mezey István Művészeti Központ

SAJÓSZENTPÉTERI SZENT ISTVÁN ÜNNEP

Sajószentpéter - Bercsényi tér (a Korona Söröző előtti tér)

BÁNYÁSZ FÚVÓSZENEKAROK ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA

Sajószentpéter - Bercsényi tér (a Korona Vendéglő előtti tér)

NOSZTALGIA ZENÉS – TÁNCOS EST

Táncsics Mihály Művelődési Ház - Kazincbarcika, Táncsics út 52.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk