https://kolorline.hu/Tíz éves a Sajógyöngye Népdalkör

Tíz éves a Sajógyöngye Népdalkör

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Kilencedik alkalommal rendezték meg Sajószentpéteren a Sajóvölgyi Népdalköri Találkozót szeptember 30-án. Az eseménynek emelkedettebb hangulatot kölcsönzött, hogy a vendéglátó Sajógyöngye Népdalkör idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. A jubileumi összejövetelre olyan kórusokat hívtak, akikkel az évek folyamán szoros, baráti kapcsolat alakult ki. A megjelent énekkarok többsége sokadszori résztvevője volt a rendezvénynek. A Művelődési Központ vezetője méltatta a jubiláló dalkör eddigi sikereit. Az ünnepelteket Sajó Attila, a központ korábbi igazgatója köszöntötte, felelevenítve sok személyes, a dalkörhöz kapcsolódó emléket. A program első részében borsodi szerelmes népdalokból álló válogatást adott elő a hazai együttes, majd egy rövid néptánc - betét törte meg a karénekesek műsorát. Ezt követően ismét a Sajógyöngye Népdalkör lépett a színpadra, borsodi bányász dalcsokorral. A meghívottak első előadója a Bánhorváti Népdalkör volt. A tagok hatodik alkalommal fogadták el a házigazdák meghívását, most katonadalokat, illetve örkői dalokat kötöttek csokorba. Nyárádmagyarósi csárdást és forgatóst táncolt a Tücsökmadár Néptáncegyüttes. A koreográfiát az együttes vezetője, Körmöndi Tamás készítette, kísért a Számadó zenekar. A rudabányai Rozmaring asszonykórus kékedi és mezőkövesdi népdalokkal érkezett. A járdánházi Vadvirág Népdalkör palóc népdalcsokrot énekelt. A Tardonai Kulturális Egyesület tagjai két helyi gyűjtésű népdalcsokrot, egy karikázót, valamint csárdást adtak elő. Érdekes színfoltja volt a találkozónak Rezes Gyula szólóénekes. Orosz Marianna a Sajógyöngye Népdalkör vezetője családi identitásának okán kérte fel a felvidéki énekest a részvételre. Az előadó gömöri népdalokkal örvendeztette meg a közönséget. A műsor vége felé közeledve igazán kuriózumnak számító produkció tanúi lehettek a jelenlévők. A helyiek ugyanis nem énekszámmal búcsúztak. A sokoldalú csapattagok ezúttal Kiss József tardi gyűjtésű dramatikus játékát, a Pácafűzést mutatták be, melyet először 2013-ban állítottak színpadra, emlékezve a hajdani Petőfi Sándor Művelődési Ház színjátszó körére és hagyományaikra. Most új szereposztásban Orosz Marianna dramaturgiájában tekinthette meg a publikum. A fellépéseket közös nótaszóval zárták. A Sajógyöngye Népdalkör egykori és jelenlegi tagjai, valamint a meghívott előadók együtt énekelték Fonóházunk fehérre van meszelve című nótát, a Számadó zenekar kíséretében. Minden közreműködő emléklapot kapott, a vendégszereplők a Sajógyöngye Népdalkör második, a tíz éves évfordulóra kiadott CD-jével gazdagodtak. A sajószentpéteri dalárda számára nagy meglepetést jelentett az ajándék, hiszen az együttes elmúlt tíz évéből összeállított három korongos DVD-t kapták emlékül.

Fotó: Szűcs Mara

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk