http://kolorline.hu/Országos Könyvtári Napok a Lévayban

Országos Könyvtári Napok a Lévayban

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Az évtizedes múltra visszatekintő Könyvtári Napok rendezvényéhez országszerte csatlakoznak a helyi könyvtárak. A Sajószentpéteri Lévay József Könyvtár október 2. – 7. között várta érdekes programokkal elsősorban a gyerekeket, ám a felnőttekről sem feledkeztek meg, a zárónap rendezvénye leginkább őket szólította meg. Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük a Népmese Napját. Ebből az alkalomból tartottak mesemondó versenyt a helyi általános iskolák alsósainak. A Kossuth Lajos Általános Iskolából és a Móra Ferenc Tagiskolából, valamint a Pitypalatty-völgyi Református Körzeti Általános Iskolából összesen 20 gyermek érkezett. A zsűrit Miklós Katalin a megyei könyvtár gyermekrészlegének vezetője, Csatlósné Radeczky Mária kazincbarcikai nyugalmazott könyvtáros és Puskás Jánosné a Sajószentpéteri Irodalmi Kör tagja alkotta. Kategóriánként az alábbi eredmények születtek. Az 1-2. osztályosok között első helyezést ért el Kiss Dorina a Móra Ferenc Tagiskola második osztályos tanulója, második lett Lukács Adrienn szintén másodikos tanuló a Kossuth Lajos Általános Iskolából, a harmadik helyet Kőházi Amanda a Móra Ferenc Tagiskola másodikosa nyerte el. Különdíjban részesült Böszörményi Balázs első osztályos tanuló, a Kossuthból. A 3-4. osztályosok közül első lett Kádas Anna Dóra harmadikos tanuló a Kossuthból, második Kutas Panna a Pitypalatty-völgyi Református Körzeti Általános Iskolából, harmadik Csáki Dominik a Mórából. Különdíjat kapott Tankó Zsófia, a Pitypalatty-völgyi Általános Iskola diákja. A következő napon egy felsős csoport powerpointos kiselőadás keretében ismerkedett meg Arany János és Lévay József életével és pályájával, felfedezve a két életút hasonlóságait és különbségeit. Szerdán az óvodások beszélgettek Dubniczkyné Mártika nénivel az évszakokról, majd remek játék és kézműveskedés kezdődött. A negyedik napon a gyerekek a Diri Dongó együttes magával ragadó műsorán vettek részt. Pénteken egy alsós osztály járta végig a könyvtár minden egyes szegletét, szombaton pedig A Sajószentpéteri Irodalmi Kör tagjai és más érdeklődők ismertetőt hallhattak a két költőbarátról, a nagy klasszikusról, Arany Jánosról és a Sajó-völgy pacsirtájáról, Lévay Józsefről.

 

 

További híreink

ETO FC Győr-Kazincbarcika 4-3 (1-2)

Dátum: 2017. okt 22. 20:44

Az ETO FC Győr csapata látta vendégül október 22-én aí KBSC-t. A barcikai gárda küzdelmes mérkőzést játszott a győriekkel, de végül nem sikerült elhozni a 3 pontot.

Tovább szárnyalnak a barcikai férfi kézilabdázók

Dátum: 2017. okt 22. 18:39

A férfi kézilabda NB II észak-keleti csoportjában az 5. fordulóban a Fehérgyarmat együttesét fogadta a Kazincbarcika. A borsodiak a második félidőben nyújtott teljesítményüknek köszönhetően arattak újabb győzelmet.

Pátrovics Géza a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Príma-díj egyik jelöltje

Dátum: 2017. okt 22. 18:25

Pátrovics Géza súlyemelő edző neve foglalom Kazincbarcikán. A sportember most a Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Príma-díjának egyik jelelöltje a Magyar Sport kategóriájában.

Szén-dioxid mérgezést kaphattak

Dátum: 2017. okt 22. 11:40

Három férfit mentettek ki a borospincéből egy Kazincbarcikához közeli településen.

Programajánló

Október 23-i megemlékezés Kazincbarcikán

Egressy Béni Művelődési Központ

Slamovits Tibor előadóestje

Kazincbarcika

HOWARD MATHEU KÜLÖNÖS ESETEI

LÉVAY JÓZSEF VÁROSI KÖNYVTÁR - SAJÓSZENTPÉTER, BEM JÓZSEF ÚT 15.

HALLOWEEN

LÉVAY JÓZSEF VÁROSI KÖNYVTÁR - SAJÓSZENTPÉTER, BEM JÓZSEF ÚT 15.

Színházi előadások kicsiknek

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Szavazás

Melyik köztéri alkotás a kedvence?

Szavazzon! Önnek melyik kazincbarcikai alkotás vagy alkotások tetszenek a legjobban?

Gumiabroncsszobrok

Színes házfalak

Sárkány

Unikornis

Szavazok

Facebook

Szurkoljunk