KolorTV élőben

http://kolorline.hu/Országos Könyvtári Napok a Lévayban

Országos Könyvtári Napok a Lévayban

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Az évtizedes múltra visszatekintő Könyvtári Napok rendezvényéhez országszerte csatlakoznak a helyi könyvtárak. A Sajószentpéteri Lévay József Könyvtár október 2. – 7. között várta érdekes programokkal elsősorban a gyerekeket, ám a felnőttekről sem feledkeztek meg, a zárónap rendezvénye leginkább őket szólította meg. Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük a Népmese Napját. Ebből az alkalomból tartottak mesemondó versenyt a helyi általános iskolák alsósainak. A Kossuth Lajos Általános Iskolából és a Móra Ferenc Tagiskolából, valamint a Pitypalatty-völgyi Református Körzeti Általános Iskolából összesen 20 gyermek érkezett. A zsűrit Miklós Katalin a megyei könyvtár gyermekrészlegének vezetője, Csatlósné Radeczky Mária kazincbarcikai nyugalmazott könyvtáros és Puskás Jánosné a Sajószentpéteri Irodalmi Kör tagja alkotta. Kategóriánként az alábbi eredmények születtek. Az 1-2. osztályosok között első helyezést ért el Kiss Dorina a Móra Ferenc Tagiskola második osztályos tanulója, második lett Lukács Adrienn szintén másodikos tanuló a Kossuth Lajos Általános Iskolából, a harmadik helyet Kőházi Amanda a Móra Ferenc Tagiskola másodikosa nyerte el. Különdíjban részesült Böszörményi Balázs első osztályos tanuló, a Kossuthból. A 3-4. osztályosok közül első lett Kádas Anna Dóra harmadikos tanuló a Kossuthból, második Kutas Panna a Pitypalatty-völgyi Református Körzeti Általános Iskolából, harmadik Csáki Dominik a Mórából. Különdíjat kapott Tankó Zsófia, a Pitypalatty-völgyi Általános Iskola diákja. A következő napon egy felsős csoport powerpointos kiselőadás keretében ismerkedett meg Arany János és Lévay József életével és pályájával, felfedezve a két életút hasonlóságait és különbségeit. Szerdán az óvodások beszélgettek Dubniczkyné Mártika nénivel az évszakokról, majd remek játék és kézműveskedés kezdődött. A negyedik napon a gyerekek a Diri Dongó együttes magával ragadó műsorán vettek részt. Pénteken egy alsós osztály járta végig a könyvtár minden egyes szegletét, szombaton pedig A Sajószentpéteri Irodalmi Kör tagjai és más érdeklődők ismertetőt hallhattak a két költőbarátról, a nagy klasszikusról, Arany Jánosról és a Sajó-völgy pacsirtájáról, Lévay Józsefről.

 

 

További híreink

Pénzember kiállítás a Mezeyben

Dátum: 2018. jan 18. 20:00

„Pénzember” címmel nyílt kiállítás ma a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében Tóth Róbert numizmatikus gyűjteményéből.

Egy recept, egy sztori

Dátum: 2018. jan 18. 15:00

Egy recept, egy sztori - Untenerné Márton Ágnes

A kakaó, vagyis az istenek eledele

Dátum: 2018. jan 17. 18:00

Mi fán terem a kakaóbab?

Már letölthető a KolorApp

Dátum: 2018. jan 17. 15:40

Január elsejétől már élesben is használhatják a kazincbarcikaiak a KolorAppot, vagyis az intelligens városüzemeltetési problémabejelentő mobilapplikációt.

KolorTV élőben

Programajánló

IV. Vámos - toros nap

Sajóvámos

Barcika Fitness Centrum 3. szülinap

Kazincbarcika

Hyppolit, a lakáj

József Attila Művelődési Ház - Rudolftelep, József A. út 1.

2018. évi B.-A.-Z. Megyei Téli Teremlabdarúgó Torna

Kazincbarcika

MAGYAR KULTÚRA NAPJA - SAJÓSZENTPÉTER

Sajószentpéteri Kulturális és Sportközpont - Sport út 32/1.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk