KolorTV élőben

http://kolorline.hu/Kondón is szüreteltek az óvodások

Kondón is szüreteltek az óvodások

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Kondói Harica-Völgyi Óvodások szüreti szekeres felvonulással egybekötött műsort tartottak szeptember 29-én. Az óvoda pedagógiai programja a néphagyomány ápolására épül, ezért ennek kapcsán már több alkalommal is megtartották a szüreti szekeres felvonulást.

A néphagyomány szerint a szüret olyan gazdasági tevékenység és ünnep volt, mely általában Szent Mihály napja és Simon-Júdás napja közötti időszakban zajlott. A paraszti hagyományokban a szüreti szokások leggyakrabban a szőlőszedés befejezéséhez kapcsolódtak. Szüret alkalmával koszorút készítettek szőlőlevelekből és szőlőfürtökből, és ezt ünnepélyesen vitték végig a faluban. Az ünnep leglátványosabb szokása a szüreti felvonulás volt.

A felvonuláson gyakran szereplőket jelenítettek meg, mint például a kisbíró dobbal, csőszfiúk, csőszleányok, bíró, bíróné, akik tréfás jeleneteket adtak elő. Ennek megfelelően az óvodások is ehhez kapcsolódó műsorral készültek. A felvonulás az óvodától indult, és öt lovas vezette a felvonulókat.

Őket követte lovas szekéren az óvodások csoportja majd az alsós kisiskolások, akik nem csak szüreti énekeket énekeltek, hanem műsorral is kedveskedtek a megjelenteknek.

További híreink

Pénzember kiállítás a Mezeyben

Dátum: 2018. jan 18. 20:00

„Pénzember” címmel nyílt kiállítás ma a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében Tóth Róbert numizmatikus gyűjteményéből.

Egy recept, egy sztori

Dátum: 2018. jan 18. 15:00

Egy recept, egy sztori - Untenerné Márton Ágnes

A kakaó, vagyis az istenek eledele

Dátum: 2018. jan 17. 18:00

Mi fán terem a kakaóbab?

Már letölthető a KolorApp

Dátum: 2018. jan 17. 15:40

Január elsejétől már élesben is használhatják a kazincbarcikaiak a KolorAppot, vagyis az intelligens városüzemeltetési problémabejelentő mobilapplikációt.

KolorTV élőben

Programajánló

IV. Vámos - toros nap

Sajóvámos

Barcika Fitness Centrum 3. szülinap

Kazincbarcika

Hyppolit, a lakáj

József Attila Művelődési Ház - Rudolftelep, József A. út 1.

2018. évi B.-A.-Z. Megyei Téli Teremlabdarúgó Torna

Kazincbarcika

MAGYAR KULTÚRA NAPJA - SAJÓSZENTPÉTER

Sajószentpéteri Kulturális és Sportközpont - Sport út 32/1.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk