http://kolorline.hu/Séta a mellrák ellen

Séta a mellrák ellen

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Ötödik alkalommal rendezték meg a Rózsaszín napot Edelényben. A jubiláló esemény főszervezője a Magyar Rákellenes Liga Edelényi Remény Alapszervezete volt. A 2013-ban alakult edelényi szervezet legfőbb célja a betegségben szenvedők felkarolása, szakmai tanácsokkal való ellátása, a szűrések, az önvizsgálat fontosságának népszerűsítése, valamint a tagok tapasztalatainak egymás közti megosztása. Ennek érdekében minden hónap első hétfőjén szakmai előadásokat tartanak és évenként, október elején programokkal egybekötött, emlőrák elleni szolidaritási sétát szerveznek a városban. A Művelődési Központban október 07-én megtartott programot Vajda Zoltánné, az edelényi alapszervezet elnöke nyitotta meg, majd Molnár Oszkár, Edelény város polgármestere mondott köszöntőt. Egy szavalatot követően, Dr. Sólymosi Tibor a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház onkológus - urológus-sebész főorvosa előadásában a kísérleti gyógyszerek útját mutatta be kipróbálásuktól a forgalomba hozatalukig. A Császta Néptáncegyüttes feloldó műsora után Orosz Julianna testnevelő tanár a betegség megpróbáltatásokkal teli folyamatának lelki oldalára hívta fel a figyelmet, miszerint a veszteség a pozitív pszichés szemléletnek köszönhetően hogyan válhat nyereséggé. Az előadás végeztével hetven, rózsaszínbe öltözött, rózsaszínű lufit tartó ember sétált az előre kijelölt útvonalon az életért. A nap végén a résztvevők a CsaVar Színház produkcióját tekintették meg. A rendezvényt jelenlétével megtisztelte az Országos Rákellenes Liga elnöke is.

 

Fotó: Edelényi Városi Televízió

További híreink

ETO FC Győr-Kazincbarcika 4-3 (1-2)

Dátum: 2017. okt 22. 20:44

Az ETO FC Győr csapata látta vendégül október 22-én aí KBSC-t. A barcikai gárda küzdelmes mérkőzést játszott a győriekkel, de végül nem sikerült elhozni a 3 pontot.

Tovább szárnyalnak a barcikai férfi kézilabdázók

Dátum: 2017. okt 22. 18:39

A férfi kézilabda NB II észak-keleti csoportjában az 5. fordulóban a Fehérgyarmat együttesét fogadta a Kazincbarcika. A borsodiak a második félidőben nyújtott teljesítményüknek köszönhetően arattak újabb győzelmet.

Pátrovics Géza a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Príma-díj egyik jelöltje

Dátum: 2017. okt 22. 18:25

Pátrovics Géza súlyemelő edző neve foglalom Kazincbarcikán. A sportember most a Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Príma-díjának egyik jelelöltje a Magyar Sport kategóriájában.

Szén-dioxid mérgezést kaphattak

Dátum: 2017. okt 22. 11:40

Három férfit mentettek ki a borospincéből egy Kazincbarcikához közeli településen.

Programajánló

Október 23-i megemlékezés Kazincbarcikán

Egressy Béni Művelődési Központ

Slamovits Tibor előadóestje

Kazincbarcika

HOWARD MATHEU KÜLÖNÖS ESETEI

LÉVAY JÓZSEF VÁROSI KÖNYVTÁR - SAJÓSZENTPÉTER, BEM JÓZSEF ÚT 15.

HALLOWEEN

LÉVAY JÓZSEF VÁROSI KÖNYVTÁR - SAJÓSZENTPÉTER, BEM JÓZSEF ÚT 15.

Színházi előadások kicsiknek

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Szavazás

Melyik köztéri alkotás a kedvence?

Szavazzon! Önnek melyik kazincbarcikai alkotás vagy alkotások tetszenek a legjobban?

Gumiabroncsszobrok

Színes házfalak

Sárkány

Unikornis

Szavazok

Facebook

Szurkoljunk