KolorTV élőben

http://kolorline.hu/Séta a mellrák ellen

Séta a mellrák ellen

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Ötödik alkalommal rendezték meg a Rózsaszín napot Edelényben. A jubiláló esemény főszervezője a Magyar Rákellenes Liga Edelényi Remény Alapszervezete volt. A 2013-ban alakult edelényi szervezet legfőbb célja a betegségben szenvedők felkarolása, szakmai tanácsokkal való ellátása, a szűrések, az önvizsgálat fontosságának népszerűsítése, valamint a tagok tapasztalatainak egymás közti megosztása. Ennek érdekében minden hónap első hétfőjén szakmai előadásokat tartanak és évenként, október elején programokkal egybekötött, emlőrák elleni szolidaritási sétát szerveznek a városban. A Művelődési Központban október 07-én megtartott programot Vajda Zoltánné, az edelényi alapszervezet elnöke nyitotta meg, majd Molnár Oszkár, Edelény város polgármestere mondott köszöntőt. Egy szavalatot követően, Dr. Sólymosi Tibor a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház onkológus - urológus-sebész főorvosa előadásában a kísérleti gyógyszerek útját mutatta be kipróbálásuktól a forgalomba hozatalukig. A Császta Néptáncegyüttes feloldó műsora után Orosz Julianna testnevelő tanár a betegség megpróbáltatásokkal teli folyamatának lelki oldalára hívta fel a figyelmet, miszerint a veszteség a pozitív pszichés szemléletnek köszönhetően hogyan válhat nyereséggé. Az előadás végeztével hetven, rózsaszínbe öltözött, rózsaszínű lufit tartó ember sétált az előre kijelölt útvonalon az életért. A nap végén a résztvevők a CsaVar Színház produkcióját tekintették meg. A rendezvényt jelenlétével megtisztelte az Országos Rákellenes Liga elnöke is.

 

Fotó: Edelényi Városi Televízió

További híreink

Pénzember kiállítás a Mezeyben

Dátum: 2018. jan 18. 20:00

„Pénzember” címmel nyílt kiállítás ma a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében Tóth Róbert numizmatikus gyűjteményéből.

Egy recept, egy sztori

Dátum: 2018. jan 18. 15:00

Egy recept, egy sztori - Untenerné Márton Ágnes

A kakaó, vagyis az istenek eledele

Dátum: 2018. jan 17. 18:00

Mi fán terem a kakaóbab?

Már letölthető a KolorApp

Dátum: 2018. jan 17. 15:40

Január elsejétől már élesben is használhatják a kazincbarcikaiak a KolorAppot, vagyis az intelligens városüzemeltetési problémabejelentő mobilapplikációt.

KolorTV élőben

Programajánló

IV. Vámos - toros nap

Sajóvámos

Barcika Fitness Centrum 3. szülinap

Kazincbarcika

Hyppolit, a lakáj

József Attila Művelődési Ház - Rudolftelep, József A. út 1.

2018. évi B.-A.-Z. Megyei Téli Teremlabdarúgó Torna

Kazincbarcika

MAGYAR KULTÚRA NAPJA - SAJÓSZENTPÉTER

Sajószentpéteri Kulturális és Sportközpont - Sport út 32/1.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk