http://kolorline.hu/Kistérségi Amatőr Alkotóművészeti Kiállítás Sajókazán

Kistérségi Amatőr Alkotóművészeti Kiállítás Sajókazán

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Immár hatodik alkalommal rendezték meg Sajókazán a Kistérségi Amatőr Alkotóművészeti Kiállítást. A rendezvényt hagyományteremtő céllal 2011-ben a Kazincbarcika és Vonzáskörzete Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás a KÖZKINCS program keretén belül indította útjára.

Az elmúlt években több száz alkotóművész mintegy másfél ezer munkáját csodálhatták meg a látogatók. Idén, az október 20-án megtartott megnyitón 40 alkotó 187 db alkotással mutatkozott be a nagyközönség előtt. A tárlatot Neszádeliné Kállai Mária, népi iparművész, a Népművészet Mestere nyitotta meg. Beszédében kihangsúlyozta, hogy milyen nagyra értékeli, amikor egy közösség alkot, és azon belül születnek olyan alkotások, melyekről süt, hogy jó kedvvel, örömmel csinálták. Elégedettségét fejezte ki annak tükrében, hogy a mesterek megfogadták öt évvel ezelőtti tanácsát és sokkal több olyan munka született, amely nem csupán esztétikai látványt jelent, hanem használati értékkel is rendelkezik. A szervezők igazán nívós kiállítással büszkélkedhetnek, melyben a festményektől, a gobelinen át a patchwork munkákon keresztül a kosárfonásig tartó művészeti ág jeles műveit sorakoztatták fel. Érdemes ellátogatni Sajókazára, a Radvánszky kastélyba és megtekinteni a szemet és szívet egyaránt megkapó kiállítást, hiszen november 5-ig még várják az érdeklődőket.

 

További híreink

Kiállítás Göőz Pál emlékére

Dátum: 2017. nov 22. 12:31

Göőz Pálra emlékeztek Vadnán.

Médiaközpont: új korszak kezdődött a kazincbarcikai média életében

Dátum: 2017. nov 22. 09:40

A térség egyik legkorszerűbb médiaközpontját adták át november 21-én Kazincbarcikán.

5 dolog, amiért már novemberben érdemes készülni a karácsonyra 

Dátum: 2017. nov 22. 09:00

A karácsony-fanatikusok táborába tartozol, vagy hallani sem akarsz az ünnepi felhajtásról? Van 5 érvünk, amiért érdemes már korábban elkezdeni a felkészülést!

Forgalomkorlátozás lesz a miskolci Búza téren

Dátum: 2017. nov 21. 14:00

Burkolatjel festési munkák miatt forgalomkorlátozásra kell számítani Miskolcon, a Búza téren, a 3-as és a 26-os számú főutak csomópontjában a következő napokban – tájékoztatta szerkesztőségünket a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Programajánló

Kiállítás

Kazincbarcika

Krumplilángos fesztivál

Bánhorváti

Kazincbarcika - Torpedo Floorball

Kazincbarcika

Szent Borbála szobor felszentelése

Ormosbánya

Adventi kézműves foglalkozások

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk