KolorTV élőben

http://kolorline.hu/Használd a fantáziád!

Használd a fantáziád!

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Kétszeresen is izgalmas író-olvasó találkozón vettek részt Sajószentpéteren a város általános iskoláinak alsósai. A gyermekek körében népszerű Howard Matheu esetei detektívsorozat szerzője, Kovács Attila, írói nevén Holden Rose ugyanis a Sajószentpéteri Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökének meghívására, első ízben jött megyénkbe, mégpedig a Lévay József Városi Könyvtárba, október 27-én.

A szerző az olvasás népszerűsítése céljából járja az országot, számos megye, számtalan helyen  megfordult, egészen a kis településektől kezdve a nagyvárosokig. Célközönsége elsősorban a 8-12 éves korosztály, akiket a fantázia világába vezet el. Hitvallása, hogy az olvasás fejleszti a gyerekek képzeleterejét, melynek segítségével könnyebben tanulhatnak, hiszen felszabadulnak a görcsös energiák, és az élet nehézségeivel is egyszerűbben szembe tudnak nézni. A didaktikailag is fantasztikusan felépített találkozó vezérfonala a játékosság volt, az apróságok aktív bevonása az előadásba, találós kérdéssel, melynek megfejtője természetesen Howard Matheu könyvet kapott ajándékba.

További híreink

Az év LEGKOCKÁBB gyermekprogramja, nemcsak gyerekeknek: Kockabarátok kiállítás és játszóház LEGO® alkotásokból

Dátum: 2018. jan 20. 08:57

A trendek jönnek-mennek: igaz ez a játékiparra is, ahol napjainkban már a boltok polcain a legújabb elektromos autók, Barbie-babák különböző fajtái, interaktív plüssállatok vagy társasjátékok sorakoznak, azonban mellettük ott van évtizedek óta a megunhatatlan, kreatív játék; a LEGO. Érték, játék és minőség – ez jellemzi a márkát.

Hegedűs Mária egykori költő, vizuális művész kapta az idei Barcikart-díjat

Dátum: 2018. jan 19. 22:18

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Kft. január 19-én ünnepelte a magyar kultúra napját az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. Idén a legrangosabb kitüntetést, a Barcikart-díjat Hegedűs Mária, egykori költő, vizuális művész kapta.

A doni hősökre emlékeztek

Dátum: 2018. jan 19. 16:40

A doni hősök emléke előtt tisztelegve rendezett megemlékezést a Kazincbarcikai Hadigondozottak Egyesülete és Kazincbarcika Város Önkormányzata január 19-én a Mezey István Művészeti Központban.

Gálán mutatkoztak be a szalézisok

Dátum: 2018. jan 19. 16:26

Idén is megrendezték a Szalézi Gálát január 19-én a Don Bosco Sportközpontban.

KolorTV élőben

Programajánló

Barcika Fitness Centrum 3. szülinap

Kazincbarcika

Hyppolit, a lakáj

József Attila Művelődési Ház - Rudolftelep, József A. út 1.

2018. évi B.-A.-Z. Megyei Téli Teremlabdarúgó Torna

Kazincbarcika

MAGYAR KULTÚRA NAPJA - SAJÓSZENTPÉTER

Sajószentpéteri Kulturális és Sportközpont - Sport út 32/1.

MAGYAR KULTÚRA NAPJA

EDELÉNY - MŰVELŐDÉSI KÖZPONT - ISTVÁN KIRÁLY ÚTJA 49.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk