KolorTV élőben

http://kolorline.hu/Kiállítás Göőz Pál emlékére

Kiállítás Göőz Pál emlékére

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A falu egykori tanítójának, költőjének, Göőz Pálnak a nevét mai napig megbecsülés övezi Vadnán. Számos felnőtt mondhatja el magáról, hogy tudását neki köszönheti. A róla elnevezett művelődési házban évente megemlékeznek születésnapjáról. Idén kiállítással tisztelegnek a néhai pedagógus előtt.

A községben élő Kovács Éva festőművész olajfestményeiből nyílt tárlatot november 18-tól  november 24-ig tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállítást a település polgármestere, Bencze Péter nyitotta meg, majd a művelődési ház vezetőjének, Marinné Tóth Krisztinának a méltató szavait követően a Csepűrágók Színjátszó Kör tagjai szavalatokat adtak elő, a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai Kodály műveket játszottak, a Bánhorvátiból érkezett Kecső Lajos pedig Kormorán számokat furulyázott.  Az alkotó tájképei, portréi, virágkompozíciót ábrázoló csendéletei mellett kiállította a Göőz Pálról készült portréját is, mely később a művelődési ház színháztermét díszíti, hiszen a művész a képet az intézménynek adományozta.

Fotó: Szűcs Mara

 

 

 

 

További híreink

Karácsonyi meglepetés a szépkorúaknak

Dátum: 2017. dec 15. 14:56

Karácsonyi műsort adtak ma a Tompa Mihály Református Általános Iskola diákjai és a Nefelejcs Tagóvoda óvodásai a Muskátli úti Nyugdíjasházban. Az ünnepségen Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere is ünnepi beszédet mondott.

A Tompában is választható lesz a menü

Dátum: 2017. dec 15. 14:47

Január elsejétől az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolájában is lehet választani A és B menü.

Tájékoztató téli igazgatási szünetről

Dátum: 2017. dec 15. 13:12

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy 2017. december 21. napjától december 29. napjáig igazgatási szünet miatt a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.

KolorTV élőben

Programajánló

III. adventi gyertyagyújtás

Berente - Fő tér

Noir Színház - Aladdin

Kazincbarcika

Mézeskalács díszítő foglalkozás felnőttek részére

Kazincbarcika

Adventi játszóház

Művelődési Ház - Berente, Bajcsy-Zsilinszky út 1.

XXVI. ÜNNEPI HANGVERSENY

Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium - Edelény

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk