KolorTV élőben

http://kolorline.hu/Elkezdődtek a Lévay-napok rendezvényei Sajószentpéteren

Elkezdődtek a Lévay-napok rendezvényei Sajószentpéteren

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Évek óta hagyomány Sajószentpéteren, hogy a település neves szülöttének, Lévay József költő, műfordítónak a születésnapját széleskörű programsorozattal ünnepli meg a város. A rendezvény november 17-én kezdődött és november 26-ig tart. Ezúttal a Lévay József Városi Könyvtár eseményeiről tudósítjuk a Kedves Olvasókat.

A kezdő napon rendhagyó irodalomórán a helyi általános iskolák felsősei szereztek mélyreható ismereteket Lévay és Arany legendás barátságáról. A következő napon hirdették ki a versíró pályázat eredményét, melyet a Lévay József Városi Könyvtár és a 2015 tavaszán alakult Sajószentpéteri Irodalmi Kör második alkalommal írt ki a sajószentpéteri versírók számára. A poéták felnőtt és tanuló kategóriában pályázhattak.  Idén 13 költő összesen 33 verssel jelentkezett. A háromtagú zsűrinek – Dubniczky István kazincbarcikai költő, valamint a sajószentpéteri Bartkó Erzsébet pedagógus-költő és Mostisch Viktória magyar szakos pedagógus – feladták a leckét. Az ítészek szerint „erősebb”, színvonalasabb volt a most beküldött anyag, mint a tavalyi. A salamoni döntés alapján a következő helyezések születtek: felnőtt kategóriában első helyen végzett Sztaroszta Ádám, második helyezést ért el Kiss Barnabás, a harmadik Kádas János lett. Tanuló kategóriában helyezések helyett díjban és dicséretben részesültek a pályázók. Díjazottak: Anga Zsanett, Kalocsai Édua Mária, Tanyik Tirza. Dicséretben részesült: Behunszky Eszter és Molnár Benjámin. Az okleveleken kívül a helyezettek és a díjazottak könyvjutalmat, a többiek pedig jegyzetfüzetet és tollat kaptak. November 22-én harmadszor rendezték meg az „Itt születtem” elnevezésű helyismereti –helytörténeti vetélkedőt szintén a felsősök részére. A gyerekeknek számot kellett adniuk arról, hogy milyen átfogó tudással bírnak a városról és annak történelméről.

További híreink

Karácsonyi meglepetés a szépkorúaknak

Dátum: 2017. dec 15. 14:56

Karácsonyi műsort adtak ma a Tompa Mihály Református Általános Iskola diákjai és a Nefelejcs Tagóvoda óvodásai a Muskátli úti Nyugdíjasházban. Az ünnepségen Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere is ünnepi beszédet mondott.

A Tompában is választható lesz a menü

Dátum: 2017. dec 15. 14:47

Január elsejétől az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolájában is lehet választani A és B menü.

Tájékoztató téli igazgatási szünetről

Dátum: 2017. dec 15. 13:12

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy 2017. december 21. napjától december 29. napjáig igazgatási szünet miatt a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.

KolorTV élőben

Programajánló

III. adventi gyertyagyújtás

Berente - Fő tér

Noir Színház - Aladdin

Kazincbarcika

Mézeskalács díszítő foglalkozás felnőttek részére

Kazincbarcika

Adventi játszóház

Művelődési Ház - Berente, Bajcsy-Zsilinszky út 1.

XXVI. ÜNNEPI HANGVERSENY

Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium - Edelény

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk