KolorTV élőben

http://kolorline.hu/Idén is megrendezték a Vaskó Katalin Rajzversenyt

Idén is megrendezték a Vaskó Katalin Rajzversenyt

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Vaskó Katalin Rajzversenyt november 24-én, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagiskolájában Szuhakállón.

A körzeti megmérettetésen a térség iskoláiból több mint 70-en vettek részt, alsósok és felsősök, aki több kategóriában alkothattak. Dr. Herczegné Ruszkai Edit, intézményvezető érdeklődésünkre elmondta, a versenyt Vaskó Katalin, az iskola egykori tanára emlékére rendezik meg majd’ másfél évtizede, aki egész életét arra tette fel, hogy a gyerekekkel megszerettesse a művészetet, különösen a vizuális nevelés terén.

–Idén az alsósoktól a Katalin napi népszokásokkal kapcsolatos alkotásokat vártunk, a felsősök pedig csendélet, emberábrázolás és illusztrációkészítés kategóriában rajzolhattak – mondta az iskola vezetője.

Fotó: Zele Tímea (További képek a galériában.)

A verseny zsűrije a korábbi évekkel ellentétben nem a kísérőtanárokból állt, hanem független szakembereket hívta: Bukodiné Sólyom Ilona, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium művészettanára, Lalák Angelika, a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művésztanára valamint Megyeri Csabáné Kohut Zsuzsanna, a Tompa Mihály Református Általános Iskola rajztanára értékelte az alkotásokat.

További híreink

Karácsonyi meglepetés a szépkorúaknak

Dátum: 2017. dec 15. 14:56

Karácsonyi műsort adtak ma a Tompa Mihály Református Általános Iskola diákjai és a Nefelejcs Tagóvoda óvodásai a Muskátli úti Nyugdíjasházban. Az ünnepségen Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere is ünnepi beszédet mondott.

A Tompában is választható lesz a menü

Dátum: 2017. dec 15. 14:47

Január elsejétől az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolájában is lehet választani A és B menü.

Tájékoztató téli igazgatási szünetről

Dátum: 2017. dec 15. 13:12

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy 2017. december 21. napjától december 29. napjáig igazgatási szünet miatt a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.

KolorTV élőben

Programajánló

III. adventi gyertyagyújtás

Berente - Fő tér

Noir Színház - Aladdin

Kazincbarcika

Mézeskalács díszítő foglalkozás felnőttek részére

Kazincbarcika

Adventi játszóház

Művelődési Ház - Berente, Bajcsy-Zsilinszky út 1.

XXVI. ÜNNEPI HANGVERSENY

Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium - Edelény

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk