KolorTV élőben

http://kolorline.hu/Ki szereti a görhőt?

Ki szereti a görhőt?

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A kérdés jogos, hiszen évek óta visszatérő érdekessége a Bánhorváti Krumplis Lángos Fesztivál ételkülönlegességeinek ez a sütemény. S ha már a kulináris élvezeteknél tartunk, egyéb más hagyományos népi finomságokat is kóstolhattak a jelenlévők a november 25-én megtartott rendezvényen.

Természetesen elmaradhatatlan csemegéje a fesztiválnak a névadó krumplis lángos, a jól bevált herőce és a laksa. Újdonságként szolgált idén, hogy a rendezők bevonták a programba a Felvidék képviselőit. Bánhorváti évek óta kiváló kapcsolatot ápol a testvérfaluval, Berzétével, illetve jelen voltak a Várhosszúrétről érkezett vendégek, és a Gömöri Kézművesek Társulása is. A meghívottak a Felvidék hangulatát zenés műsorokkal, kézműves bemutatókkal idézték meg. A berzéteiek a tradicionális felvidéki juhtúrás sztrapacskával kínálták az érdeklődőket. Ugyancsak újításként említhető, hogy a szervezők az előző évekhez képest kibővítették a fesztivál helyszíneit. A kulturális és a szórakoztató programok ezúttal is a sportcsarnokban voltak, viszont a kézműveseknek a Berkes János Művelődési Házban biztosítottak helyet. Az árusok a művelődési ház udvarán felállított hatalmas sátor alatt árulták kézműves portékáikat. Ám senki sem maradt le egyetlen műsorról sem, ugyanis minden egyes momentumot kivetítőn nyomon követhettek a résztvevők. Márpedig fellépőben nem volt hiány. A folklór több műfaja képviseltette magát. Néptánccsoportok, népdalkörök, citeraművészek adták elő színvonalas produkcióikat. Közreműködtek a Kazinczy Gábor Általános Iskola gyermekei, akik a nagy sikert aratott Palotást táncolták el, valamint a Szivárvány Gyermekóvoda apróságai. Az esemény jó hangulatáról az Agyagbanda együttes gondoskodott. A fesztivál ideje alatt a nézelődőknek lehetőségük volt lovas kocsival ellátogatni a református és a katolikus templomhoz, illetve a múzeumhoz.


 

További híreink

Karácsonyi meglepetés a szépkorúaknak

Dátum: 2017. dec 15. 14:56

Karácsonyi műsort adtak ma a Tompa Mihály Református Általános Iskola diákjai és a Nefelejcs Tagóvoda óvodásai a Muskátli úti Nyugdíjasházban. Az ünnepségen Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere is ünnepi beszédet mondott.

A Tompában is választható lesz a menü

Dátum: 2017. dec 15. 14:47

Január elsejétől az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolájában is lehet választani A és B menü.

Tájékoztató téli igazgatási szünetről

Dátum: 2017. dec 15. 13:12

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy 2017. december 21. napjától december 29. napjáig igazgatási szünet miatt a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.

KolorTV élőben

Programajánló

III. adventi gyertyagyújtás

Berente - Fő tér

Noir Színház - Aladdin

Kazincbarcika

Mézeskalács díszítő foglalkozás felnőttek részére

Kazincbarcika

Adventi játszóház

Művelődési Ház - Berente, Bajcsy-Zsilinszky út 1.

XXVI. ÜNNEPI HANGVERSENY

Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium - Edelény

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk