KolorTV élőben

http://kolorline.hu/Véget ért a Lévay – napok rendezvénysorozata

Véget ért a Lévay – napok rendezvénysorozata

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Múlt héten a sajószentpéteri Lévay József Városi Könyvtár e naphoz kötődő eseményeiről számoltunk be Önöknek. Ezúttal a Művelődési Központ és a református egyház programjairól tájékoztatjuk Olvasóinkat.

November 21-én tartották meg a Kazincbarcikai Tankerület általános iskolásai számára rendezett Lévay József szavalóversenyt. A megmérettetésen 12 iskola 42 tanulója képviseltette magát, két kategóriában. A nebulók négy tagú zsűri előtt adtak számot tehetségükről. A 4-5-6. osztályosok között első helyezett lett Szuhay Lilla, a Kazincbarcikai Dózsa György Tagiskola diákja, második helyezést ért el Kóré Zsolt, a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolából, harmadik helyen végzett Varga Ádám, a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola képviseletében. Különdíjban részesült Horváth Amanda az izsófalvai Izsó Miklós Általános Iskola tanulója. A 7-8. osztályosoknál első helyen végzett Kecskés Lili, a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola növendéke, második lett Balogh Martin Bánhorvátiból a Kazinczy Gábor Általános Iskola színeiben, a harmadik helyet a Kazincbarcikai Árpád Fejedelem Tagiskolából érkezett Ferenczi Anna érdemelte ki. Az ítészek különdíjban a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskolából, Goór Csengét, valamint a Kazincbarcikai Kazinczy Ferenc Tagiskola diákját, Szabó Máté részesítették.  November 23-án nyílt kiállítás „Az én Sajószentpéterem” című fotópályázat munkáiból. A pályázatra minden 10 és 99 éves sajószentpéteri lokálpatrióta munkáját várták. A tárlaton a 99 beérkezett pályamunka közül a zsűri által legjobbnak ítélt 70 alkotás tekinthető meg december 14-ig. A következő napon Lévay József sírjánál helyezték el a megemlékezés koszorúit. A város szülöttét beszédében Major Zsolt református lelkipásztor méltatta. Közreműködött a helyi Sajógyöngye Népdalkör kórusa. A zárónapon, november 26-án a Református Nagytemplomban volt ünnepi istentisztelet, majd a Lévay emlékházban koszorúzás, illetve a költő hagyatékának bemutatása. A Rendezvények Házában a Nagytemplomi és Bányai Református Gyülekezetek, valamint a Nőszövetség tagjai ünnepi műsorral és szeretetvendégséggel várták az érdeklődőket.

 

Fotó: Heiszman Adrienn

 

 

További híreink

Karácsonyi meglepetés a szépkorúaknak

Dátum: 2017. dec 15. 14:56

Karácsonyi műsort adtak ma a Tompa Mihály Református Általános Iskola diákjai és a Nefelejcs Tagóvoda óvodásai a Muskátli úti Nyugdíjasházban. Az ünnepségen Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere is ünnepi beszédet mondott.

A Tompában is választható lesz a menü

Dátum: 2017. dec 15. 14:47

Január elsejétől az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolájában is lehet választani A és B menü.

Tájékoztató téli igazgatási szünetről

Dátum: 2017. dec 15. 13:12

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy 2017. december 21. napjától december 29. napjáig igazgatási szünet miatt a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.

KolorTV élőben

Programajánló

III. adventi gyertyagyújtás

Berente - Fő tér

Noir Színház - Aladdin

Kazincbarcika

Mézeskalács díszítő foglalkozás felnőttek részére

Kazincbarcika

Adventi játszóház

Művelődési Ház - Berente, Bajcsy-Zsilinszky út 1.

XXVI. ÜNNEPI HANGVERSENY

Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium - Edelény

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk