KolorTV élőben

http://kolorline.hu/VIII. Sajószentpéteri Formációs és Táncgála

VIII. Sajószentpéteri Formációs és Táncgála

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Sajószentpéteren Sólyom Attila tánctanár 2008-ban létrehozott egy kis formációs tánccsoportot, mely két év múlva átalakult sportegyesületté, azóta Freedance 2008 TSE néven szerepelnek. Számos versenyen indultak, kiemelkedő eredményeket produkálva.  Év végén gála keretén belül mutatják be tudásukat. A hagyományokhoz híven idén is neves hazai, illetve határon túli együtteseket és táncosokat hívtak meg a december 02-án megtartott bemutatóra.

Fotó: Heiszman Adrienn

A helyieket a fent említett Freedance 2008 TSE csapatán kívül a Gyöngyszem Mazsorett csoport képviselte. Miskolcról érkezett a Kaffka Alapfokú Művészeti Iskola tánccsoportja, valamint a Ködmön Formációs Táncegyüttes. A gálán részt vett a budapesti D-Dance Company, Rozsnyóról a Sambed Táncklub és a rimaszombati TK Impulz képviseletében Sólyom Dániel partnerével, Zuzana Siminska-val. A fellépők formációs és egyéni koreográfiákat mutattak be. A műsoron legfőképpen a versenytáncok két műfaja, a vérpezsdítő latin-amerikai, és a klasszikus, visszafogott, kecses mozdulatokkal tarkított standard táncok szerepeltek.  A formációs táncokban a párok együttes, harmonikus mozgása és az általuk kialakított térformák önmagukban lebilincselők. A meghívott szakértő vendégek minden produkció végén egy-két mondatos véleményt alkottak. A hálás közönség a fantázia bemutatókon kívül a standard tánc kategóriában az angolkeringőt, a bécsi keringőt, a tangót, a quickstep előadást csodálhatta, míg a latin táncoknál a salsa, samba, rumba, jive, cha-cha-cha, paso double koreográfiájában gyönyörködhetett, illetve a bachata melankolikus, karibi hangulatát élvezhette.

 

További híreink

Karácsonyi meglepetés a szépkorúaknak

Dátum: 2017. dec 15. 14:56

Karácsonyi műsort adtak ma a Tompa Mihály Református Általános Iskola diákjai és a Nefelejcs Tagóvoda óvodásai a Muskátli úti Nyugdíjasházban. Az ünnepségen Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere is ünnepi beszédet mondott.

A Tompában is választható lesz a menü

Dátum: 2017. dec 15. 14:47

Január elsejétől az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolájában is lehet választani A és B menü.

Tájékoztató téli igazgatási szünetről

Dátum: 2017. dec 15. 13:12

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy 2017. december 21. napjától december 29. napjáig igazgatási szünet miatt a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.

KolorTV élőben

Programajánló

VII. Munkácsy Dezső Birkózó Emlékverseny

Kazincbarcika

III. adventi gyertyagyújtás

Berente - Fő tér

Noir Színház - Aladdin

Kazincbarcika

Mézeskalács díszítő foglalkozás felnőttek részére

Kazincbarcika

Adventi játszóház

Művelődési Ház - Berente, Bajcsy-Zsilinszky út 1.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk