KolorTV élőben

http://kolorline.hu/Téli Könyvtári Napok Sajószentpéteren

Téli Könyvtári Napok Sajószentpéteren

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Lévay József Városi Könyvtárban második alkalommal rendezték meg a télköszöntő programsorozatot december 11-16. között. A műsor összeállítás színes és tartalmas időtöltést ígért a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt.

A kezdő napon rögtön az apróságoké volt a főszerep. A „Kincseim” címmel nyílt kiállítás három tagóvoda éves kreatív munkáját mutatta be.  A kis ünnepségen a Móra Úti Tagóvoda kicsinyei léptek fel egy bájos műsorral. A tárlatot, valamint a Téli Könyvtári Napokat Galambos Eszter, a Sajószentpéteri Kulturális és Sportközpont, Városi Könyvtár igazgatóhelyettese nyitotta meg. A gyermekek gyönyörű, tarka-barka munkái pompás hátteret biztosítottak a Téli Könyvtári Napok további programjai számára. Kedden dr. Porkoláb Tibor, Lévay-kutató, a Miskolci Egyetem docense tartott rendkívül érdekes előadást a város nevezetes szülöttéről. December 13-án, Luca napján a Kossuth Lajos Általános Iskola alsósai halhattak előadást az itthoni és külföldi ünnepi hagyományokról, téli népszokásokról. Utána meglepetésként ajándéktasakot hajtogattak és díszítettek. Az elkészült „műveket” nem üresen vitték haza, kaptak néhány szem szaloncukrot ajándékba. Csütörtökön „Spektrum, a világ tükre” címmel rendeztek kvíz vetélkedőt felnőtteknek. Pedagógusokból, polgárőrökből, kulturális szakemberekből, illetve egy vegyes csapat mérte össze tudását a sokszínű világunkat tükröző változatos kérdésekből és feladatokból összeállított Torpedó játékban. Könyvekkel és a könyvtár egyik munkatársa által készített elragadó karácsonyfadíszekkel kedveskedtek a résztvevőknek. Az ízlésesen terített büfé – muffin, tea, forralt bor - még hangulatosabbá tette az összejövetelt. Pénteken a városban működő Kalán Tanodát látták vendégül, melynek tanulói kézműveskedtek és egy kis műsorral készültek. A zárónapon, december 16-án a sajószentpéteri irodalombarátoknak a kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola három növendéke adott koncertet, majd családias körben elhangzottak a versíró pályázatra benyújtott versek, valamint más, az ünnepi hangulathoz illő költemények.

 

További híreink

Pénzember kiállítás a Mezeyben

Dátum: 2018. jan 18. 20:00

„Pénzember” címmel nyílt kiállítás ma a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében Tóth Róbert numizmatikus gyűjteményéből.

Egy recept, egy sztori

Dátum: 2018. jan 18. 15:00

Egy recept, egy sztori - Untenerné Márton Ágnes

A kakaó, vagyis az istenek eledele

Dátum: 2018. jan 17. 18:00

Mi fán terem a kakaóbab?

Már letölthető a KolorApp

Dátum: 2018. jan 17. 15:40

Január elsejétől már élesben is használhatják a kazincbarcikaiak a KolorAppot, vagyis az intelligens városüzemeltetési problémabejelentő mobilapplikációt.

KolorTV élőben

Programajánló

IV. Vámos - toros nap

Sajóvámos

Barcika Fitness Centrum 3. szülinap

Kazincbarcika

Hyppolit, a lakáj

József Attila Művelődési Ház - Rudolftelep, József A. út 1.

2018. évi B.-A.-Z. Megyei Téli Teremlabdarúgó Torna

Kazincbarcika

MAGYAR KULTÚRA NAPJA - SAJÓSZENTPÉTER

Sajószentpéteri Kulturális és Sportközpont - Sport út 32/1.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk