https://kolorline.hu/Téli Könyvtári Napok Sajószentpéteren

Téli Könyvtári Napok Sajószentpéteren

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Lévay József Városi Könyvtárban második alkalommal rendezték meg a télköszöntő programsorozatot december 11-16. között. A műsor összeállítás színes és tartalmas időtöltést ígért a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt.

A kezdő napon rögtön az apróságoké volt a főszerep. A „Kincseim” címmel nyílt kiállítás három tagóvoda éves kreatív munkáját mutatta be.  A kis ünnepségen a Móra Úti Tagóvoda kicsinyei léptek fel egy bájos műsorral. A tárlatot, valamint a Téli Könyvtári Napokat Galambos Eszter, a Sajószentpéteri Kulturális és Sportközpont, Városi Könyvtár igazgatóhelyettese nyitotta meg. A gyermekek gyönyörű, tarka-barka munkái pompás hátteret biztosítottak a Téli Könyvtári Napok további programjai számára. Kedden dr. Porkoláb Tibor, Lévay-kutató, a Miskolci Egyetem docense tartott rendkívül érdekes előadást a város nevezetes szülöttéről. December 13-án, Luca napján a Kossuth Lajos Általános Iskola alsósai halhattak előadást az itthoni és külföldi ünnepi hagyományokról, téli népszokásokról. Utána meglepetésként ajándéktasakot hajtogattak és díszítettek. Az elkészült „műveket” nem üresen vitték haza, kaptak néhány szem szaloncukrot ajándékba. Csütörtökön „Spektrum, a világ tükre” címmel rendeztek kvíz vetélkedőt felnőtteknek. Pedagógusokból, polgárőrökből, kulturális szakemberekből, illetve egy vegyes csapat mérte össze tudását a sokszínű világunkat tükröző változatos kérdésekből és feladatokból összeállított Torpedó játékban. Könyvekkel és a könyvtár egyik munkatársa által készített elragadó karácsonyfadíszekkel kedveskedtek a résztvevőknek. Az ízlésesen terített büfé – muffin, tea, forralt bor - még hangulatosabbá tette az összejövetelt. Pénteken a városban működő Kalán Tanodát látták vendégül, melynek tanulói kézműveskedtek és egy kis műsorral készültek. A zárónapon, december 16-án a sajószentpéteri irodalombarátoknak a kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola három növendéke adott koncertet, majd családias körben elhangzottak a versíró pályázatra benyújtott versek, valamint más, az ünnepi hangulathoz illő költemények.

 

További híreink

Szerteágazó sportágválasztó program az alsósoknak a magyar sport napján

Dátum: 2024. ápr 23. 15:12

A magyar sport napja alkalmából, április 19-én újra sportágválasztó programmal készült a város az alsó tagozatos diákoknak. A városban működő sportszakosztályok edzői és sportolói segítségével élesben próbálhatták ki a gyerekek a különböző sportágakat és azok eszközeit.

A Szalézi gimisek rendkívüli sikert arattak az István, a király rockopera-feldolgozásukkal

Dátum: 2024. ápr 23. 13:00

Dupla ősbemutatóval debütált a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanulóinak István, a király rockeropera-előadása április 16-án, a Don Bosco Sportközpontban. Délelőtt diáktársaiknak, délután a nagyközönségnek adták elő a legendás darabot, kitörő sikerrel a nyomukban.

Virágbörze Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 22. 21:01

A Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület Virágbörzét rendezett szombat. A programon délelőtt mintegy 2000 tő növény talált gazdára, majd délután Szomorú Miklós okleveles kertészmérnök tartott előadást az organikus gazdálkodásról.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium amatőr focistái országos elődöntőbe jutottak

Dátum: 2024. ápr 22. 13:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium amatőrökből álló rendkívüli labdarúgócsapata a McDonald's Fair Play Cup őszi és tavaszi fordulóján veretlenül végzett. Ezt megyei szintre emelve bejutottak az országos bajnokság elődöntőjébe, amelyet Debrecenben rendeznek április 23-án.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk