https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. február 2.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. február 2.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 27 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 868 fő
elhunytak száma: 25 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Közel egy éve jelent meg először igazolt formában a COVID-19 koronavírus Magyarországon. A világjárvány milliók életét követelte, hazánkban több mint 11 ezer elhunytat regisztráltak. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, hiszen a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. Jelenleg a védőoltás beadása lassú ütemben halad, így továbbra is feltétlenül szükség van a türelemre és a higiéniai szabályok szigorú betartására.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Továbbra is alacsony a fertőzöttek száma Kazincbarcikán a rendkívüli intézkedéseknek és a lakosság szabálykövető magatartásának köszönhetően

A helyi, szigorú védelmi intézkedéseknek és a lakossági szabálykövető magatartásnak köszönhetően több hete alacsony a koronavírus fertőzöttek száma Kazincbarcikán. Bár mindannyiunk türelme fogytán, hiszen a védekezés már közel egy éve zajlik, mégis fontos, hogy a higiéniai és maszkviselési szabályokat feltétlenül tartsuk be, mivel a vírus nem tűnt el. Az önkormányzati intézmények fertőtlenítése továbbra is zajlik, a városvezetés minden szükséges eszközt megad annak érdekében, hogy hatékonyan tudjunk fellépni a vírus terjedésével szemben.

A következő időszakban is kérjük, fokozottan vigyázzanak saját és környezetük egészségére!

  1. Tilos a játszóterek látogatása, mivel az eszközök használata fokozott fertőzésveszélyt jelenthet. Kérjük, védjük meg gyermekeink egészségét és saját egészségünket!

  2. Kötelező a maszkviselés a város közigazgatási területén belül.
    A 484/2020. kormányrendelet felhatalmazza a 10 ezer főnél nagyobb lakosságszámú települések vezetőit, hogy annak érdekében, hogy a járvány elleni védekezés még inkább hatékony lehessen, szabályozhassák a közterületen történő maszkviselést. Természetesen a helyi rendelkezések a központi szabályozást nem írhatják felül.
    Városunkban a maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek. Annak érdekében, hogy a lakosság számára a lehető legegyértelműbb legyen, a hatóságok által pedig a legegyszerűbben ellenőrizhető, így Kazincbarcika teljes közigazgatási területén kötelező maszkot viselni.
    Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken, így a Völgy parkban, a Jubileumi parkban, a Csónakázó-tónál, a Herbolyai-tavaknál a maszk viselése továbbra sem kötelező, mivel a központi szabályozás így rendelkezik.
    6 éven aluli gyermekek számára a maszk viselése szintén nem kötelező.

  1. Büntetés szabható ki.
    A maszk viselését és helyes viselését (orrot és szájat eltakarva) a rendőrség és a rendészet munkatársai ellenőrzik. A szabályok megszegése esetén büntetés szabható ki a szabályszegő személyekkel szemben. Üzletek esetén akár pénzbírság kiszabása és boltbezárás is lehetséges, amennyiben az üzemeltető nem követeli meg a vásárlóktól és eladóktól egyaránt a járványügyi szabályok betartását.

  1. Tilos a csoportosulás!
    Világszinten látható, hogy a koronavírus leginkább közösségekben terjed, így a következő napokban is tilos a csoportosulás beltéren és kültéren egyaránt. Kerüljünk minden kontaktust, amit csak lehet!


A rendelkezésre álló vakcinamennyiségtől függően megkezdődhet a 89 év felettiek oltása

A bizonytalan vakcinaszállítmányok miatt folyamatosan módosuló országos oltási terv alapján a napokban, a hazánkba érkező vakcinamennyiségtől függően megkezdődhet a 89 év felettiek koronavírus elleni oltása – jelentette be az Operatív Törzs.
Az érintetteket a terv szerint a háziorvosok vagy oltócsapatok fogják beoltani. Az, hogy erre mikor kerül sor pontosan, az a hazánkba érkező vakcinamennyiségtől függ, amely hetek óta bizonytalan.
A háziorvosok már megkapták a tájékoztatást, a továbbiakban ők döntenek arról, hogy a hozzájuk eljuttatott névlistából kit, mikor hívnak be vagy esetlegesen van-e olyan, akit egészségi állapotánál fogva otthonában oltanak be, és arról is ők döntenek, hogy a vakcina az adott illetőnél alkalmazható-e. A háziorvosok előreláthatólag a Moderna készítményből kapnak ampullákat, egy ampulla tíz ember oltására elegendő, a második komponenst négy hét múlva szükséges beadni.
Az oltás igénybevételéhez regisztráció szükséges: ITT
(info: koronavirus.gov.hu)


A hajléktalanellátásban és a bentlakásos idősellátásban dolgozók és gondozottak is megkapták a koronavírus elleni védőoltás első komponensét

A védőoltásra való jelentkezés önkéntes alapú volt, de a beadás feltétele a megfelelő egészségügyi állapot. Azoknál, akiknél az oltás megkezdése előtt nem volt magas vérnyomás, rendellenes vércukorszint, esetlegesen pollenallergia, a kétkomponensű Pfizer vakcina első adagját megkapták. Az idősotthonokban a készítmény beadását az intézmények háziorvosai végezték a munkatársak segítségével, a hajléktalanellátásban külön oltócsoport érkezett és az intézmény orvosának felügyelete mellett kapták meg az oltást a jelentkezők.
Akik egészségi állapotuk miatt vagy egyéb okokból kimaradtak, illetve jelzik igényüket, hogy szeretnék igénybe venni az oltást, azok február 19-én, a második komponens beadásakor kaphatják meg az első vakcinát.


Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

 

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állást, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk