https://kolorline.hu/Megkezdődött a vízi komplexum építése

Megkezdődött a vízi komplexum építése

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

2022 januárjában - a terveknek megfelelően - átadták a Csónakázó-tó melletti füves területet a kivitelezési munkálatok megkezdéséhez, hogy megvalósulhasson az elmúlt évek legnagyobb városi beruházása: a kazincbarcikai vízi komplexum megépítése.

Az első ütem 6,6 milliárd forintból valósul meg Kazincbarcika Város Önkormányzata, az EMMI, a Magyar Vízilabda Szövetség, a Borsodchem Zrt. és a KSK Delfin Vízisport Klub együttműködésének köszönhetően.

„Egy új, minden igényt kielégítő vízi komplexumra nagy szüksége van a városban élőknek, ennek többször, több fórumon is hangot adtak az emberek. Régóta tervben van ez a projekt, ám azt tudni kell, hogy egy ekkora volumenű beruházás előkészítése nagyon hosszú folyamat. Sok szereplő összefogása és kitartó munkája kellett ahhoz, hogy idáig eljussunk. A városban élők ebből eddig nem láthattak sokat, hiszen a munka a háttérben, az íróasztaloknál folyt. Hosszú tárgyalásokon, bonyolult közbeszerzési eljárásokon vagyunk túl, de most végre megmutatkoznak a fizikailag látható jelei is a haladásnak: elindult az építkezés, egy olyan komplexum megalkotása, ami remélhetőleg hosszú évtizedekig fogja szolgálni a városban és a térségben élők kikapcsolódását.” – mondta el Szitka Péter polgármester a projektről.

„Óriási öröm ez számunkra, hiszen a jelenleg rendelkezésre álló vizfelületek többszöröse lesz elérhető a városban úszni vágyók számára, nem beszélve az egyéb, kikapcsolódást segítő lehetőségekről.” – tette hozzá Halász Béla, a KSK Delfin Vízisport Klub elnöke.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő elismerését fejezte ki a projekt kapcsán: "Szeretném kihangsúlyozni, hogy ez nem csupán Kazincbarcika, de a térség egyik legnagyobb beruházása is, ami nem valósulhatott volna meg, ha nincs ez a példaértékű összefogás a Városi Önkormányzat és a többi intézmény és szervezet között, akik ebben részt vettek. Nagy jelentősége volt a TAO pénzek által nyílt lehetőségek kiaknázásának is, nagyon jó helyre kerül ez a forrás. Kívánom, hogy mihamarabb elkészüljön a létesítmény, mindannyiunk legnagyobb örömére!”

Kruppa László, a BorsodChem vezérigazgatója így fogalmazott: „A BorsodChem elkötelezett támogatója az egészséges életmódnak, a sportnak és különösen a tömegsportnak. A társadalmi felelősségvállalás jegyében, a társasági adó előírásai alapján nyújtható finanszírozás keretében tudtunk hozzájárulni a fejlesztéshez, mintegy 4 milliárd forinttal. Örömünkre szolgál, hogy olyan előre mutató projektben vehetünk részt finanszírozóként, mint a vízi komplexum építése és reméljük, hogy sok kazincbarcikai lakos és BorsodChem-es dolgozó leli majd örömét az új létesítményben.”

A decemberi szerződés aláírását követően, január elején újabb mérföldkőhöz érkezett a beruházás: a munkaterület átadásával lehetőség nyílt az építkezés megkezdésére, mely január 24-én, hétfőn el is indult. A munkálatok az első ütemben várhatóan 20 hónapon át, tehát 2023 szeptember végéig fognak tartani.

„A több, mint 8000 négyzetméter alapterületen az építkezés két ütemben fog megvalósulni.
Az első utemben leginkább a sportolást és tanulást, míg a második ütemben a kikapcsolódást segítő helyszínek létrehozásán lesz a hangsúly." - fogalmazott a 3H építésziroda ügyvezetője, Gunther Zsolt.

Az első ütemben a teljes szerkezet megépül, illetve kialakításra kerül az uszodai rész.
Itt fog helyet kapni az 50 méteres versenymedence, valamint két állítható vízmélységű tanmedence is. A második ütemben a wellness- és rekreációsrészleg, finn- és infraszauna, sószoba, edzőterem és rendezvényhelyszín megépítésére fog sor kerülni. A külső területen pedig lehetőség nyílik olyan további strandelemek létrehozására, mint például a kültéri - és élménymedence.

Gunther Zsolt hozzátette, a tervezésnél arra is figyeltek, hogy Kolorcity nevéhez hűen a színek is megjelenjenek az épületben: „Bár kívülről visszafogott konstrukciót láthatunk majd, belül a színes város koncepció is helyet kap, ami főleg sötétben lesz látványos, amikor a belülről megvilágított épület kifelé is többféle színben fog pompázni.”

Farkas László, a projektet kivitelező FK Raszter Zrt. vezérigazgatója elmondta: „Bár már van tapasztalatunk hasonló projektek megvalósításában, mégis kihívást jelent számunkra egy ekkora volumenű, több milliárd forintos beruházás és minden erőforrásunkkal erre a projektre fogunk koncentrálni, hogy nem csupán minőségben, de időben is tartani tudjuk a vállaltakat.”

csoportkép

 

További híreink

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Dátum: 2024. márc 27. 07:05

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

Idén is pályázhatnak támogatásra a kazincbarcikai vállalkozások — KolorFund 2024

Dátum: 2024. márc 26. 17:00

Zárt ülésen döntött március 25-én Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete arról, hogy idén is segítséget nyújtanak a helyi cégeknek. A KolorFund vissza nem térítendő támogatást kínál a pályázaton megfelelő mikro- és kisvállalkozások számára.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk