Hírek

Szentelés a görögkatolikus óvodában: Isten áldását kérték a létesítmény új játszóudvarára

Dátum: 2023. okt 09. 07:01

Ünnepélyes keretek között megszentelték a kazincbarcikai Angyalkert Görögkatolikus Óvoda játszóudvarát. A többfunkciós udvaron hinták, mászóvár, kültéri mászófal, sőt egy bárka is helyet kapott, amely eszközök a sport, a mozgásfejlesztés és a szabad játék lehetőségeit biztosítják az idejáró gyermekeknek.

Október az idősek hónapja: a szépkorúakat köszöntötték a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2023. okt 08. 19:00

Az idősek világnapja alkalmából időutazásra hívták a szépkorúakat Kazincbarcikán, a Don Bosco Sportközpontba. Kazincbarcika Város Önkormányzata október 2-án, hétfőn, két időpontban is, ugyanazzal a programmal köszöntötte és ünnepelte a résztvevőket, melynek keretében örökzöld magyar slágerekkel és a Miskolci Illés Emlékzenekar koncertjével kedveskedett az időseknek.

Minden cseppje kincs: A szoptatás és az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel a figyelmet Kazincbarcikán

Dátum: 2023. okt 08. 16:48

Az anyatej táplálék, védelem, szeretet. A természetes táplálás legnagyszerűbb módja, amely által anya és gyermeke mélyen és szorosan kapcsolódik egymáshoz — hangzott el az anyatejes táplálás világnapja alkalmából szervezett ünnepségen.

Ha a gyermek örül, mindenki örül Kazincbarcikán

Dátum: 2023. okt 06. 19:17

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák kazincbarcikai tagintézményeiben az idei ősz emlékezetes lesz. Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásával ugyanis minden óvodába új és látványos játszóeszközök érkeztek. A székhelyóvodában, valamint a Mesevár, a Nefelejcs, a Százszorszép és a Napsugár Tagóvodában már birtokba is vették a gyerekek az új eszközöket, a Füzikében pedig jövő héten tartják az ünnepélyes átadót.

Illegális gyorsulási versenyek és driftelés

Dátum: 2023. okt 05. 23:34

Az elmúlt időszakban megszaporodtak a többnyire engedély nélkül átalakított járművekkel történő, a közúton szervezett „illegális gyorsulási versenyek” rendezései, ezeken való részvétel, valamint a közúti forgalomban való driftelés.

Tanúsítvány a pénzügyileg legstabilabb cégeknek

Dátum: 2023. okt 05. 09:00

A Dun & Bradstreet nemzetközi üzleti információszolgáltató és -minősítő minden működő vállalkozás pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát osztályozza egy folyamatosan visszamért és bizonyított, nemzetközi szakértők által kialakított módszertan alapján. Így került kiválasztásra a BorsodChem Zrt. is, mint a pénzügyileg legstabilabb cégek egyike.

Életműdíj a kazincbarcikai ritmikus gimnasztika patrónájának

Dátum: 2023. okt 04. 14:00

A Magyar Edzők Napja alkalmából a Testnevelés és Sporttudományi Egyetemen rendezett ünnepi díjátadó gálán a Magyar Edzők Társasága életműdíjat adományozott Mészáros Györgynének, a Kazincbarcikai Városi Sportegyesület nyugalmazott ritmikus gimnasztika edzőjének. Ő emlékezik vissza velünk mozgalmas és bravúros életpályájára.

A BorsodChem tudhatja magáénak az idei év legjobb pénzügyi vezetőjét

Dátum: 2023. okt 04. 09:00

A Portfolio gazdasági hírportál Future of Finance 2023 konferenciáján adták a Credit Management Group által alapított „CFO of the year” és „CFO Master” díjakat szeptember 20-án.

Távhővezeték-csere a Mátyás király úton

Dátum: 2023. okt 03. 17:18

Meghibásodott egy távhővezeték Kazincbarcikán, a Mátyás király út 28/A előtti területen. A javítási és helyreállítási munkálatok idejére az érintett városrészben félpályás útlezárásra számíthatnak az autósok egy nagyon rövid szakaszon, valamint 3 napig szünetelni fog a melegvíz-szolgáltatás is néhány épülettömbben.

BorsodChem: Az egészséges életmód és a közösség támogatója

Dátum: 2023. okt 03. 15:00

A BorsodChem a Kolorfutás alkalmával ismét tanúbizonyságot tett a helyi közösségek iránti elkötelezettségéről, adományt adva át a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Egyesületnek. A verseny névadó szponzora tovább folytatja a 2020-ban hagyományteremtő céllal indított kezdeményezését, és a munkavállalók szabadidős testmozgással összegyűjtött perceit — pénzre váltva azt — nemes célú támogatásra fordítja.