Hírek

Újabb szúnyoggyérítés

Dátum: 2023. aug 24. 14:31

Az augusztus 24-i szúnyoggyérítést augusztus 25-én újabb követi. A szúnyogok rendkívüli módon elszaporodtak, így a Katasztrófavédelem csütörtöki bevetése után Kazincbarcika Város Önkormányzata péntekre is elrendelt egy újabb irtást.

Szúnyoggyérítés Kazincbarcikán


Dátum: 2023. aug 23. 13:18

Ezúttal a Katasztrófavédelem tervezett szúnyoggyérítése következik, augusztus 24-én, csütörtökön, a napnyugtát követő órákban.

Két hétig zárva lesz az uszoda

Dátum: 2023. aug 23. 09:00

Nagyleállás lesz a Kazincbarcikai Fedett Uszodában augusztus 26-tól. Nyitás: szeptember 10-én.

Lakhatási támogatás — a családok rezsijéhez havi ötezer forinttal járul hozzá az önkormányzat

Dátum: 2023. aug 22. 09:00

Többen kaphatnak lakbértámogatást Kazincbarcikán annak köszönhetően, hogy a képviselő-testület nemrégiben módosította a települési támogatás keretében nyújtott szociális ellátásokhoz kapcsolódó jövedelemhatárokat. A változás jelentős mértékben érinti az egyedülállókat is, akik így sokkal szélesebb körben tudják igénybe venni a juttatást. A lakhatási támogatás havi összege 5 ezer Ft, amely 6 havi időtartamra jár, és több alkalommal is kérelmezhető.

Gyors és hatékony — nem pihennek a biciklis közterület-felügyelők

Dátum: 2023. aug 21. 09:00

A jó időben kerékpáros járőrök teljesítenek szolgálatot Kazincbarcika teljes területén. Céljuk a szabálysértések, a bűncselekmények megelőzése, megakadályozása, a közterületek ellenőrzése, az állampolgárok segítése. A városban jelenleg 4 kerékpáros járőr dolgozik váltásban.

Gólyafióka-avató ünnepség augusztus végén

Dátum: 2023. aug 20. 19:00

UPDATE: A városi gólyafióka-avató ünnepség helyszíne változott: az Irinyi tornacsarnokban lesz az ünnepség megtartva. Az időpont változatlan: augusztus 30., 17:00 óra. A hagyományoknak megfelelően idén is köszönti a leendő elsős gyermekeket és hozzátartozóikat Kazincbarcika Város Önkormányzata,  a Kazincbarcikai Tankerületi Központ és a Tiszáninneni Református Egyházkerület.

Segít az önkormányzat — idén is igényelhető a beiskolázási támogatás

Dátum: 2023. aug 20. 18:00

Alig két hét, és elkezdődik az iskola. A tanévkezdés a szakértők számításai szerint gyermekenként legalább 50 ezer forintba kerülhet — a szükséges új ruhák költsége nélkül. A családok kiadásain idén is beiskolázási támogatással igyekszik enyhíteni Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az igénylést augusztus 21. és november 15. között lehet benyújtani.

Fokozott ellenőrzés az utakon Kazincbarcikán is

Dátum: 2023. aug 19. 17:00

A rendőrség a nyári hónapokban is kiemelt figyelmet fordít az ittas vagy bódult állapotban közlekedők elleni határozott fellépésre.

Augusztus 20. — idén is méltó módon emlékezünk az államalapításra városunkban

Dátum: 2023. aug 19. 11:40

Nemzeti ünnepünk és államalapító Szent István királyunk napja alkalmából Kazincbarcika Város Önkormányzata augusztus 20-án, vasárnap, megemlékezést rendez.

Az íjász Gáspár Tamás paralimpiai országkvótát szerzett a rotterdami multisport para Európa-bajnokságon

Dátum: 2023. aug 18. 20:40

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) pénteki beszámolója szerint a paralimpiai ötödik, vb-kilencedik kazincbarcikai születésű Gáspár a vele azonos sérültségi kategóriába tartozókkal indult külön versenyen, amelyet megnyert. 


KolorTV élőben

Programajánló

Országos Könyvtári Napok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Közösségi nap a Herbolyai I-es tavon

Herbolyai I-es tó

Lélektől lélekig - Földesi Ildikó kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Barcika Trail terepfutó verseny

Don Bosco Barcika Tanoda – 3700 Kazincbarcika, Illyés Gyula út 1.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk