https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori

Egy recept, egy sztori

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

– Nagyon szeretem a kemencében sült húsokat, ezek mellett nagyon szívesen fogyasztok még halat. Érdekes milyen kevesen szeretik, pedig, ha jól van elkészítve, akkor egy mennyei eledel. Szinte minden halfajtát megeszek, de leginkább a harcsa a kedvencem. A hal iránti rajongásom még a Balatonon eltöltött éveimhez köthető. Nagybátyámmal sokat jártunk horgászni, ez inkább az ő kedvenc tevékenysége volt, én inkább úszni szerettem, de már akkor is rajongtam a jól elkészített halételért. Sajnos nálunk a családban csak én kedvelem igazán, ezért, ha lehetőségem adódik rá, éttermekben is szívesen fogyasztom. Ezt lehet különböző köretekkel készíteni, de véleményem szerint csuszatésztával és juhtúróval az igazi, leginkább ez utóbbi emeli ki a harcsa ízét. Van, aki habarással készíti el ezt az ételt és van, aki nem, ez ízlés kérdése. 


Harcsapaprikás juhtúrós csuszával

Hozzávalók:

• 2 fej vöröshagyma,

• 1 teáskanál pirospaprika,

• 1 kg harcsafilé,

• 1 paprika,

• 1 paradicsom,

• csipet só,

• 150 g tejföl,

• 1 teáskanál zsír vagy olaj


Fotók: Kovács Loretta

Elkészítése: Az az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk majd megszórjuk paprikával, és felöntjük 3 dl vízzel. A paradicsomot és paprikát vágjuk apróra és tegyük a hagymához, majd ezt egy óráig főzzük. Fontos figyelni rá, ne legyen híg! Ha ez kész, beletesszük a felkockázott halfilét, sózzuk és megfőzzük! A tejfölt elkeverjük, hozzáadjuk a paprikáshoz és felforraljuk. Ha hígra sikerült akkor egy kis lisztet fél dl vízzel keverjünk, el és folyamatos keverés mellett tegyük a halhoz! A csuszatésztát megfőzzük és a hallal, illetve juhtúróval tálaljuk. 

 

További híreink

Új járművek a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet szolgálatában

Dátum: 2024. márc 28. 22:05

Idős autóikat sikerült lecserélniük újakra a kazincbarcikai rendészeknek, így mostantól még gyorsabban és hatékonyabban érhetnek ki a lakossági bejelentések helyszínére, valamint a járőrözésben is eredményesebben vehetnek részt. A fejlesztéseknek még nincs vége.

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Dátum: 2024. márc 27. 07:05

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk